Resor till Zanzibar

Zanzibar är i verkligheten en ögrupp som består av huvudön Zanzibar, som egentligen heter Unguja, Pemba, Mafia och ett flertal småöar. Zanzibar ligger i Indiska Oceanen ca 4 mil från Tanzanias kust. Zanzibar, Unguja, är kanske ett av de mest färgstarka och exotiska resmålen i Tanzania dit många reser varje år för att beskåda naturen, njuta av maten samt promenera på de vita sandstränderna.

Zanzibar består av många olika kulturer och folkslag som präglat ön genom århundraden; engelsmän, portugiser, afrikaner samt framförallt araber. Detta märks på ön som är muslimsk och allra mest i staden Stone Town. Ön har också en historia som slavö. Zanzibar är också känt för sina kryddodlingar och vi rekommenderar er att ta en guidad kryddtur på ön under er resa.

För oss turister från Norden är ön mest känd för sina underbara vita sandstränder, sol, vajande palmer, vackra palats och havet där man kan bada, snorkla, dyka året runt. Boka en av våra omtalade resor till Zanzibar för en upplevelse utöver det vanliga.


 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Safari i Selous Game Reserve i Tanzania med barfotaliv på Zanzibar

Upplev sol och bad på Zanzibar samt safari i Selous Game Reserve från 18 940 kr per person i 10 dagar/9 nätter. Se även vårt utökade program för 12 dagar/11 nätter. Detta är för er som vill uppleva det riktiga Afrika! Upplev Selous Game Reserve i Tanzania med både safari ....Läs mer »

Cykla på Zanzibar

Zanzibar med sina vita sandstränder, sol, vajande palmer, vackra palats och havet där man kan bada, snorkla och dyka året runt. Upplev denna fantastiska ö på två hjul. Vi cyklar runt den gröna ön som frodas av grönska och djungel. Vi upplever kryddodlingar och cyklar genom byar och landskap som ger en ....Läs mer »

Det Stora Äventyret - Kenya & Zanzibar

Vandring till spännande safari i Tanzania Zanzibar
En resa fylld av upplevelser och starka intryck från det vilda Afrika med två svensktalande erfarna färdledare Sven Zetterlund och Linda Rasmussen. Sven och Linda försöker göra resan i slutet av september och i januari varje år och passar alla åldrar och resan är på 12 dagar/11 nätter om ni ....Läs mer »13 dagarfrån 35 985 kr

Från Serengeti till Strand - Tanzania och Zanzibar

Tanzania sviker aldrig! Detta är en resa i enklare boende med underbara upplevelser. Här besöker ni det magnifika storviltsreservatet Serengeti, den stora Ngorongorokratern som fastställer uttrycket, ”att se är att tro” och inte minst Afrikas högsta berg, Kilimanjaro. Allt detta tillsammans med magiska dagar ....Läs mer »från 25 525 kr

Aktiviteter

Zanzibar, Unguja,  är känt för sol och bad men har så mycket mer av aktiviteter och sevärdheter. Här finns de bästa snorklings och dykningsmöjligheterna i Indiska Oceanens turkosa vatten med färgsprakande korallrev, flera kryddodlingar med bland annat nejlikor, kanel och muskot. På Zanzibar ligger Stone Town, en swahilisk handelsstad som nu är med på Unescos världsarvslista, Palace Museum som tidigare varit sultanens residens och använts som regeringskontor. Det har nu övergått till ett museum med historia och föremål från sultanens tid.

Klimat

Zanzibar ligger strax söder om ekvatorn och har ett liknande väder som Tanzania. Det är väldigt varmt hela året, ca 30 grader under dagtid och några grader kallare under natten. Zanzibar har dock något fuktigare klimat än fastlandet och det kan förekomma regn även under torrperioderna. Något att tänka på är när det är vinter på norra halvklotet så är det sommar nere på Zanzibar, alltså ett perfekt resmål när snön och slasken härjar som mest i Sverige.
Klimatet ser ut på följande vis: Den främsta regnperioden över Zanzibar infaller från april till slutet av maj. Sedan infallen en lite kortare regnperiod mellan november och december, vilket innebär att de är dessa månader lågsäsongen faller in, förutom över jul och nyår då det är högsäsong. Torrperioden är därför från juni  till oktober och i januari och februari samt större delen av mars.
 

Visum och vaccinationer

Visum behövs för att komma in i Tanzania och Zanzibar. Visumet går att få på flygplatsen vid ankomst. Detta kostar USD50 och betalas kontant. Passet ska vara giltigt i 6 månader efter utresan och det ska finnas minst två tomma sidor i passet.
Malariaprofylax rekommenderas men numera sägs det att malarian är utrotad på Zanzibar,  samt hepatit A och B, Twinrix eller Havrix som grundskydd och är bra att ha för alla resor man gör. När det gäller gula febern så måste ni vaccinera er om ni kommit från eller varit i transit i minst 12 timmar i ett afrikanskt land som har gula febern och ni ska då visa upp intyg ”gula kortet”. Personer över 60 rekommenderas inte att vaccinera sig mot gula febern. Då måste man ha ett intyg från en läkare, på engelska, som man visar upp.

Inför varje resa uppmanar vi varje resenär att själva kontakta sin närmaste vaccinationscentral för att få korrekt och uppdaterad information om vilka vaccinationer som behövs!
 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan