Skip to main content

Resor till Mauritius

Resor till Mauritius

Reser man till Mauritius är det lätt att förstå varför författaren Mark Twain efter sina besök associerade ön med ”Himmelriket”. Denna grönskande ö har långa vita sandstränder, turkosblått vatten och gröna, vackra bergstoppar. Den vackra naturen, korallreven och de magiska stränderna gör verkligen detta till ett drömresmål

Mauritius ligger öster om Madagaskar i Indiska Oceanen. På Mauritus västkust ligger staden Flic n Flac med en 5 km lång sandstrand följt av flera mindre vackra stränder söderut. Södra delen av ön har en dramatisk kustlinje och vackra laguner som skyddas av ett fantastiskt korallrev. Belle Mare på östkusten har kanske öns bästa stränder, men även två st 18-håls golfbanor inom räckhåll. På norra Mauritius finns orten Grand Baie med flera trevliga butiker och restauranger och ett spännande nattliv.

För den som vill vara aktiv finns det mycket att göra på Mauritius. Allt kring vattenaktiviteter förstås men även djuphavsfiske, vandring, golf och tennis finns för den som önskar.

Det finns många olika alternativ vad gäller boende. Hur vill ni bo? Egen villa, bungalow vid stranden eller kanske en härlig resort? Vi hjälper dig att skräddarsy din resa!

 

Aktiviteter

Aktiviteter

Mauritius erbjuder aktiviteter som passar de flesta. Här finns det otroligt bra utbud av stränder och bra bad, shopping, spa, ett bra uteliv, många olika vattenaktiviteter som snorkling, vattensporter och dykning i alla dess former. Ni kan dyka med undervattens scooter eller dyka med undervattenshjälmar och självklart vanlig dykning. För er fiskeintresserade finns djupvattensfiske och fiske av den enorma fisken Trevally. Ni har chansen att åka ut och segla eller åka katamaran och se delfiner. För er som föredrar att hålla er på land kan ni cykla, rida, åka fyrhjuling, vandra i nationalparken The Black River Gorges, klättra eller varför inte fallskärmshoppning.

Klimat

Klimat

Mauritius har ett tropiskt klimat, men eftersom det är ett kuperat land råder stora regionala skillnader. Det finns ingen tydligt definierad regnperiod, men större delen av årets nederbörd faller under januari-april. Östkusten får generellt sett mindre regn än västkusten. Genomsnittstemperaturen pendlar mellan 25 och 30 grader under större delen av året.

Den varmaste tiden på året på Mauritius är december - mars då man kan förvänta sig temperaturer på ca 30 grader C (ca 90 F) men med lägre luftfuktighet. Det kommer vanligtvis en bris från havet, så de flesta människor brukar tycka det är behagligt. Cykloner (tropiska stormar) kan också förekomma under denna period.

För de människor som inte gillar varmt väder eller vill ha en mer aktiv semester rekommenderar vi att man reser i juli - augusti när temperaturen är 24-26 C. På kusten kan temperaturen gå ner till 16-18 C under natten så att vi rekommenderar att man har med sig tröja.

Temperaturskillnaderna på Mauritius är relativt små vilket gör att man kan åka hit året runt. Även om det oftast är vackert väder, så regnar det förstås ibland och dessa skurar är oftast korta och efterlängtade. 

Visum och vaccinationer

Visum och vaccinationer

Det krävs inget visum för svenska besökare till Mauritius. Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter planerad utresa, samt ha minst två blanka sidor och vara i fullgott skick. Du kan också behöva visa upp din biljett för hemresan när du reser in i landet.

Kontakta din läkare eller närmsta vaccinationscentral för att få råd om vilka vaccinationer som kan vara aktuella. Som på många andra håll ges ofta rådet att eventuellt uppdatera sitt grundskydd och se till att vara vaccinerad mot hepatit A och B.  Rådfråga din läkare utifrån hur din resplan ser ut.

Inför varje resa uppmanar vi varje resenär att själva kontakta sin närmaste vaccinationscentral för att få korrekt och uppdaterad information om vilka vaccinationer som behövs!

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.