Skip to main content

Zanzibar med safari i Selous Game Reserve

Upplev sol och bad på Zanzibar samt safari i Selous Game Reserve från 18 170 kr per person i 10 dagar/9 nätter. Se även vårt utökade program för 12 dagar/11 nätter. Detta är för er som vill uppleva det riktiga Afrika!

Höjdpunkter:

Sol och bad på Zanzibar och safari (båt, jeep och vandring) i Selous Game Reserve

Följande ingår i resan 10 dagar/9 nätter:

 • 6 nätter på Reef & Beach Resort med all inclusive
 • 3 nätter på Africa Safari Camp med frukost, lunch och middag
 • 2 heldagars safari i jeep med guide i Selous Game Reserve
 • Flyg tur och retur mellan Zanzibar och Selous Game Reserve i litet lokalt flyg via Dar Es Salaam
 • Transfer mellan flygplatser och boende
 • Vandringssafari med guide (ca 1km)
 • Båtsafari med guide
 • Inträde, conservationfee till Selous Game Reserve
 • Vatten under safariturer
 • Klimatkompensering till 100%, läs mer här
 • Trygghetsgaranto, läs mer här


Pris från 18 170 kr per person exkl. flyg
För mer detaljerad information, se program och pris/resfakta

Program 10 dagar/9 nätter

Program 10 dagar/9 nätter

Dag 1. Zanzibar 

Vid ankomst till flygplatsen på Zanzibar möts ni av en chaufför med namnskylt och körs en vacker och intressant väg på ca 1 timme till ert boende. Ni kan välja att bo på två olika resorts beroende på vilken standard som ni önskar, Reef & Beach Resort eller Paradise Beach Resort. Ni får en välkomstdrink, tas omhand och checkar in på ert rum. Resten av dagen är det bara att slappna av. Middag på kvällen väntar.
Måltider: Middag

Dag 2. Zanzibar 

Härlig dag med avkoppling på stranden eller poolen väntar.
Måltider: All Inclusive

Dag 3. Safari - Selous Game Reserve 

Tidig avresa till Selous Game Reserve. Ta bara med det allra nödvändigaste för er safaritur, resten kan ni lämna på resorten. Ni körs till flygplatsen på Zanzibar. Ni kommer idag att göra en vacker flygning i ett mindre flygplan till landningsbanan i Selous Game Reserve. Detta är en enormt stor och okänd park och är Afrikas största. Detta är det vilda Afrika! Ni gör en båtsafari på Rufijifloden sedan väntar lunch och ett besök till en by, för att sedan göra en kortare safari till fots med guide. Detta är en mycket intressant tur för att också skåda små djur och växter och inte bara de stora djuren. Ni får lära er en hel del om naturen, fotspår etc. Sen eftermiddag checkar ni in på lodgen Africa Safari Camp där ni installerar er och sen är det dags för middag på kvällen.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 4. Safari - Selous Game Reserve 

Efter frukost väntar en heldag safari i Selous Game Reserve, med "bush picknicklunch" som äts under er safaritur. Grillmiddag på kvällen i lägret. (väderberoende)
Måltider: Frukost, picknicklunch och middag

Dag 5. Safari - Selous Game Reserve

Ingen dag är den andra lik när det gäller safari. Idag har ni ytterligare en spännande dag framför er och chans att se djur ni inte såg dagen före.
Måltider: Frukost, picknicklunch och middag

Dag 6. Safari – Zanzibar

Efter frukost och en kortare bushwalk, checkar ni ut och flyger tillbaka till Zanzibar. På flygplatsen väntar en chaufför på er som kör er tillbaka till resorten.
Måltider: All Inclusive

Dag 7-9. Zanzibar Beach

Härliga dagar med avkoppling på stranden eller poolen väntar. Vill man köpa till utflykter, finns det möjlighet till detta. Läs mer under prisinformation
Måltider: All Inclusive

Dag 10. Hemresa 

Efter frukost är det dags att checka ut. (Be om en sen utcheckning om möjligt ifall ert plan skulle gå sent på kvällen) Ni körs sedan till Zanzibars flygplats för er resa hem.
Måltider: Frukost

Program 12 dagar/11 nätter

Program 12 dagar/11 nätter

Dag 1. Zanzibar

Vid ankomst till flygplatsen på Zanzibar möts ni av en chaufför med namnskylt och körs en vacker och intressant väg på drygt 1,5 timme till ert boende. Reef & Beach Resort ligger på Jambiani kusten vid den sydöstra delen av Zanzibar. Resorten är en blandning av europeisk komfort och afrikansk stil. Resorten har en egen liten sandstrand och en brygga som går ut i havet och leder till en mysig bar och lounge.  Vid incheckning får ni en välkomstdrink, tas omhand och checkar in på ert rum. Resten av dagen är det bara att slappna av. Middag på kvällen väntar.
Måltider: Middag (All Inclusive)

Dag 2-4. Zanzibar

Härliga dagar med avkoppling på stranden eller vid poolen väntar. Vill man köpa till utflykter, finns det möjlighet till detta. Se mer under prisinformation.
Måltider: All Inclusive

Dag 5. Selous Game Reserve

Idag är det dags att resa vidare till Selous Game Reserve. Ta bara med det allra nödvändigaste för er safaritur, resten kan vara kvar och transporteras till resorten ni bor på efter safarin. Ni körs till flygplatsen på Zanzibar och gör en vacker flygning i ett 12-sitsigt Cessnaplan till landningsbanan i Selous Game Reserve. Detta är en enormt stor och okänd park och är Afrikas största. Detta är det vilda Afrika!

Lite beroende på vilken tid ni kommer fram, så har man under vistelsen i Selous även inplanerat en båtsafari på Rufijifloden samt även ett besök i en by. Båtsafari på Rufijifloden är en fin start på resan och redan här ser ni många djur, som krokodiler, flodhästar och en mängd olika fåglar. Under besöket i byn får man se hur de lever och även besöka deras skola mm, vilket är mycket intressant och lärorikt. Vill ni ta med något till barnen som bor i byn, är detta mycket uppskattat.

Sen eftermiddag checkar ni in på lodgen Africa Safari Camp där ni installerar er i er bungalow och sen är det dags för en trevlig middag på kvällen.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 6-7. Safari - Selous Game Reserve

Två heldagar med safari i Selous Game Reserve, med "picknick-lunch" i bushen som äts under er safaritur. Safarin sker i öppna jeepar med lodgens erfarna guider. 
Ingen dag är den andra lik när det gäller safari, och i Selous har ni möjlighet att få se många olika djur. Elefant, buffel, lejon, olika sorters antiloper, hyena, flodhäst, giraff, krokodil, apor av olika slag och många fler djur. 

En av dagarna besöker man (om möjligt beroende på vattennivån i området) en het källa mitt inne i parken, där man kan bada i 35-gradigt vatten. En häftig och spännande upplevelse för hela familjen, så glöm inte att packa ner era badkläder.

Väl tillbaks på lodgen kan ni ta det lugnt några timmar och sen är det dags för middag.
Måltider: Frukost, picknicklunch och middag

Dag 8. Selous-Zanzibar 

Efter frukost väntar en kortare bushwalk. Detta är en mycket intressant tur för att också skåda små djur och växter, inte bara de stora djuren och ni får lära er en hel del om naturen, fotspår etc. Ni checkar sen ut ifrån Africa Safari Camp och flyger tillbaka till Zanzibar. På flygplatsen väntar en chaufför på er som kör er till er nya resort, Paradise Beach Resort alternativt Zanzibar Bay Resort, där ni skall bo de sista nätterna.

Paradise Beach Resort och Zanzibar Bay Resort ligger vid Uroa mitt på den östra kusten av Zanzibar. Resorten är större än Reef & Beach Resort, men även dessa är byggda i afrikansk stil med europeisk komfort. Det finns tre restauranger och en trevlig poolbar vid poolen, ett gym och ett spa.
Måltider: All Inclusive

Dag 9-11. Zanzibar

Härliga dagar med avkoppling. Under era dagar på ön kan ni bara slappa på resorten, njuta av värmen från den afrikanska solen medan ni hör havets vågor från Indiska oceanen. Skulle ni efter för många timmar i solen bli rastlösa erbjuder ön en mängd aktiviteter. Ni kan också utforska ön som är otroligt rik på historia och kultur, varför inte besöka Stone Town eller åka på utflykt till kryddplantagen. Vill man köpa till utflykter, finns det möjlighet till detta.
Måltider: All Inclusive

Dag 12. Hemresa

Efter frukost är det tid att checka ut. (Be om en sen utcheckning om möjligt ifall ert plan skulle gå sent på kvällen) Ni körs sedan till Zanzibars flygplats för er resa hem.

Gästkommentarer

Wow - nyss hemkomna efter en magisk resa med sol och bad på Zanzibar och safari i Selous! Safarin går inte att beskriva. Att komma så nära dessa vilda djur, att få njuta av dom i sitt rätta element - det är stort. Vi fick uppleva mycket och hade turen att få ha en samma kunniga guide alla dagar. En resa för livet! Tack för att ni ordnat allt så bra för oss, vi har redan rekommenderat er till många och kommer säkerligen återkomma till er för nya äventyr.
Maria, Magnus, Petra och José 😀 (13/3-2019)

 

Vi är nu tillbaka efter en fantastisk resa. Paradise Beach Hotel på Zanzibar alldeles vid indiska oceanen var väldigt trevligt. Personalen urtrevliga och bra rum. Safarin i Selous var ännu bättre med en verklig genuin “safari-känsla”. Vi såg 4 av the big-5. Vi såg inte noshörning men det förklarade man redan tidigt att det fanns få noshörningar kvar och de som fanns bevakades extra noga. Men vi såg leopard och det är ovanligt och jag fick visa mina foton på leoparden för flera andra medresenärer som inte haft samma tur. Annars såg vi flodhäst, babianer, vårtsvin, Elandantilop, Khuduantilop, Impala, elefant, giraff, zebra, gnu, afrikansk buffel, lejon, krokodil, apor, biätare, afrikansk örnuggla och många andra djur. Kan inte låta bli att skicka en av mina leopardbilder.
Tommy Svensson.

 

Pris

Pris för resa 10 dagar/9 nätter
(Priset är baserat på del i dubbelrum exkl. flyg)

Reef & Beach Resort:
Vuxen: från 18 475 kr per person
Barn under 12 år som delar rum med 2 vuxna: från 9 675 kr
Förläng vistelsen på Reef & Beach Resort: från 450 kr per person och natt (del i dubbelrum)

Paradise Beach Resort
Vuxen: från 18 170 kr per person
Barn under 12 år som delar rum med 2 vuxna: från 9 675 kr
Förläng vistelsen på Paradise Beach Resort: från 550 kr per person och natt (del i dubbelrum)

Pris för resa 12 dagar/11 nätter,
(Priset är baserat på del i dubbelrum exkl. flyg)

Reef & Beach Resort / Paradise Beach Resort:
Vuxen: från 19 985 kr
Barn under 12 år som delar rum med 2 vuxna: från 10 200 kr
Förläng vistelsen på Zanzibar:
Från 450 kr per person för extranatt på Reef & Beach Resort, från 550 kr per person för extranatt på Paradise Beach Resort
(Observera att man i paketet 12 dagar/11 nätter bor på både Reef & Beach Resort samt Paradise Beach Resort)

Reef & Beach Resort / Zanzibar Bay Resort
Vuxen: från 20 390 kr
Barn under 12 år som delar rum med 2 vuxna: från 10 200 kr
Förläng vistelsen på Zanzibar:
Från 450 kr per person för extranatt på Reef & Beach Resort, från 600 kr per person för extranatt på Zanzibar Bay Resort
(Observera att man i detta paketet på 12 dagar/11 nätter bor på både Reef & Beach Resort samt Zanzibar Bay Resort)

I resans pris ingår:

 • 6 eller 8 nätter på valda resorts med all inclusive
 • 3 nätter på Africa Safari Camp med frukost, lunch och middag
 • 2 heldagars safari i jeep med guide i Selous Game Reserve
 • Flyg i litet plan mellan Zanzibar och Selous tur och retur
 • All transfer mellan boende och flygplatser
 • Vandringssafari med guide (ca 1km)
 • Båtsafari med guide
 • Inträde, conservationfee till Selous Game Reserve
 • Vatten under safariturer
 • Klimatkompensering till 100%, läs mer här
 • Trygghetsgaranti, läs mer här


I resans pris ingår inte:

 • Flyg mellan Sverige och Zanzibar tur och retur, pris från ca 9 000 kr per person inkl. flygskatter
 • Tillägg för middag på juldagen och/eller nyårsafton, ca 500 kr per vuxen och ca 250 kr per barn per middag
 • Visum till Tanzania USD50 per person som betalas kontant i passkontrollen alternativt ansöka om E-visa
 • Dryck under vistelsen på Africa Safari Camp
 • Dricks
 • Turistskatt samt skatt för infrastruktur, för närvarande totalt USD3/person/natt för boendet på Zanzibar
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa till genom African Tours & Safaris, även som komplement till hemförsäkringen
 • Nödvändiga vaccinationer samt PCR-tester, kontakta närmsta vaccinationscentral för rådgivning


Tillägg utflykter (barn betalar 50% av priset)

 • Dolphin Adventure (halvdagstur), från 535 kr per person
 • Stonetown (halvdagstur), från 535 kr per person
 • Stonetown by night (halvdagstur), från 585 kr per person
 • Spice Tour (halvdagstur), från 585 kr per person


Vid intresse av andra utflykter, hör av er för pris!
(Snorkling, Jozani Forest, Prison Island, Kayak Tour, Game Fishing)

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.