Namibia och Botswana med Victoriafallen

Besök tre skilda länder under en och samma resa! Upplev fantastisk safari i parker som Etosha National Park och Chobe National Park med utrotningshotade noshörningar, elefanter, lejon och många andra ståtliga djur. Möt lokalbefolkningen och bli berörd av deras livsstil och historia och blicka ut över världens största vattenfall, det mäktiga Victoriafallen som ligger på gränsen mellan  Zambia och Zimbabwe. Detta och mycket mer kommer du vara med om under resans gång.

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. Windhoek

Ankomst till Windhoek, där ni välkomnas av er guide som sedan kör er in till Windhoek för en stadsrundtur och därefter till ert hotell för incheckning. Windhoek är Namibias huvudstad och ligger 1650 meter över havet och omges av Auasbergen i sydöst. Staden erbjuder en blandning av historiska byggnader och moderna kontorskomplex och den tyska koloniseringen är fortfarande närvarande i språk, arkitektur och restauranger där man kan njuta av traditionella rätter samt även fira Oktoberfest. På grund av Namibias komplexa och sammanflätade historia, kommer ni att se människor i alla färger och kulturer- alla tycks ha en underbar känsla av stolthet, hopp och ambitioner. Vi stannar till för lunch längst vägen (ingår inte i totalpriset) Efter den guidade turen fortsätter ni in The Elegant Farmstead där ni hoppar på öppna fordon och ni åker på er första safaritur på denna resa. The Elegant Farmstead ligger ca 90 km norr om Windhoek och erbjuder ett stort utbud av vilda djur som fåglar, giraffer, antiloper och vårtsvin. På kvällen avnjuter ni en härlig välkomstmiddag på hotellet och ni laddar inför det stora äventyret.
Måltider: Middag

Dag 2. Okahanja till Otjiwa Private Game Reserve

Idag startar ni er resa norrut genom Okahandja vidare till Otjiwa Lodge, där ni ska spendera er kommande natt. Reservatet är ca 12 000 hektar och här strövar ca 25 olika vilda djurarter fritt, bland annat en av landets största hjordar av sabel och hästantilop även den vita noshörningen. Dessa kan ni bland annat stöta på under er guidade safaritur i öppen jeep. Turen avslutas med en äkta namibiska tradition vilket är en "sundowner", det vill säga en drink i solnedgången. Incheckning och middag på Otjiwa Safari Lodge som ligger belägen mitt i det orörda Namibia.
Avstånd: ca 160 km.
Måltider: Frukost och middag

Dag 3. Otjiwarongo till Etosha National Park

Idag når vi den populära Etosha National Park, Namibias äldsta nationalpark. Parkens främsta kännetecken är den enorma uttorkade saltsjön som kan ses ända från rymden. Parken har även ett rikt djurliv som håller till runt saltsjön. Slätterna svämmar över av springbockar och zebror. Här finns även elefanter, den utrotningshotade svarta noshörningen, lejon, giraffer och leoparder. När saltsjön fyllts med vatten lockar den även till sig moln av flamingos och mer än 340 arter har setts i parken. Ni kommer fram strax innan solnedgången för att utforska parkens alla skönheter genom safari i våra egna fordon. Boende och middag på Mokuti Etosha Lodge. Denna lodge ligger endast fem minuter utanför parken.
Avstånd: ca 330 km + 100 km inne i parken
Måltider: Frukost och middag

Dag 4. Etosha National Park

Denna dagen fortsätter i safaristecken i Etosha National Park som sträcker sig över 22 000 kvadratkilometer. För fotografer parken är ett paradis där vattenhålen tillåter diskreta närbilder och dramatiska vinklar av djurlivet medan saltöken kastar upp en bakgrund av skimrande vitt under en förtorkade blå himmel.
Måltider: Frukost och middag

Dag 5. Etosha National Park till Rundu

Idag åker ni vidare norrut genom Owamboland till Rundu. Strax norr om Grootfontein vi passerar "röda linjen", ett staket som separerar jordbruksmarken i centrala Namibia från landsbygden och ni kommer säkert att märka att denna del av Namibia har en mer afrikansk stil än andra delar av landet. På den södra stranden av Okavangofloden ligger ert boende, Hakusembe Lodge. Här har varje stuga har en fantastisk utsikt över floden och det varierande fågellivet som cirkulerar där. Efter incheckning på Hakusembe River Lodge gör ni ett besök till Mbunza Living Museum. Här har vi också möjligheten att ta en tur på Okavango floden (ingår ej) eller bara koppla av på lodgen. Middag på lodgen.
Avstånd: ca 490 km.
Måltider: Frukost och middag

Dag 6. Rundu till Divundu

Längs med Okanangofloden når vi West-Caprivi, ett område som skiljer sig från resten av landet, inte bara naturen utan också folket. Små byar är uppradade och vegatationen förändras längst vägen. I närheten av Mahango National Park kommer ni att tillbringa er natt i det mäktiga Divava Okavango Lodge. Lodgen är byggd mellan höga träd och buskar på stranden med en utsikt över Okavangofloden. Ni avslutar dagen med en kryssning i floden för att ta del av den vackra solnedgången. Middag på lodgen.
Avstånd: ca 240 km.
Måltider: Frukost och middag

Dag 7. Botswana

Idag korsar ni gränsen till Botswana och kör till Shakawe som är känt för sitt fågelliv. Ni åker in på en kort tur genom Mahango Nationl Park som har en stor variation av vilda djur som vandrar mellan Namibia och Botswana. Upp till 99 olika däggdjur finner man här, elefanter, lejon, leoparder, geoparder och flodhästar för att bara nämna några. incheckning på Shakawe River Lodge som ligger pecis vid  Okavangofloden, i nordvästra Botswana. Vid solnedgången åker ni ut i mindre motorbåtar för att utforska den norra delen av Okavango, har ni tur ser ni även elefanterna bada och flodhästarna som leker i floden. Middag på lodgen. 
Avstånd: ca 80 km.
Måltider: Frukost och middag

Dag 8. Shakawe till Maun

Maun är den femte största staden i Botswana med ca 50 000 invånare och sprider sig längst Thamalakane floden. Inchekning på Thamalakane River Lodge för övernattning. Lodgen som ligger vid Thamalakane, endast 20 km från Maun och på vägen till Moremi Game Reserve.
Avstånd: ca 390 km.
Måltider: Frukost och middag

Dag 9. Mokoro på Borofloden

Idag kommer bli en dag ni aldrig kommer glömma. Efter ca 40 minuters bilfärd klivier ni ur fordonet för en guidad vandringssafari och ett "mokoro" äventyr (kanoter gjorda av urholkade träd). Här får ni möjligheten att lära er det magiska om Deltatoch dess ekosystem och dess effekter på djurlivet, både bra och dåligt. Ni får även ta del av det lokala livet, om de lokala stammarna och hur de överlever de olika vattennivåerna och vad de har för tankar kring varför det är sådana skillnader. Picknicklunch längst vägen och middag tillbaka på lodgen.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 10-11. Okavango Delta - Moremi Game Reserve & Khwaifloden

Äventyret fortsätter och under dessa två dagar så kliver ni in i öppna safarifordon för att verkligen uppleva djuren på nära håll under tiden ni bor på Mogotlho Safari Lodge. Picknick luncher längst vägen och middag tillbaka på lodgen. Pga att vi färdas i safari fordon i tre dagar så kommer den totala bagagerestrektionen vara på 15 kg per person i mjuka väskor.
Måltider: Frukost, picknicklunch och middag

Dag 12-13 Chobe National Park

Idag åker ni igenom Savuty regionen som är känt för sin stora population av lejon och är även känt för att vara det vackraste området i Botswana. Safarin är enastående med stora hjordar av bufflar, zebra och elefanter. På eftermiddagen når ni Chobe National Park som är Botswanas första national park och har en population av upp till 50 000 elefanter. Ni checkar in på Chobe Bush Lodge med middag på lodgen. Ni har här möjlighet att åka ut på en tidig morgonsafari (ingår ej) för att vid lunch koppla av vid lodgen. På eftermiddagen åker ni ut på en båtkryssning på floden. Middag på lodgen.
Avstånd: 100 km
Måltider: Frukost och middag

Dag 14. Chobe National Park till Victoriafallen

Idag når vi de världsberömda Victoria Fallen. Fallet som är det största i världen med sin bred på 1708 meter. Incheckning på Bayete Guest Lodge Victoria Falls, ett mysigt och nyrenoverat guest house med endast 25 rum. Ni har möjlighet att välja om ni vill besöka fallen under eftermiddagen eller morgonen där på. Det finns även möjlighet till olika aktiviteter som helikoptertur, rafting, vandra med lejon, elefantsafari och många fler.
Avstånd: 100 km
Måltider: Frukost

Dag 15. Hemresa

Idag tar er resa slut och ni beger er till Victoria Falls flygplats för att resa hem, med många nya minnen i bagaget. För den som önskar och uppleva mer av Afrika så hjälper vi er gärna med att skräddarsy program till Sydafrika, Mocambique eller varför inte Mauritius.
Avstånd: 30 km
Måltider: Frukost

Pris Resfakta

Pris: 49 985 kr per person del i dubbelrum, inkl. flyg
Enkelrumstillägg: 10 000 kr per person

Resan är på 17 dagar/16 nätter inkl. resa. Resan sker med en sk "overland truck", en slags safari buss som är mycket bekväm och tar sig fram på de festa vägar. Detta är safari i Afrika och då kan vägarna vara mer eller mindre skakiga eftersom turen ofta går på grusvägar.
OBS! Bagagerestrektioner på 15 kg per person i mjuka väskor.

Ingår i priset:

 • Boende enligt program, del i dubbelrum (15 dagar/14 nätter)
 • Måltider enligt program (14 x frukost, 13 x middag, 4 x pick nick lunch)
 • Transfers och aktiviteter enligt program
 • Guidning av professionel och engelskspråkig guide
 • Inträde till parker och andra sevärdheter
 • Transporter mellan platserna enligt programmet med en overland truck, en slags safaribuss
 • Vår trygghetsgaranti

 

Ingår ej i priset:

 • Dryck
 • Båttur på Okavango floden dag 5, kostar R215 per person
 • Morgonsafari dag 13, kostar ca USD47 per person inkl. parkavgift
 • Dricks till guideer, chaufför och annan personal
 • Visum till Zimbabwe USD50 som betalas på plats
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa till och även som komplement till hemförsäkringen
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta närmsta vaccinationscentral för rådgivning


Priset baserar sig på ett minimumantal på 14 personer.
Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar
. Flygskatterna kan behöva korrigeras pga skatteändringar från flygbolagen. Förändringar i programmet kan inträffa utanför vår kontroll.

Våra fordon

Våra fordon

De fordon som används på denna resa är huvudsakligen expedition fordon, särskilt utformade för afrikanska vägar och terräng. Vår samarbetspartner har genom deras mångåriga erfarenhet inom detta område, skräddarsyr de varje fordon i deras verkstad för att säkerställa att våra kunder upplever maximal komfort under resan. Varje fordon har stora fönster för att säkerställa en vidsträckt utsikt från varje säte. Dessutom är dessa fordon utrustade med moderna och bekväma säten som man är van vid i Europa. Naturligtvis är varje fordon utrustat med ett ombord kök, inklusive kylskåp, luftkonditionering och gott om dammfritt lagringsutrymme.

Fordonen är alla inspekterade för att uppfylla högsta möjliga standard som fastställts av den sydafrikanska styrelsen: trafiksäkerhets och fordonssäkerhet. Varje fordon kontrolleras rutinmässigt för att säkerställa att det är upp till standard med miljö- och säkerhetsintyg förutsättningar.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan