Skip to main content

Resor till Uganda

Uganda är en stat i Östafrika med stora arealer bördig jord och många sjöar (bland annat den nordvästra delen av Victoriasjön, världens tredje största sjö) och floder. Uganda gränsar till Kongo-Kinshasa, Sudan, Kenya, Tanzania och Rwanda. Uganda kallas för ”The Pearl of Africa” och är mycket vackert och människorna mycket vänliga. Landet har hela 10 nationalparker. Här återfinns också halva beståndet av bergsgorillor, ca 340 st, som finns i hela världen och över 1000 olika fågelarter.

Uganda - Afrikas Pärla

Ung bergsgorilla

Res med oss till Uganda för magiska upplevelser i Afrikas Pärla. Möt bergsgorillor i Bwindi, spana efter bufflar och elefanter i Queen Elisabeth National Park, hänförs av de fantastiska vyerna över Ruwenzoribergen, också kallade månbergen, och fota trädklättrande lejon i Ishasha. Uganda erbjuder en värld av upplevelser från savann till regnskog, från heta torra slätter till böljande gröna kullar, från vilda floder till höga berg. Resan är 8 dagar/7 nätter exklusive resdagar. Resan kan naturligtv...

Klimat

Elefanter Uganda

Kontakta din läkare för att få råd om vilka vaccinationer som kan vara aktuella. Som på många andra håll ges ofta rådet att eventuellt uppdatera sitt grundskydd och se till att vara vaccinerad mot hepatit A och B. Malaria förekommer i Uganda så rådfråga din läkare och berätta vart du ska resa. Om du anländer från ett annat afrikanskt land kan du behöva visa upp ett intyg på att du är vaccinerad mot gula febern. Kolla upp vad som gäller, beroende på din resrutt.

Visum och vaccinationer

Ung bergsgorilla

Visum krävs för inresa i Uganda och kan för närvarande köpas vid gränsen både när man kommer med bil och med flyg. Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter avslutad vistelsen i Uganda.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

Vid inresa till Uganda krävs i dagsläget ett negativt PCR-test.
Observera att det alltid är resenärens yttersta ansvar att hålla sig ajour med vilka regler som gäller vid avresa/inresa samt vilka krav som ställs gällande visum, vaccinationer/pcr-tester och hälsodeklarationer samt krav på försäkringar. Uppdaterad information finns att läsa på hemsidan Sweden Abroad.

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.