Skip to main content

Resor till Madagaskar

Madagaskar är för dig som vill uppleva något annorlunda. Madagaskar är världens fjärde största ö, och ett paradis med orörda stränder, regnskogar, fantastiska människor och kultur samt djur- och naturupplevelser utöver det vanliga. Madagaskar är också en höjdpunkt när det gäller fågelskådning.

Madagaskar gör sig utmärkt för rundresor med bil, vilket ger en fin och varierad upplevelse av de många delar som Madagaskar erbjuder. Missa inte att möta de endemiska lemurerna som finns i kända parker som Andasibe National Park, Anja Reserve, Ranomafana National Park eller Palmarium. För dig som är vandrings- och naturintresserad ska du besöka bergmassivet Isalo, som inbjuder till fantastisk vandring.  

För dig som vill uppleva badparadis så finner du öarna Nosy Be och Nosy Komba i den nordvästra delen av ön, ön Saint Marie som ligger på östra sidan eller kustorten Ifaty som ligger på sydvästra sidan av ön.

Södra Madagaskars höjdpunkter

En fantastisk resa söderut på Madagaskar. Upplev det fantastiska djurlivet, den orörda naturen och en otroligt vacker fauna. En otroligt innehållsrik rundresa som varmt rekommenderas av oss som själva varit där. Denna resa är på 13 dagar/12 nätter exkl. resdagar men kan skräddarsys efter era önskem...

Tropiska östra Madagaskar

En fantastisk resa österut på Madagaskar. Resan börjar i huvudstaden Antananarivo och går österut mot kusten, först med fokus på nationalparker, för närkontakt med många olika sorters lemurer för att avsluta på paradisön Sainte-Marie. Denna resa är på 8 nätter/9 dagar exkl. resdagar men kan skrädda...

Tsingys och Nosy Be

En fantastisk resa till norra delen av Madagaskar med besök i nationalparkerna Montagne d'Ambre och Ankarana med lemurer, sina ”Tsingys” och avsluta resan med sol & bad på Nosy Be. Denna resa är på 9 nätter/10 dagar exkl. resdagar. Kan förlängas och med fördel kombineras med Sydafrika, Mauritius ell...

Upptäcktsresa på Madagaskar - Stora Rundresan

En fantastisk rundresa med den engelsktalande guiden Klaus Heimer, som har bott i landet i mer än 12 år som fotograf och journalist. Möt lokalbefolkningen, njut av kunskapen från guiden och många bra fotomöjligheter. ni kommer också att uppleva några kulinariska höjdpunkter och naturligtvis flera mö...

Madagaskar med paradisstränder och kajakäventyr

En fantastisk resa till sydöstra delen av Madagaskar där ni får uppleva öde paradisstränder och sakta paddla genom regnskog och mangroveträsk. Manafiafy har en fantastisk regnskog som sträcker sig nästan ända ut i havet. Växtligheten är tät med hög fuktighet och är hem till många arter av lemurer, r...

Klimat

Klimat

Klimatet består huvudsakligen av två perioder, torrperiod och regnperiod. Regnperioden är på större delen av Madagaskar under december till april men på östra Madagaskar regnar det ganska ofta året runt medan södra Madagaskar är väldigt torrt och har sällan regn över huvud taget. Temperaturen i stora drag ligger på ca 27 grader. Dock under maj-augusti kan nattemperaturen i de centrala högre delarna av Madagaskar sjunka till 5-7 grader.

Visum och Vaccinationer

Visum och Vaccinationer

Visum kan erhållas vid ankomst om man ska stanna mindre än 30 dagar och det kostar EUR35. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet.
När det gäller vaccinationer så rekommenderas malaria och hepatit A. För mer information, kontakta en vaccinationscentral.
 

Vid inresa till Madagaskar krävs i dagsläget att man är fullvaccinerad (3 doser) och att man kan uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis. Är man inte fullvaccinerad krävs ett negativt PCR-test.
Observera att det alltid är resenärens yttersta ansvar att hålla sig ajour med vilka regler som gäller vid avresa/inresa samt vilka krav som ställs gällande visum, vaccinationer/pcr-tester och hälsodeklarationer samt krav på försäkringar. Uppdaterad information finns att läsa på hemsidan Sweden Abroad.

Nationalparker och reservat

Nationalparker och reservat

Färglada norr med tre vikar, Windsor slottet, det smaragdgröna havet och 18 000 hektar stora nationalparken Amberbergen är höjdpunkterna i regionen. I parken finns många arter av lemurer, fåglar, endemiska växter och imponerande vattenfall. Här finns tsingys som är skarpa kalkstensformationer, inte helt olikt ett månlandskap, som är ett av Unescos världsnaturarv. Utanför kusten finns flera tropiska öar som Nosy Be, Nosy Iranja, Nosy Tsarabanjina och Nosy Sakatia, med vacker vit korallsand, palmträd och djupt blå och turkosa vatten. Den mest kända av dessa öar är Nosy Be, som har utvecklats till ett stigande paradis för resenärer.

Tropiska öster har flera olika nationalparker som erbjuder en naturlig blandning av vackra färger. Här finns parkerna Marojejy, Masoala och Mananara där lemurarten Aye Aye kan ses. Här finns även Andasibe som har Madagaskars största lemurart Indri Indri som är hela 70-85cm lång och väger upp till 9,5kg. Längs östkusten flyter Pangalaneskanalen som är ca 60mil lång och fungerar som väg för att transportera gods då naturen runt omkring är svåråtkomlig. Utanför kusten finns de förtrollande öarna Sainte Marie och Ile aux Nattes (Nosy Nato). Här badar man i kristallklara vatten och kopplar av på de vita stränderna av korallsand. Här finns även chans att se knölvalar under säsongen juli-september. Var dock beredd på vissa tropiska regnskurar i öster året om.

Vilda söder har de enorma Andringitrabergen med sina höga murar som inbjuder bergsklättrare att spendera både dagar och veckor här. I närheten finns även Anjareservatet som bl.a. har lemurarten Katta (även ringsvans) som King Julian i Madagaskarfilmerna. Längre söderut passerar man en kedja av kullar som kallas biskoparnas hattar p.g.a. formen. Här finns även den platta stäppen av Horombeplatån som påminner om vissa områden i Afrika. En höjdpunkt längs vägen är Isalobergen med sina kanjons och torn, en fantastisk syn! Ett äventyrligt ställe som också ligger i söder är Sapphire eldorado Ilakaka som är en kåkstad som frammanar bilder av guldrushen i Kalifornien under det senaste århundrandet. Ännu längre söderut finns sedan Zombitse nationalpark, där man får se de första Baobabträden. Längst söderut finns hamnstaden Tulear och härifrån åker man sedan vidare till Ifaty eller Anako med vackra stränder och blå laguner.

Magiska väster har Kirindyreservatet där det bl.a. finns lemurer, geckoödlor, fåglar mm. Åk på safari längs Tsiribihinafloden där man kan se sköldpaddor, krokodiler, lemurer och fåglar. Efter drygt två dagar når man sedan Belo/Tsiribihina som också går att nås från Morondava via en grusväg. Därifrån fortsätter resan med 4hjulsdriven jeep till tsingys som är skarpa kalkstensformationer, inte helt olikt ett månlandskap, som är ett av Unescos världsnaturarv. Tsingysarna är hem för fåglar, reptiler, lemurer och sällsynta växter.

 

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.