Resor till Moçambique

Moçambique som gränsar i söder till Sydafrika och i norr till Tanzania är en snabbt växande turistdestination och perfekt att kombinera med Sydafrika. Landet gränsar i väster till Krugerparken varifrån det är endast är ca 2,5 timmar med bil till huvudstaden Maputo. Landet är idag, efter många år av inbördeskrig, ett demokratiskt land och genomgår en omfattande uppbyggnadsprocess. Folket är vänliga och hjälpsamma och välkomnar alla besökare med stor värme.

Vi kallar dessa resor ”From City to Bush to Heaven” och de avslutas med och sol och bad på en av paradisöarna utanför Moçambiques kust. Öarna dit vi åker är belägna utanför Maputo, huvudstaden i Mocambique, eller lite mer norr ut i Bazaruto arkipelagen. Båda dessa är riktiga paradis. Oförstörda, inte överexploaterade och oerhört vackra. Människorna är vänliga och hjälpsamma. Skillnaden mellan de olika öarna, Inhaca och Bazaruto är förutom avståndet, att Bazaruto är lyxigare och lite mer privat.

Vi skräddarsyr även resor till andra badparadis i Mocambique, tex Tofu, Ponta Do Oro, Xai Xai, Vilanculos, Inhambane, Quirimbas arkipelagen etc.

Drömresa - Sydafrika & Mocambique

Bättre än så här blir knappast en resa! Känn stadspuls i Kapstaden, prova utsökta viner i vindistriktet, känn hjärtat bulta lite snabbare när ett lejon passerar er jeep under en safari i Sydafrikas största park Kruger och blicka ut över Indiska oceanen från en av de vackraste stränderna ....Läs mer »

Kapstaden, Safari & Mocambique - Jul & nyårsresa

Vi börjar med att uppleva en av världens vackraste städer, Kapstaden, och dess magiska vindistrikt tillsammans med vår svensktalande guide. Resan fortsätter med safari i öppna fordon där vi och vår guide letar efter bland annat ”The Big Five”. Efter safarin säger vår guide adjö ....Läs mer »15 dagarfrån 47 985 kr

Krugerparken, Swaziland & Mocambique

Resan till Sydafrika och Mocambique för er med äventyrlig själ som älskar att se och uppleva djur i det vilda, vackra stränder, underbar natur och ett fantastiskt marint liv. Boendet är i enkla, rena rum men med riktiga sängar och wc/dusch. Ni färdas i ombyggda lastbilar, liknande bussar, ....Läs mer »

Klimat

Klimat

Moçambique bjuder på tropiskt klimat med två perioder. Regnperioden från oktober till mars och torrperioden från april till september. Cykloner är relativt vanliga under regnperioden. Blå himmel och solsken med temperaturer på 24-27 °C längs kusten är helt normalt, förutom under de regniga sommarmånaderna då det blir både väldigt fuktigt och temperaturen ofta går upp över 30°C.

Den bästa perioden att resa till Moçambique är mellan maj och november, alltså under den svalare och torra perioden.
 

Visum och vaccinationer

Visum och vaccinationer

Visum behövs för att resa in i Mocambique och bör skaffas en tid innan resan. Kontakta Mocambiques ambassad i Stockholm för mer information och om hur du ska gå tillväga.

Adressen till Moçambiques ambassad i Stockholm är:
Embassy of the Republic of Mozambique
Sturegatan 46
Box 5801
102 48 Stockholm
Tel: 08-666 03 50
E-post: info@embassymozambique.se
http://www.embassymozambique.se/

Grundskydd och Malaria profylax är bra att ha. Det har varit olika turer med gula febern vaccin när man kommer från ett afrikanskt land till Mocambique, även om man bara varit i transit där gula febern existerar. Vaccinet skall i så fall tas minst 10 dagar innan avresan. Då vill de se ett intyg som det "Gula kortet" vid gränsen. Det rekommenderas även att vaccinera sig mot Hepatit A och B.

Inför varje resa uppmanar vi varje resenär att själva kontakta sin närmaste vaccinationscentral för att få korrekt och uppdaterad information om vilka vaccinationer som behövs!
 

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.