Resor till Madagaskar

Madagaskar - Det bortglömda paradiset i Indiska Oceanen.

Madagaskar rekommenderas för er som vill uppleva en unik fauna och flora samt underbara naturupplevelser. Detta är ett paradis med orörda stränder, regnskogar, fantastiska människor och djur och naturupplevelser utöver det vanliga. Madagaskar är också en höjdpunkt när det gäller fågelskådning. Vi har ett flertal olika rundresor som man gör tillsammans med guide och chaufför med ett minimum av två stycken personer. Som kombination till rundresorna kan man, om man så, vill lägga till valfritt antal dagar i badparadiset Nosy Be som ligger i den nordvästra delen av ön, Saint Marie som ligger på östra sidan eller Ifaty som ligger på sydvästra sidan av ön.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Upptäcksresa på Madagaskar - Stora Rundresan

En fantastisk rundresa med den engelsktalande guiden Klaus Heimer, som har bott i landet i mer än 12 år som fotograf och journalist. Turen går först till det vulkaniska området kring Ampefy och Analavory, sedan till östra delen av landet, längs Pangalaneskanalen, genom Tamatave och Foulpointe till den vackra ....Läs mer »20 dagarfrån 26 850 kr

Södra Madagaskars höjdpunkter

En fantastisk resa söderut på Madagaskar. Upplev det fantastiska djurlivet, den orörda naturen och en otroligt vacker fauna. Madagaskar är fortfarande väldigt orört och här finns djur och växter som inte finns någon annanstans i hela världen. Resan börjar i huvudstaden Antananarivo (Tana) och ....Läs mer »

Madagaskar med paradisstränder och kajakäventyr

En fantastisk resa till sydöstra delen av Madagaskar där ni får uppleva öde paradisstränder och sakta paddla genom regnskog och mangroveträsk. Ni börjar med en natt i huvudstaden Antananarivo, sedan bor ni fyra nätter på en mindre lodge i anslutning till Manafiafy Beach och en natt i tält på ....Läs mer »

Madagaskar Tsingys och Nosy Be

En fantastisk resa till norra delen av Madagaskar med besök i nationalparkerna Montagne dÁmbre och Ankarana med lemurer, sina ”Tsingys” och avsluta resan med sol & bad på Nosy Be. Denna resa är på 9 nätter/10 dagar exkl. resdagar. Kan förlängas och med fördel ....Läs mer »

Klimat

Klimat

Klimatet består huvudsakligen av två perioder, torrperiod och regnperiod. Regnperioden är på större delen av Madagaskar under december till april men på östra Madagaskar regnar det ganska ofta året runt medan södra Madagaskar är väldigt torrt och har sällan regn över huvud taget. Temperaturen i stora drag ligger på ca 27 grader. Dock under maj-augusti kan nattemperaturen i de centrala högre delarna av Madagaskar sjunka till 5-7 grader.

Visum och Vaccinationer

Visum och Vaccinationer

Visum behövs till Madagaskar och det går enkelt att få på flygplatsen när man landar och det kostar EUR35. Passet skall vara giltigt i minst sex månader efter ankomst. Det finns även ett konsulat i Stockholm och Malmö för er som önskar att ordna med visum innan avresan.

Malaria profylax och grundskyddet är alltid bra att ha vid resa. Det har varit olika turer med gula febern vaccin när man kommer från ett afrikanskt land till Madagaskar, även om man bara varit i transit där gula febern existerar. Vaccinet skall i så fall tas minst 10 dagar innan avresan. Då vill de se ett intyg som det "Gula kortet" vid gränsen. Det rekommenderas även att vaccinera sig mot Hepatit A och B.

Inför varje resa uppmanar vi varje resenär att själva kontakta sin närmaste vaccinationscentral för att få korrekt och uppdaterad information om vilka vaccinationer som behövs!
 

Nationalparker och reservat

Nationalparker och reservat

Färglada norr med tre vikar, Windsor slottet, det smaragdgröna havet och 18 000 hektar stora nationalparken Amberbergen är höjdpunkterna i regionen. I parken finns många arter av lemurer, fåglar, endemiska växter och imponerande vattenfall. Här finns tsingys som är skarpa kalkstensformationer, inte helt olikt ett månlandskap, som är ett av Unescos världsnaturarv. Utanför kusten finns flera tropiska öar som Nosy Be, Nosy Iranja, Nosy Tsarabanjina och Nosy Sakatia, med vacker vit korallsand, palmträd och djupt blå och turkosa vatten. Den mest kända av dessa öar är Nosy Be, som har utvecklas till ett stigande paradis för resenärer.

Tropiska öster har flera olika nationalparker som erbjuder en naturlig blandning av vackra färger. Här finns parkerna Marojejy, Masoala och Mananara där lemurarten Aye Aye kan ses. Här finns även Andasibe som har Madagaskars största lemurart Indri Indri som är hela 70-85cm lång och väger upp till 9,5kg. Längs östkusten flyter Pangalaneskanalen som är ca 60mil lång och fungerar som väg för att transportera gods då naturen runt omkring är svåråtkomlig. Utanför kusten finns de förtrollande öarna Sainte Marie och Ile aux Nattes (Nosy Nato). Här badar man i kristallklara vatten och kopplar av på de vita stränderna av korallsand. Här finns även chans att se knölvalar under säsongen juli-september. Var dock beredd på vissa tropiska regnskurar i öster året om.

Vilda söder har de enorma Andringitrabergen med sina höga murar som inbjuder bergsklättrare att spendera både dagar och veckor här. I närheten finns även Anjareservatet som bl.a. har lemurarten Katta (även ringsvans) som King Julian i Madagaskarfilmerna. Längre söderut passerar man en kedja av kullar som kallas biskoparnas hattar p.g.a. formen. Här finns även den platta stäppen av Horombeplatån som påminner om vissa områden i Afrika. En höjdpunkt längs vägen är Isalobergen med sina kanjons och torn, en fantastisk syn! Ett äventyrligt ställe som också ligger i söder är Sapphire eldorado Ilakaka som är en kåkstad som frammanar bilder av guldrushen i Kalifornien under det senaste århundrandet. Ännu längre söderut finns sedan Zombitse nationalpark, där man får se de första Baobabträden. Längst söderut finns hamnstaden Tulear och härifrån åker man sedan vidare till Ifaty eller Anako med vackra stränder och blå laguner.

Magiska väster har Kirindyreservatet där det bl.a. finns lemurer, geckoödlor, fåglar mm. Åk på safari längs Tsiribihinafloden där man kan se sköldpaddor, krokodiler, lemurer och fåglar. Efter drygt två dagar når man sedan Belo/Tsiribihina som också går att nås från Morondava via en grusväg. Därifrån fortsätter resan med 4hjulsdriven jeep till tsingys som är skarpa kalkstensformationer, inte helt olikt ett månlandskap, som är ett av Unescos världsnaturarv. Tsingysarna är hem för fåglar, reptiler, lemurer och sällsynta växter.

 

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan