Resor till Seychellerna

Seychellerna med lite över 115 öar ligger i Indiska Oceanen utanför Afrikas östkust och erbjuder fantastiska stränder i ett härligt klimat året om. Ett semesterparadis för den som vill ha det lilla extra. De långa fina, vita sandstränderna och de härliga små badvikarna tillsammans med det turkosblå vattnet bildar ett badparadis som man inte finner på många platser. Vill man uppleva Seyschellerna på bästa sätt rekommenderar vi att man kombinerar de tre huvudöarna Mahé, Praslin och La Digue. 

På Mahé, som är den största ön av Seychellerna ligger huvudstaden Victoria och här finns många härliga stränder. Några andra populära öar att besöka är Praslin som har en sagolik natur och vackra kritvita stränder. La Dique är den minsta av de bebodda öarna och är bl.a känd för sina granitformationer på stränderna. Här finns också ett naturreservat som är hem för många sällsynta fåglar. Korallöar som Denis och Bird Island är väl värda ett besök för sitt unika växt och djurliv. Kombinera gärna två eller flera öar under er paradissemester och varför inte kombinera Seychellerna med äventyr i Sydafrika, på Madagaskar eller safari i Tanzania eller Kenya?! VI hjälper er gärna sätta ihop en resa som passar er.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Seychellerna - Ett paradis

Upplev Seychellerna , ett riktigt paradis! Denna resa kombinerar den mindre ön Praslin med huvudön Mahe. Ni bor på två olika hotell i totalt nio nätter med bra standard och ni åker båt mellan öarna. Denna resa är ett förslag på hur en resa kan se ut men vi skräddarsyr gärna åt ....Läs mer »

Tanzaniasafari och Praslin och Mahe på Seychellerna

En spännande safariresa i Tanzania med Lake Manyara, Serengeti och Ngorongorokratern, kombinerat med härliga dagar med sol och bad på öarna Praslin och Mahe som är de två största, av totalt 105 öar, som tillhör Seychellerna. Detta är en skräddarsydd resa på 14 dagar/13 nätter som ....Läs mer »

Seychellerna och safari i Tanzania - En drömresa

En härlig resa med det lilla extra när det gäller lyx och vackra stränder med sol och bad. Ni börjar resan med några dagars safari i de mest berömda parkerna i Tanzania, bor på riktigt bra lodger och avslutar sedan på två olika resorts på vackra Seychellerna varav den ena på en privat ....Läs mer »

Aktiviteter

Skulle ni av någon förmodan tröttna på att sola och bada i det turkosa havet kan ni både surfa, dyka, snorkla och segla. I Victoria, Seychellernas huvudstad som ligger på ön Mahé så hittar ni det naturhistoriska museet, botaniska trädgården och hantverksmarknaden som visar stadens vänliga charm. På Mahe finns även ett romdistellri som är väl värt ett besök. På ön Praslin finns en nationalpark med samma namn som ön med en spektakulär palmskog vid namn Vallée de Mai. Praslin har också en 18-håls golfbana, ett gammalt men enligt dykare älskvärt korallrev utanför sin kust. Från Praslin kan man även ta en utflykt till Coco De Mer, där världends största nöt växer. Andra öar som är väl värt ett besök är Curieuse med sina jättesköldpaddor och Cousin som är känt för sitt rika fågelliv. Ön La Digue som är den minsta av bebodda öar, beskrivs av många resenärer som att kliva rakt in i en målning med fantastiska stränder, särskilt Grand Anse och Anse Source d'Argent, som är full av rosa granitklippor. Här tar man sig bäst runt med cykel och några få taxibilar finns.

Klimat

På grund av Seychellernas närhet till ekvatorn är det varmt året om med en medeltemperatur på ca 30 grader. Det råder ett tropiskt klimat och regnskurar kan förekomma. Oftast är dessa regnskurar korta och intensiva. Under december och januari regnar det som mest och det regnar minst under våra sommarmånader juni till augusti.

Visum och Vaccinationer

Visum krävs inte för svenska medborgare för att resa in till Seychellerna.

Malariaprofylax rekommenderas, samt hepatit A och B. När det gäller gula febern så måste ni vaccinera er om du kommit från eller varit i transit i minst 12 timmar i ett afrikanskt land som har gula febern och ni ska då visa upp intyg ”gula kortet”.

Inför varje resa uppmanar vi varje resenär att själva kontakta sin närmaste vaccinationscentral för att få korrekt och uppdaterad information om vilka vaccinationer som behövs!
 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan