Botswanas Vilda Parker

En underbar resa genom Botswana, ett av världens vackraste och bästa safariländer. Upplev slätterna i Magadikgadi, Okavangodeltat med Moremi och det rika djurlivet i Chobe Nationalpark och se de magnifika Victoriafallen.

Resan är 14 dagar/13 nätter där 11 nätter är i lodger och 2 nätter är i safaritält. Safariresan sker i en mindre grupp med internationella resenärer, min 2 personer, max 12 personer per avresa. Flera avgångar varje månad. Engelsktalande guide. En av våra mest populära resor genom Botswana.

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. Johannesburg till Khma Rhino Sanctuary

Resan startar redan kl. 06.30 från Johannesburg tidigt på morgonen och åker norrut till Botswana och Kahma Rhino Sanctuary. Khama Rhino Sanctuary är ett vildmarksprojekt som startade 1992 för att bevara den utrotningshotade noshörningen, återställa ett område som tidigare hade ett enormt djurliv med sitt tidigare naturliga tillstånd och ge ekonomiska fördelar för lokala samhället i Botswana genom turism och hållbar användning av naturresurser. Reservatet som ligger vid Kalahariöknens kant har flera vattenhål, som ger en bra livsmiljö för bl.a. trubbnoshörning, zebra och gnuer. Boende i chalets med delad toalett på Khama Rhino Sanctuary.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 2. Maun

Vi åker genom Kalahari till Maun, som är porten in till Okavangodeltat. Sedan Maun utsågs till huvudstaden för Batawanafolket 1915, har den fått ryktet om sig att vara en "tuff" vildavästern stad som hjälper de lokala farmarna och safariarrangörerna. Namnet Maun härhör från Sanordet ”maung” som översätts till ”stället med de korta vassen”.
Måltider: Frukost och lunch

Dag 3-4. Okavangodeltat

Vi åker in i Okavangodeltat med Mokorokanot som "körs" av en guide, sk poler, till vårt tältcamp som ligger mitt i det största inlandsdeltat i världen. Denna fantastiska omgivning har gott om bufflar, elefanter och fåglar, särskilt kungsfåglar. En av de bästa upplevelserna är att sakta glida fram i deltat i en kanot medan guiden berättar om växter och djur som ni ser längs vägen. Boende i sk Mini Merutält och tälten kommer att vara uppsatta innan ankomst. Varje Mini Merutält har två campingsängar med sänglinne och eget kemisk toalett. Ett tält är uppfört med ”hinkdusch”, sk bucket shower med varmt vatten som värms ovanför elden. Detta tält med dusch delas mellan samtliga deltagare.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 5-8. Moremi

Vi åker in en öppen jeep på safari i Moremi Game Reserve för att hitta alla fantastiska djur som elefanter, flodhästar, bufflar, lejon med flera. Under dessa fyra dagar åker vi på safari i Moremi Game Reserve men även i privata reservat som finns runt Moremi. Vi kommer till Maun på eftermiddagen dag åtta för en middag som var och en betalar själva.Tre nätter i tältcamp på Hyena Pan Private Bushcamp och en natt i lodge på Rivernest Cottages i Maun
Måltider: Frukost, lunch och middag (Exkl. middag dag åtta)

Dag 9. Makgadikgadi Pans

För de som önskar finns tid att lägga till en flygning över Okavangodeltat innan vi åker vidare till Nata. De glimrande saltslätterna i Makgadikgadi syns som en enda stor vit slätt utan slut. När regnet kommer förändras slätterna och hit kommer tusentals gnuer och zebror för att äta på de näringsrika grässlätterna. Flockar av flamingos samlas för att äta i de rika vattnen. Det är ett område med lite regna så detta mirakel sker bara under en kort period. Boende i tältlodge på Nata Lodge alternativt i chalets på Planet Baobab.
Måltider: Frukost och lunch

Dag 10-11. Chobe Nationalpark

Chobefloden är Botswanas guldkorn och kommer att vara vårt huvudmål under vår vistelse när vi bor i vår lodge. Chobefloden rinner sakta längs den norra gränsen till Chobe nationalpark och lockar hit några av världens största elefanthjordar i Afrika. Vi gör en tidig morgonsafari i nationalparken och på eftermiddagen åker vi på en kryssning för att se dessa enorma elefanthjordar komma ner till floden för att släcka törsten. Boende på Thebe River Safaris.
Måltider: Frukost och lunch

Dag 12-13. Victoria Falls, Zimbabwe

Vi besöker ”Mosi oa Tunya” eller ”röken som åskar” – Victoriafallen. Dessa magnifika fall är ett av jordens sju underverk. Victoria Falls Bridge började byggas 1900 och var klar 1905. Här kan man hoppa ett av världens högsta Bungy Jumps, 111m! Här finns möjlighet att köpa till ytterligare utflykter och aktiviteter så som bungy jump, forsränning på Zambezifloden, helikopter tur över fallen. Boende på Rainbow Hotel.
Måtider: Frukost

Dag 15. Hemresa

Efter frukost slutar denna resa och ni tar farväl av nyfunna vänner. Kanske önskar ni stanna några dagar till eller förlänga er resa med Sydafrika eller Namibia. Eller varför inte några avkopplande dagar i Mocambique eller Mauritius.

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris 2018 : 29 450 kr per person, del i dubbelrum/tält exkl. flyg samt local payment USD300 som betalas till guiden på plats
Enkelrumstillägg: 10 215 kr

Pris 2019 : 29 675 kr per person, del i dubbelrum/tält exkl. flyg samt local payment USD300 som betalas till guiden på plats
Enkelrumstillägg: 10 725 kr

Resan är 14 dagar/13 nätter där 11 nätter är i lodger och 2 nätter är i safaritält. Safariresan sker i en mindre grupp med internationella resenärer, min 2 personer, max 12 personer per avresa. Engelsktalande guide. En av våra mest populära resor genom Botswana. Flera avgångar i månaden! 

Resan börjar redan kl. 06.30 dag ett så vi rekommenderar därmed att boka en extra natt i Johannesburg. Kontakta oss för pris!
 

Detta ingår i priset:

 • Enkelt boende enligt program
  -1 natt på Khama Rhino Sanctuary
  -2 natt på Rivernest Cottages
  -2 nätter på Wilderness tented camping
  -3 nätter på Hyena Pan Private Bushcamp (2018) / Elephants Pools Lodge (2019)
  -1 natt på Nata Lodge
  -2 nätter på Rainbow Hotel 
 • Måltider enligt program (13 frukost,11 lunch och 6 middag)
 • Transport i minibuss/safarifordon, sk overland safari truck och fyrhjulsdrivna jeepar
 • Engelsktalande guide
 • Entréavgifter till parker, reservat och Victoriafallen enligt programmet
 • Utflykterna enligt programmet
 • Kanotturen i Okavangodeltat och fyrhjulsdriven safari i Moremi


Detta ingår inte i priset:

 • Flyg, från ca 9 500kr per person. Vi hjälper er gärna att boka flyget om ni önskar.
 • Local Payment på 300USD per person som betalas på plats till guiden
 • Extra hotellövernattning i Johannesburg, dag 0
 • Transfer vid ankomst till Johannesburg, dag 0
 • Transfer till flygplatsen i Zimbabwe, dag 14
 • Visum till Zimbabwe, USD40 per person som betalas vid gränsövergången på plats
 • Dryck
 • Dricks till guider och annan personal
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta er lokala vaccinationsklinik för rådgivning
   

Bra att veta:

 • Gruppstorlek: 2-12 deltagare
 • Deltagare kan vara från världens alla hörn
 • Språket på resan är engelska

 

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar. Boendet och programmet kan ändras men alternativet blir av samma standard.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan