Resor till Malawi

Malawi kallas för ’The warm heart of Africa’ vilket är ett passande namn tack vare dess underbara natur, fascinerande nationalparker, kristallklara vatten och de mest vänliga människorna i Afrika. Det lilla landet omgärdas av den stora Malawisjön där man upplever tropisk värme, turkosa laguner och de stim av ciclider som man vanligtvis bara kan se i våra akvarium. Det finns ingen annan sötvattensjö någon annan stans på jorden som har så många fiskarter och sjön erbjuder ett av världens bästa dykuppleveler i sötvatten. Malawisjön har mycket som lockar men trots det är det få turister som hittar hit. Malawi har ett unikt landskap som kännetecknas av lapptäcken av små byar med uppodlade markbitar, orörda naturreservat och höga berg, det högsta, Mulanje med toppar på 3000 meter. Det finns totalt åtta parker och naturreservat som bjuder in till safari till fots, i båt och i jeep. Landskapen i reservaten varierar, så också djurlivet.

Malawi utsågs 2014 till ett av världens topp 10 länder att besöka av Lonely Planet och ett av världens främsta resmål av Huffpost Travel – så passa på att upplev det orörda Malawi.

Här på African Tours & Safaris hemsida kan ni läsa om färdiga några program till Malawi och Zambia men vi kan även skräddarsy en resa som passar just era önskemål!

 

 

Malawi och Zambia–Safari, vacker natur och volontärarbete

Denna resa sker i mindre grupp i Malawi och Zambia med engelsktalande guide. Ni kommer att få uppleva fantastisk safari i Zambia, besöka två berg i Malawi, Mulanje och Mtsongololo och även få chansen att hjälpa till på en skola med snickerier, utbyte av skolmaterial och sedan få avsluta med lite avkoppling ....Läs mer »

Zambia och Malawisjön

Denna resa på 12 dagar/11 nätter sker i mindre grupp med engelsktalande guide och boendet är i mellanklass. Ni kommer att få uppleva fantastisk safari i Zambia och sedan njuta av den vackra Malawisjön som erbjuder bra snorkling i vackert sötvatten, sköna bad, lättare vandring och trevliga Kajakturer.Läs mer »

Klimat

Malawi har ett tropiskt klimat. De flesta reser dit i april/maj-oktober/november då det är lagom varmt (ca 22-25 grader på dagen), växtligheten är inte så tät och det är ganska torrt, vilket gör att det är lättare att se djuren. Den varmaste månaden är november och det är lite kyligare maj-augusti, men sällan under 15 grader på dagen. Dock kan det bli kallt på nätterna i de högre delarna av landet (Zomba, Nyika och Viphya).  De mesta regnet brukar komma december-mars.

Visum och vaccinationer

Visum till Malawi behövs för svenska medborgare och detta löser man på flygplatsen när man landar. Det kostar i dagsläget 75USD per person men inga foton behövs.

Malaria profylax behövs när man skall resa till Malawi. Det behövs även gula febern vaccin när man kommer från ett afrikanskt land till Malawi, även om man bara varit i transit där gula febern existerar. Vaccinet skall i så fall tas minst 10 dagar innan avresan. Då vill de se ett intyg som det "Gula kortet" vid gränsen. Det rekommenderas även att vaccinera sig mot Hepatit A och B.

Inför varje resa uppmanar vi varje resenär att själva kontakta sin närmaste vaccinationscentral för att få korrekt och uppdaterad information om vilka vaccinationer som behövs!