Safari i Krugerparken 8 dagar för funktionshindrade

Detta är en fantastisk resa där ni får uppleva det bästa av vad Krugerparken har att erbjuda. Resan startar i Johannesburg varifrån resan mot Krugerparken börjar. Ni bor på olika lodger och åker på safariexpeditioner för att leta efter ”The Big Five”. Ni besöker också ett reservat som tar hand om och föder upp skadade och övergivna vilda djur. Laga mat på Booma-vis dvs. över lägerelden. Kort och gott; Detta är en resa som ger minnen och upplevelser för livet.
Denna resa är på 8 dagar/7 nätter exkl. resdagar. Varför inte fortsätta er resa till Kapstaden i några dagar och uppleva stadens fantastiska pärlor. 

Höjdpunkter: 

Safari i Krugerparken, andra likasinnande i gruppen

Följande ingår i resan:

 • Boende 8 dagar/7 nätter enligt programmet.
 • All transport enligt programmet.
 • Måltider enligt programmet (F=Frukost, L=Lunch, M= Middag)
 • Alla inträden och utflykter enligt programmet
 • Engelsktalande Guide/chaufför
 • Klimatkompensering till 100%, läs mer här
 • Trygghetsgaranti, läs mer här

 

Pris från: 18 725 kr per person
För mer detaljerad information, se program och pris/resfakta 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. 

Vi lämnar Johannesburg och kör österut genom de böljande kullarna i Highveld, lunchar på vägen innan vi når Krugerparken. Vi kör in söder ifrån och vår första övernattning är i Crocodile Bridge.
Måltider: Lunch och middag 

Dag 2, 3 & 4.

De kommande tre dagarna tillbringar vi i Krugers Nationalpark. På denna 2 miljoner hektar stora yta har “The Big Five”,  men också många andra djur, fåglar och spännande växter funnit sin fristad. Parken är den lokala och internationellt främsta högviltsparken som kännetecknas av, förutom utmärkta övernattningsmöjligheter, underbara vyer och lugna omgivningar samt ett mycket bra vägnät. Det fungerar lika bra att köra genom både fuktiga och täta buskage som torra snår och grässlätter. Mesta tiden kommer att fyllas med att ta del av djurlivet, från bil, i denna spännande och minnesvärda park. Det är då du kan få nytta av dina fotokunskaper eller bara fånga intrycken från den otroliga variationen i djurlivet och ta med hem som ett oförglömligt minne. Nätterna kommer vi att tillbringa i olika läger och bungalows i parken. Natt 2 och 3 är i samma läger. Som tillval kan även en nattsafari genomföras.
Måltider: Frukost, lunch och middag 

Dag 5, 6 & 7.

Efter frukost och en morgonsafari fortsätter vår resa mot ett privat viltreservat, världskänt för att hjälpa djur tillbaka till ett nytt liv i vildmarken samt deras uppfödning av lejon. Här stannar vi tre nätter. Middag serveras vid en traditionellt ”Boma", runt lägerelden. Aktiviteter under dessa dagar inkluderar morgon- och eftermiddagssafari. 
Måltider: Frukost, lunch och middag 

Dag 8.

Er sista dag och ni åker tillbaka till Johannesburg efter en reseupplevelse vars minnen kommer att räcka livet ut och med nya bekantskaper från jordens alla hörn, blir inkvarterade på valt hotell för att dagen efter antingen resa hem eller fortsätta äventyret i Afrika ett antal dagar och med aktiviteter som ni kan välja fritt ur vårt rikliga utbud.
Måltider: Frukost 

Mer om resorna

Mer om resorna

Ett riktigt äventyr
Våra safariresor är inte för dom bortskämda med krav på lyx och glamour. Att uppleva och upptäcka Afrikas bush i tillrättalagda och konstgjorda miljöer är att missa poängen fullständigt! Afrika är inte ”Disney”. Att resa i den Afrikanska bushen och bo i lyxiga hotellanläggningar är helt förkastligt.

