Resor till Mauritius

Resor till Mauritius

Mauritius ligger öster om Madagaskar i Indiska Oceanen och innefattar även öarna Agaléga, Cargados Carajos (Saint Brandon) och Rodrigues. På Mauritus västkust ligger staden Flic en Flac med en 5 km lång sandstrand följt av flera mindre vackra stränder söderut. Södra delen av ön har en dramatisk kustlinje och vackra laguner som skyddas av ett fantastiskt korallrev. Belle Mare på östkusten har kanske öns bästa stränder, men även två 18-håls golfbanor inom räckhåll. På norra Mauritius finns orten Grand Baie med flera trevliga butiker och restauranger och ett spännande nattliv.

Vi hjälper er gärna skräddarsy en resa till Mauritius och varför inte kombinera med Sydafrika eller Madagaskar? Maila oss gärna för mer information och reseförslag.
 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Kapstaden, vindistrikten, Krugerparken och Mauritius

Safarin i Krugerparken
Detta är en härlig resa på egen hand. En populär kombination av vackra Kapstaden, vindistrikten, Krugerparken och Mauritius. Även om resan är på egen hand så ingår allt boende, transfer, flera utflykter och safarin i Krugerparken. För er som inte har så många dagar till ert förfogande ....Läs mer »

Kapstaden, Krugerparken & Mauritius

En härlig resa för er som vill kombinera Kapstaden med utflykter, spännande safari i Krugerparken med guide och sol och bad på underbara Mauritius. Resan är på 13 dagar/12 nätter på plats. Man reser på egen hand, men resan inkluderar transfer mellan flygplatser och boende, ett par utflykter med ....Läs mer »

Sydafrika och Mauritius med lyx

Denna resa är för er som vill ha det lilla extra. Kombinera Kapstaden, spännande safari i Krugerparken och avkoppling med sol och bad på härliga på Mauritius. Boendena under resan är av hög klass rakt igenom och kan passa er som åker på bröllopsresa, fira en högtid eller bara unna ....Läs mer »

Semester på Mauritius för familjen

Semester på Mauritius – året runt! Mauritius har ett varmt klimat året om, vanligast 26-27 grader men väldigt sällan under 17 grader. Säkra din solsemester med en resa till fantastiska Mauritius med hela familjen när det passar just er! Denna resa är  ett förslag på 12 dagar/11 nätter ....Läs mer »

Aktiviteter

Mauritius erbjuder aktiviteter som passar de flesta. Här finns det otroligt bra utbud av stränder och bra bad, shopping, spa, ett bra uteliv, många olika vattenaktiviteter som snorkling, vattensporter och dykning i alla dess former. Ni kan dyka med undervattens scooter eller dyka med undervattenshjälmar och självklart vanlig dykning. För er fiskeintresserade finns djupvattensfiske och fiske av den enorma fisken Trevally. Ni har chansen att åka ut och segla eller åka katamaran och se delfiner. För er som föredrar att hålla er på land kan ni cykla, rida, åka fyrhjuling, vandra i nationalparken The Black River Gorges, klättra eller varför inte fallskärmshoppning.

Klimat

Mauritius har ett tropiskt klimat och därför ingen torrperiod och hit kan man resa året runt. Från november till april faller regnperioden in och det är också då det är som varmast. Men även om det kallas regnperiod kommer det ofta bara kortare skurar. Temperaturen ligger runt 27 grader om dagarna och ca 20 grader om nätterna.

Visum och vaccinationer

Enligt gällande lagar så krävs inget visum för svenska medborgare för att resa in till Mauritius, men kontakta Mauritius ambassad i Stockholm för uppdaterad information.

Malariaprofylax rekommenderas, samt hepatit A och B. När det gäller gula febern så måste ni vaccinera er om du kommit från eller varit i transit i minst 12 timmar i ett afrikanskt land som har gula febern och ni ska då visa upp intyg ”gula kortet”.

Inför varje resa uppmanar vi varje resenär att själva kontakta sin närmaste vaccinationscentral för att få korrekt och uppdaterad information om vilka vaccinationer som behövs!

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan