Skip to main content

Resor till Kenya

Kenya är ett charmerande land med sin stora mångfald av upplevelser. Landet är också betraktat som hjärtat av en Afrikansk safariupplevelse. För besökaren lovas världens bästa storviltsupplevelser, oförstörda stränder med turkost vatten, spektakulära landskap med höga berg, savann eller halvöken samt antika Swahilistäder och sist men inte minst; en hjärtlig och naturlig gästvänlighet. Masaifolket är ett färgglatt inslag i den Kenyanska landsbygden. Folket lever huvudsakligen av boskapsuppfödning men de är också mycket skickliga jägare och bedriver jakt enbart utrustade med långa stavar. De är också oerhört viga och kan hoppa jämfota upp till 80 cm. Har ni tur kan man få ta del av en äkta Masaimarknad vilket är en upplevelse utöver det vanliga.

 

Det Stora Äventyret - Kenya & Zanzibar

En resa fylld av upplevelser och starka intryck från det vilda Afrika. Dina guider i Masai Mara, ett av jordens viltrikaste områden, är Linda Rasmussen och Sven Zetterlund som i drygt 10 år guidat safariresor i Östafrika och har en unik kontakt med massajfolket. Det gör att ni får upplevelser och mö...

7 dagar från SEK 48 450 Läs mer
lejonhona

Kenyasafari & Diani Beach

Upplev några av Kenyas bästa parker, Lake Naivasha, Lake Nakuru och Masai Mara , med fantastisk safari och korta restider mellan parkerna. Safari i jeep, till fots och med båt. En resa till Kenya är inte komplett utan några dagar på en vit sandstrand vid Indiska Oceanen så naturligtvis ingår även so...

Giraff i Masai Mara Kenya

Masai Mara och Diani Beach

Safari i Kenyas bästa safaripark, Masai Mara, med sol och bad på underbara Diani Beach till ett oslagbart pris. Detta är den perfekta resan för er som vill kombinera en fantastisk afrikansk safari med sol och bad på en vit strand vid Indiska Oceanen. Resan är på totalt 10 dagar/9 nätter Höjdpunkter...

Safari med sol & bad i Kenya

En mycket bra och innehållsrik resa där ni får uppleva Kenya mindre kända men största nationalpark, Tsavo. Här finns en mångfald av djur, lika många som i det mer kända Masai Mara Nationalpark men det som gör denna park extra intressant är den skiftande naturen samt de unika fågel- och djurarter som...

Kenya & Tanzania - en unik rundresa

Följ med på ert livs safari, ordet safari är Swahili och betyder resa. Ni kommer att uppleva en mångfald av landskap som är väldigt varierande. Ett överflöd av djurliv finns i både Tanzania och Kenya och ni får uppleva alla de kända nationalparkerna och reservaten. Resan är 12 dagar/11 nätter och b...

Klimat

Klimat

Ju högre över havet du befinner dig desto kallare och regnigare blir klimatet. Kustremsan har ett fuktigt och tropiskt klimat medan slättområdena i inlandet har varmt och torrt klimat. Varmaste tiden är mellan november och mars och har ca 25-35 grader. Kenya har två regnperioder den kortare mellan april-maj och den långa från november till januari.

Visum och vaccinationer

Visum och vaccinationer

Svenska medborgare behöver visum för att resa till Kenya och detta ansöker man helt elektroniskt, s.k. e-visum, via www.evisa.go.ke minst 10 dagar innan avresa, kostnad ca 50USD per person. Tänk på att ditt pass ska vara giltigt minst 6 månader efter planerad hemresa.

För inresa till Kenya behövs inget intyg på COVID vaccination och I övrigt är inga vaccinationer obligatoriska, Hepatit A och B samt ett grundskydd rekommenderas, men rådfråga gärna ändå hos vaccinationscentralen vad som gäller just för er. Ett vaccinationsintyg för gula febern krävs endast av resenärer som kommer från ett land med risk för överföring av gula febern. För er som reser med receptbelagda mediciner, vill vi göra er uppmärksamma på att många länder kräver ett läkarintyg/specifikation på engelska. 

Observera att det alltid är resenärens yttersta ansvar att hålla sig ajour med vilka regler som gäller vid avresa/inresa samt vilka krav som ställs gällande visum, vaccinationer/pcr-tester och hälsodeklarationer samt krav på försäkringar. Uppdaterad information finns att läsa på hemsidan Sweden Abroad.

Nationalparker och reservat

Nationalparker och reservat

Masai Mara National Reserve

Masai Mara National Reserve också kallat bara Mara är Kenyas safaristolthet. Reservatet ligger precis på gränsen till Tanzania och dess populära park Serengeti. Masai Mara utgörs till stor del av öppen mark med stora grässlätter, med väldigt lite terräng. I reservatet rinner två floder, Marafloden och Talekfloden. En av faktorerna som har fått Masai Mara att bli så populärt är själva migrationen mellan Mara och Serengeti som sker årligen. Då förflyttar sig stora hjordar med över en miljon djur över gränsen mellan de två parkerna och länderna. Det är för det mesta gnuer och zebror som gör denna flytt för att ta sig till den sida där gräset är som godast. Under deras resa måste dem ta sig över flera floder där många krokodiler och lejon lurar på andra sidan, vilket varje år leder till att flera av djuren faller offer. Hjordarna brukar befinna sig på Mara mellan juli till november, men ingen vet exakt när de kommer att förflytta sig eftersom det beror på regnperioderna. Något annat viktigt som lockar är det rika lejonlivet som finns i Mara. De som åker på safari till hit brukas få se lejon flera gånger. Här finns även gepard och leopard. Har man väldig tur kan man även se ökenlo och servalen. Andra djur ni kan hitta i parken är hyenor, giraff, antiloper, gaseller, babianer, flodhästar, impalor, elefanter och många andra djurarter. Här finns goda chanser att under er safari få se ”the big five”. Noshörningen brukar dock vara svårast att få tag på eftersom det finns så få.

Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru är en sodasjö som ligger i Great Rift Valley, den stora förkastningsspricka som löper genom den västra halvan av landet. Sjön och området som utgör Lake Nakuru National Park är en av få inhägnade parker i landet. Inhägnaden finns för att skydda mot tjuvjägare, eftersom området är en fristad för de noshörningar som lever där. Området är mest känt för sitt fågelliv och framförallt alla se vackert rosa flamingos som vid tillfällen kan finnas där i miljontal. För att besöka parken räcker en dag gott och väl, eftersom sjön och flamingorna är den stora höjdpunkten.

Amboseli National Reserve

Amboseli National Reserve ligger i sydöstra Kenya, precis vid foten av Mount Kilimanjaro som ligger i Tanzania. Parken består av en blandning av grässlätt, skog och våtmark. Parken är inte den populäraste i Kenya och det beror mycket på att reservatet inte har så många kattdjur jämfört med bland annat Masai Mara. Amboseli anses dock vara det rikaste reservatet i landet när det kommer till elefanter. Härifrån är många bilder tagna på ståtliga elefanter med Kilimanjaro i bakgrunden. Den stora populationen har dock slitit mycket på reservatets natur eftersom elefanterna gärna knuffar omkull träd för att få i sig löv och bark. Reservatet har därför börjat med trädplanteringsprojekt för att motverka skadorna. Safarin här brukar vara som bäst under hösten, då det kan krylla av djur och slätterna är prickiga av gnuer, zebror, giraffer, hyenor, bufflar, antiloper och många andra olika djurarter.

Tsavo National Park

Tsavo National Park består egentligen av två olika parker Tsavo West och Tsavo East men brukar sammanfattas som en stor park, vilket blir Kenyas största nationalpark. Dem ligger i närheten av Kilimanjaro och inte långt ifrån Amboseli National Reserve. Parken består till stor del av savann och slätter men det finns också halvöken, buskområden, palmdungar, bergsskog och akacieskog. Tsavoområdet är artrikt i nivå med Masai Mara men har även vissa arter som inte finns i Mara t.ex. giraffgasell och grevyzebra. Här lever över 7000 elefanter även lejon och spetsnoshörningar. Här finns 8 olika arter av gamar samt masaistruts, somaliestruts och många fler djurarter.
 

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.