Resor till Zambia

Zambia är en förhållandevis ung turistdestination, något som starkt bidrar till en genuin, oförstörd upplevelse, både vad gäller kultur och natur. Det är ett stort land, ungefär där södra Afrika övergår i centrala Afrika, vilket gör att det inom landets gränser finns en fascinerande variation av naturtyper, klimat och djurarter. Zambia är vänligt och välkomnande, och ett lysande exempel på den snabba och spännande utveckling som sker runtom i Afrika. Att safarin är bland den bästa och mest unika på kontinenten är givetvis ingen nackdel

 

 

Sydafrika, Rovos Rail, Victoriafallen och Botswana med guldkant

Detta är en mycket exklusiv resa för er som söker det lilla extra och som bjuder på de bästa upplevelserna i dessa tre länder, Sydafrika, Zimbabwe och Botswana, med boende av högsta klass. Ni kommer att möta den vackra internationella Kapstaden och åka på safari i det kända reservatet Mala ....Läs mer »

Zambia och Malawisjön

Malawi och Zambia, en fantastisk kombination med toppensafari i Zambia för att sedan njuta av den vackra Malawisjön som erbjuder bra snorkling i vackert sötvatten, sköna bad, lättare vandring och trevliga kajakturer. Denna resa på 12 dagar/11 nätter sker i mindre grupp med engelsktalande guide och boendet är ....Läs mer »

Zambia & Victoriafallen

Victoriafallen, detta magiska vattenfall, som är ett av de största i världen, ligger beläget i Zambezifloden mellan Zambia och Zimbabwe. Mosi-oa-Tunya – Röken som dundrar på lokalspråk är en naturupplevelse utöver det vanliga. Den vattenfyllda röken från fallen syns på flera kilometers ....Läs mer »

Klimat

Klimat

På grund av att Zambia är så högt beläget över havet så har landet ett subtropiskt klimat. Regnperioden i landet faller in mellan oktober och april och det är också då det är som varmast. Det faller mest regn i de norra delarna av landet. Medan det blir kallare under torrperioden från maj till oktober.

 

 

 

Visum och vaccinationer

Visum och vaccinationer

Svenska medborgare behöver visum för att resa in i Zambia. Det går att få på plats på Zambias flygplats vid ankomst för USD50 eller så ansöker ni hos Zambias ambassad i Stockholm.

Adress till Zambias Ambassad i Sverige:

Embassy of the Republic of Zambia - http://www.zambiaembassy.se/
Gårdsvägen 18, 3tr.
Box 3056, 169 03 Solna - Stockholm
E-mail: info@zambiaembassy.se
Tel: +46 (0) 8 679 9040

Malaria profylax och ett grundskydd, som Hepatit A och B, är bra att ha vid resa. Det har varit olika turer med gula febern vaccin. Men vad som gäller nu så behövs vaccinering mot gula febern för att komma in i landet och skall då tas minst 10 dagar innan avresan. Då vill de se ett intyg som det "Gula kortet" vid gränsen. 

Inför varje resa uppmanar vi varje resenär att själva kontakta sin närmaste vaccinationscentral för att få korrekt och uppdaterad information om vilka vaccinationer som behövs!
 

Nationalparker och reservat

Nationalparker och reservat

Victoria Falls
En av landets kändaste sevärdheter är Victoria falls/ Mosi-oa-Tunya, ett enormt vattenfall då Zambezi floden forsar ner mellan landsgränsen av Zambia och Zimbabwe. Man kan på flera mils avstånd se sprayen som ligger över fallen. Detta är världens största vattenfall med en bredd på nästan 2 km. Viktoria fallen är som bäst att besöka mars till augusti då det är som mest vatten. Många väljer också att åka över landsgränsen till Zimbabwe över dagen för att få se fallen från en annan vinkel.


Kafue National Park
Kafue National Park ligger i västra delarna av Zambia och är den äldsta och största nationalparken i landet som täcker ett område på 22 400 km2. Trots sin storlek och sitt läge med bara 2 timmars bilfärd från Livingstone är parken fortfarande inte så känd men parken har en stor mångfald av vilda djur. Men är du ute efter att inom 24 h hinna se ”the big five” har du missat hela poängen. Kafue är nämligen hem för flera arter av hovdjur än någon annan park i de södra dalarna av Afrika. Här lever sällsynta antiloparter där listan kan göras lång. Parken är även känd för en av de bästa när det kommer till att hitta leoparder. Ni kan åka ut på nattsafari eller båt längs med Kafue floden då leoparderna under de varmare månaderna brukar komma dit och dricka. Något annat som är unikt för Kafue är att Geparder endast lever i västra delarna av landet och stortrivs i denna park. Ett stort antal afrikanska vildhundar lever också här och många andra vackra djurarter.


Kasanka National Park
Kasanka National Park är en av Zambias minsta nationalparker på bara 450 km2 men är så väl utrustad med sjöar, floder, vårmarker, skogar, ängar, laguner och ett brett och unikt utbud av djur. Detta är ett av landets mest pittoreska park med ett enastående fågelliv. För ca 10 år sedan var nationalparken nära på att bli nerlagd pga. skenande tjuvjakt, men tack vara David Lloyd och en farmare i området så räddades parken och har med åren kunnat växa och djuren blivit fler. Här lever nu djur som elefanter, flodhästar, antiloper, den sällsynta blå apan och många fler.
 

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.