Resor till Zimbabwe

Zimbabwe ligger i södra Afrika inklämt mellan Sydafrika, Zambia, Botswana och Mocambique och har ingen kust. Det bor ca. 14 miljoner invånare i Zimbabwe, de allra flesta från olika afrikanska stammar varav de största är Shona och Ndebele. Det officiella språket är engelska tillsammans med Shona, bantuspråk och (Si)Ndebele som härstammar från Zuluspråket i Sydafrika.

Zimbabwe var tidigare en brittisk koloni och landet fick sin officiella självständighet 1980 då Robert Mugabe tog makten efter en längre tids inbördeskrig. Nu har situationen förbättrats avsevärt sedan de politiska våldsamheterna 2008. Allmänna val hölls i juli 2013 och gick fredligt till. Brottsligheten i Zimbabwe är inget stort problem och turister har inte varit mål för politiska våldsamheter.

Zimbabwes klimat är tropiskt men mildras av att landet ligger högt över havet. Regnperioden varar vanligtvis mellan november och mars.

Zimbabwe är ett oerhört vackert land med mycket varierande natur. Här hittar man ikonen Victoriafallen som är med på UNESCOs världsarvslista, detta storslagna vattenfall, den mäktiga Zambezifloden med Mana Pools Nationalpark, ännu ett världsarv, Hwange Nationalpark den största safariparken med stora områden av både savann samt skog. Parken är känd för bra safari och sitt stora bestånd av elefanter. För den fågelintresserade är Hwange Nationalpark ett paradis. Värt att nämna är också ett annat världsarv utsett av UNESCO, Matobo Hills Nationalpark. Här finner man oerhört vacker och ovanlig natur med stora granitbumlingar och berg som ”tryckts upp” ur marken, sk kopjes. Matobo Hills är också känt för sina många och välbevarade klippmålningar. Här finns också chans till bra safari och en fristad för spets- och trubbnoshörning. Cecil John Rhodes ligger begravd här på egen begäran eftersom han var så betagen av platsen och dessutom var det han som gjorde Matobo Hills till nationalpark.

Safari och unika upplevelser i Zimbabwe-Rundresa med guide

Resa till Hwange National Park i Zimbabwe
En fantastisk resa i mindre grupp om max 12 personer i september 2019! Passar alla åldrar och safarin sker i jeepar och innebär inga långa vandringar. Resan är på 11 dagar/10 nätter med resdagar och boendet är av hög kvalité med all inclusive. Resan går i september främst för ....Läs mer »11 dagarfrån 54 485 kr

Magiska Victoriafallen med safari i Zimbabwe

Följ med på en resa som ni sent kommer att glömma! Ni får uppleva spännande safari och framför allt att få uppleva genuina Zimbabwe och få mer kunskap och även få vara delaktig i Imvelos fantastiska arbete för landet och människorna! Resan passar alla åldrar och vissa transportsträckor ....Läs mer »

Namibia, Botswana & Victoriafallen

Denna fantastiska resa vänder sig till äventyrslystna och aktiva resenärer på en ålder över 40 år. Ni kommer att få vandra på de ockraröda sanddynorna i världens äldsta öknen, Namiböknen, upptäcka kuststaden Swakopmund och följa med på spännande safari ....Läs mer »16 dagarfrån 32 570 kr

Tåg genom Sydafrika, dånande Victoriafallen och safari

Detta är resan för er som vill få många upplevelser på samma resa! Resan om tar er från spännande Kapstaden i söder till mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe. Däremellan tar ni er genom Sydafrikas Karoo, en halvöken med vackra vyer, ombord på det legendedariska tåget Rovos ....Läs mer »

Victoriafallen till Kruger Nationalpark

Detta är den ultimata safariresan för de som vill resa i grupp med spännande safariupplevelser i tre olika länder; Botswana, Zimbabwe och Sydafrika. Resen rekommenderas för aktiva och äventyrslystna resenärer över 40 år. Höjdpunkterna under resan är safari i jeep och med båt i Chobe ....Läs mer »

Botswanas Vilda Parker

En av våra mest populära resor genom Botswana! En underbar resa som tar er genom Botswana som är ett av världens vackraste och bästa safariländer. Upplev slätterna i Magadikgadi, Okavangodeltat med Moremi och det rika djurlivet i Chobe Nationalpark och se de magnifika Victoriafallen. Resan är 14 dagar/13 nätter ....Läs mer »

Visum och vaccinationer

Visum och vaccinationer

Svenska medborgare behöver visum för att resa in i Zimbabwe. Det går att få på plats vid inresa i Zimbabwe för USD30 eller så ansöker ni hos Zimbabwes ambassad i Stockholm innan avresa.

Adress till Zimbabwes Ambassad i Sverige:

Embassy of Zimbabwe - http://www.zimembassy.se
Herserudsvägen 5A, 7tr,
181 50 Lidingö, Stockholm
Tel: +46(0) 8 765 53 80
 E-mail: mbuya@telia.com

Malaria profylax och ett grundskydd, som hepatit A och B, är bra att ha under resan. Det har varit olika turer med gula febern vaccin, om ni anländer från ett annat afrikanskt land kan ni behöva visa upp ett intyg att ni är vaccinerad. Då ska denna tas minst 10 dagar innan avresan. Då vill de då se ett intyg som det "Gula kortet" vid gränsen. 

Inför varje resa uppmanar vi varje resenär att själva kontakta sin närmaste vaccinationscentral för att få korrekt och uppdaterad information om vilka vaccinationer som behövs!

Klimat

Klimat

Kombinationen av tropiskt klimat och mestadels hög höjd gör Zimbabwe till ett behagligt resmål under hela året. Mellan april och oktober är det varmt och torrt, med ibland svala nätter, medan det mellan december och april är varmt men blötare eftersom huvuddelen av årets nederbörd faller då. De låglänta delarna i söder och Zambezidalen i norr är generellt sett varmare än resten av landet. Regnperioden innebär normalt sett relativt korta, intensiva regnskurar under eftermiddagarna, ofta kombinerat med åska.