Resor till Rwanda

Nyungwe Forest Rwanda

Rwanda kallas för de tusen kullarnas land. Det lilla landet i centrala Afrika är verkligen böljande kuperat, och bitvis dramatiskt bergigt, och också fantastiskt grönt. Rwanda ligger till stor del ganska högt över havet vilket ger ett förhållandevis svalt klimat. I kombination med större nederbörd än de östafrikanska grannländerna Tanzania, Kenya och (stora delar av) Uganda gör att landet nästan alltid är smaragdgrönt.

Rwanda är ett av Afrikas minsta länder och ett av de mest utvecklade med en snabb ekonomisk tillväxt. Landet har sedan det förödande folkmordet 1994 gjort en remarkabel resa från ruinens brant till en ledstjärna för hela kontinenten. Bär ni reser i Rwanda kommer ni slås av att vägarna, skolorna och husen är så nya och allting är så rent och välorganiserat.

Rwandas främsta turistattraktion är bergsgorillorna i Volcanoes National Park i Virungabergen i nordvästra Rwanda. Virungabergen sträcker sig i en båge längs med gränsen mellan Rwanda, Demokratiska Republiken Kongo och Uganda. Detta bergsområde är ett av två kvarvarande habitater för bergsgorillor. Dessa gorillor bor i alla tre länder som delar Virungabergen men den största populationen lever i Rwanda.

Rwanda må vara mest känt för bergsgorillorna men anledningarna att besöka landet är många. Andra turistattraktioner är till exempel

Nyungwe Forest – bergsregnskogen som sägs vara Nilens källa (även Uganda hävdar dock att de är ”hem” till Nilens källa). I Nyungwe Forest finns mängder av fåglar oxh växter, många unika för just Nyungwe och även schimpanser

Akagera National Park – nationalparken på gränsen till Tanzania är rent geografiskt en del av Östafrikas savann och landskapet här skiljer sig en hel del fårn resten av Rwanda. På savannen lever många av de stora östafrikanska djuren som zebra, buffel, gnu, impala och även lejon.

Lake Kivu – en djup sjö på gränsen till DR Kongo. Här kan ni sola och bada på vackra sandstränder.  

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.