Du behöver känna svetten rinna ner för pannan när du kikar in i den täta vegetationen för att få en skymt av den skygga och svårfångade Leoparden eller att se dammolnet från tusentals Gnuer och att känna doften från lägereldens frukost på morgonen när du kommer ut ur ditt tält.

Det är ett äventyr. Det samlar människor, med samma intresse och ”hinder”, från hela världen, i terränggående fordon och som vill dela åsynen av Afrikas vilda djur och som hjälps åt vid lägerköket och lär av varandra runt den sprakande lägerelden efter solnedgången. Detta förser er med en närbildsupplevelse av den Afrikanska naturen och Afrikas djurliv som går utanpå allt.

Vi ser till att förse er med alla dessa intryck och upplevelser men ändå bibehålla en komfort, bekvämlighet och njutning för de av er som har speciella behov. Det är ett äventyr inget uthållighetsprov.

Bra boende
Inkvarteringarna består av antingen, i förväg uppförda tältläger, eller bungalows. Oavsett vilket så får varje resenär en bekväm säng som garanterar en god natts sömn före den tidiga morgonsafarin. Varje stopp på vägen har fullständig sanitär utrustning och som tillgodogör alla behov.

Nära naturen
Vad som är särskilt trevligt och uppskattat är att alla resenärer oavsett funktionshinder eller ej deltar sida vid sida. De av oss som behöver handledare, så är dessa helt integrerade i gruppen. Vi delar alla på upplevelserna på lika villkor.

Att beskåda vilda djur från ett öppet fordon kan vara en frustrerande upplevelse, man har känslan av att djuren bara är meter ifrån men gömda i det höga gräset som växer vid vägkanten. De stora och höga fordonen eliminerar alla sådana ”faror” med enkelhet och är samtidigt anpassade, med hydraulliftar som bekvämt lyfter rullstolar in och ut. Alla rullstolarna är säkert förankrade under körning.

Fastän safarituren kommer att ge öga mot öga-upplevelser med The Big Five (Elefant, Noshörning, Buffel, Lejon och Leopard) så kommer den också att ge personliga minnen från unika möten med grävlingar och vårtsvin runt lägerelden och med jättelika dyngskalbaggar och hyenor längs vägkanterna. Men kanske kommer det mest storslagna mötet att vara när vi träffar på en fullvuxen Afrikansk elefant som vill placera sin snabel på bilkanten för att röra och känna på dessa främlingar som besöker ”hans” lodge.

Det optimala besöket i Krugerparken är en 8-dagars, oerhört innehållsrik och givande, safari.

Vistelsen kan naturligtvis förlängas med några dagar i Kapstaden, som är väl värt ett besök, antingen före eller efter Safarin. Även i Kapstaden har vi specialanpassade fordon för största bekvämlighet för oss som behöver rullstol. Inkvarteringen blir av den mer lyxiga sorten och med alla bekvämligheter.

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris från: 18 725 kr per person, del i dubbelrum exkl. flyg
Enkelrumstillägg: 4 690 kr

Detta ingår i priset:

 • Boende 8 dagar/7 nätter enligt programmet.
 • All transport enligt programmet.
 • Måltider enligt programmet, 7 frukostar, 7 luncher och 7 middag
 • Alla inträden och utflykter enligt programmet
 • Engelsktalande Guide/chaufför
 • Klimatkompensering till 100%, läs mer här
 • Trygghetsgaranti, läs mer här


Detta ingår ej i priset:

 • Internationellt flyg till och från Johannesburg, från 8 500kr per person
 • Transfer till och från flygplatsen
 • Boende i Johannesburg före och efter resan
 • Nattsafari i Krugerparken (kan göras för en liten summa)
 • Besöka flodhästen Jessica (kan göras för en liten summa)
 • Måltider på restaurang (om så önskas)
 • Måltidsdryck
 • Dricks
 • Avbeställning eller reseförsäkring som kan tecknas av oss genom Gouda
 • Personlig assistent

 

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteändringar 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.
Skicka förfrågan