Rovos Rail - Durban, Sydafrika till Victoriafallen, Zimbabwe

Ge dig ut på detta 11 dagars äventyr och starta med en två nätters vistelse på Fairmont Zimbali Resort, en av Sydafrikas främsta resorter på Dolphin Coast, kusten norr om Durban. Gå sedan ombord på Pride of Africa – Rovos Rail i Durban och besök Ardmore Ceramics - en och hör berättelsen om Zulu folket, vars känsla för rytm, färg, dans och sång vilar över Zululand. Upptäck Spionkop Lodge som ligger i ett 11 000 hektar naturreservat och är en perfekt bas för att utforska bergen, växterna, fåglar och slagfält från Boerkriget i regionen. Njut av en safari i Nambiti Conservancy, en ”Big Five” tillflyktsort på 20 000 hektar av malariafritt område. Ankomst i Pretoria följande eftermiddag för en introduktion av vår vackert inredda station innan du tillbringar natten på ditt hotell. Nästa dag slingrar sig tåget långsamt sin väg genom guldfälten i Witwatersrand innan du reser västerut längs Magaliesberg bergen. Tåget färdas följande dag norrut genom Botswanas huvudstad, Gaborone, korsar Stenbockens vändkrets och fortsätter sedan via Mahalapye och Francistown till den Zimbabwiska gränsen. Nästa dag passerar tåget genom Hwange National Park i Zimbabwe - ett rikt och varierat Wildlife Sanctuary - där djuren upptäcks från tåget och en ovanlig safariutflykt är avnjuten. Denna sejour slutar sedan vid Victoriafallen vid mäktiga Zambezifloden. De omgivande områdena erbjuder resenärer många möjligheter till rekreation, inklusive kryssningar, forsränning, helikopterflyg samt enastående safari och fotosafaris.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1 och 2.
Ni möts med namnskylt på King Shaka Airport, Durban och körs till the Fairmont Zimbali Resort för två nätters boende med frukost. Dagarna lediga för egna aktiviteter. Bad? Golf?

Dag 3.
Efter frukost körs ni till tåget och går ombord och gör er bekväma i er hytt. På eftermiddagen blir det ett besök på kända Ardmore Ceramics Gallery. Nu befinner ni er nära världsarvet de mäktiga Drakensbergen i Zululand alldeles vid det lilla landet Lesoto

Dag 4.
Idag väntar en tidig väckning! Här finns två alternativ av utflykter att välja mellan. Antingen en safari med guide i Spionkop Reserve eller en guidad tur för att se slagfälten under Boerkriget. På eftermiddagen åker alla på safari i Nambiti Game Reserve.

Dag 5.
Tåget anländer idag till Rovos Rail egna vackra station på eftermiddagen i Pretoria. Ni körs sedan till ert boende på fantastiska Royal Elephant Hotel.

Dag 6.
På förmiddagen går tåget från stationen i Pretoria till Mafikeng som ligger norröver på gränsen till Botswana, för gränsformaliteter

Dag 7.
En ledig dag på tåget att bara njuta av de vackra omgivningarna som passerar förbi i Botswana mot gränsen till Zimbabwe.

Dag 8.
På förmiddagen tar sig tåget in i Zimbabwe och resan går igenom Hwange National Park. Tågsafarin börjar. På eftermiddagen blir det en safari i öppet safarifordon med guide i parken som startar vid The Hide Camp.  

Dag 9.
På förmiddagen rullar tåget in på makalösa Victoria Falls Station där ni går över till det vackra anrika kolonialhotellet Victoria Falls Hotel. Här ingår endast frukost. Vi kan boka olika utflykter och aktiviteter enligt önskemål åt er.  

Dag 10.
En ledig dag vid Victoriafallen. Vi kan boka olika utflykter och aktiviteter enligt önskemål åt er.

Dag 11. tisdag
På förmiddagen körs ni till Victoria Falls flygplats för ert vidare flyg.

Resan kan också göras i omvänd ordning! Varför inte förlänga resan med några dagar i Kapstaden? Vi hjälper er att boka bra boende och utflykter.
Denna resa kan även göras med Rovos Rail från Kapstaden till Pretoria, en övernattning på hotell i Pretoria och vidare till Victoriafallen. Denna resa är på totalt 6 nätter. Vi kan då boka till några nätter och utflykter på Vic Falls Hotel. Vi kan också lägga till några nätter i Kapstaden på ett hotell med lite utflykter.

Resfakta och pris

Pullman Suite från 40 300kr per person som delar hytt

Deluxe Suite från 53 500kr per person som delar hytt

Royal Suite från 66 600kr  per person som delar hytt

Kontakta oss för aktuella avgångsdatum.

I priset ingår:

  • Allt boende i programmet
  • All mat; frukost, lunch och middag samt afternoon tea på tåget.
  • Alla alkoholhaltiga och andra drycker på tåget, dock ej Champagne
  • 24 timmars full room service
  • Begränsad tvätt ombord på tåget
  • Alla utflykter med kvalificerad engelsktalande guide inklusive avgifter och inträden
  • Vid hotellövernattningarna ingår endast frukost
  • Vår trygghetsgaranti


Maten som serveras på tåget är mycket bra och till middagen klär man om till elegantare kläder. Herrar minst kavaj och slips. Dagtid kan man klä sig mer ledigt.

Observera att beroende på järnvägsnätet kan denna resa gå norrut genom Beitbridge och Zimbabwe.

Visum krävs till Zimbabwe. För närvarande USD30 Per person. Detta görs på plats och ingår inte i priset.

Naturligtvis bokar vi flygbiljetter till bästa pris!

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.
Skicka förfrågan