Safari i Selous Game Reserve i Tanzania med barfotaliv på Zanzibar

Upplev sol och bad på Zanzibar samt safari i Selous Game Reserve från 12 990 kr per person i 7 dagar/6 nätter. Se även vårt utökade program för 10 dagar/9 nätter samt 12 dagar/11 nätter.

Detta är för er som vill uppleva det riktiga Afrika! Upplev Selous Game Reserve i Tanzania med både safari i jeep, safari till fots samt båtsafari. Detta okända reservat i södra Tanzania är Afrikas största och ett av de minst kända. Här kan man uppleva safari i det vilda Afrika utan trängsel. Koppla av på Zanzibar med sol och bad på en resort vid en vacker strand på östra Zanzibar.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program 7 dagar/6 nätter

Program 7 dagar/6 nätter

Dag 1. Zanzibar 

Vid ankomst till flygplatsen på Zanzibar möts ni av en chaufför med namnskylt och körs en vacker och intressant väg på ca 1 timme till ert boende. Ni kan välja att bo på två olika resort beroende på vilken standard som ni önskar, Reef & Beach Resort eller Paradise Beach Resort. Läs mer om alternativa boenden under Pris. Ni får en välkomstdrink, tas omhand och checkar in på ert rum. Resten av dagen är det bara att slappna av. Middag på kvällen väntar.
Måltider: Middag

Dag 2. Zanzibar 

En heldag med avkoppling på stranden eller poolen väntar. Vill man köpa till någon utflykt finns det möjlighet till detta. Läs mer under prisinformation.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 3. Safari - Selous Game Reserve 

Tidig avresa till Selous Game Reserve. Ta bara med det allra nödvändigaste för er safaritur, resten kan ni lämna på resorten. Ni körs till flygplatsen på Zanzibar. Ni kommer idag att göra en vacker flygning i ett mindre flygplan till landningsbanan i Selous Game Reserve. Detta är ett enormt stort och okänt reservat och är Afrikas största. Detta är det vilda Afrika! Ni gör en båtsafari på Rufijifloden sedan väntar lunch och ett besök till en by, för att sen göra en kortare safari till fots med guide. Detta är en mycket intressant tur för att också skåda små djur och växter, inte bara de stora djuren, och ni får lära er en hel del om naturen, fotspår etc. Sen eftermiddag checkar ni in på lodgen Africa Safari Camp där ni installerar er och sen är det dags för middag på kvällen.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 4. Safari - Selous Game Reserve 

Efter frukost väntar en heldag safari i Selous Game Reserve, med "bush picknicklunch" som äts under er safaritur. Grillmiddag på kvällen i ”lägret” (väderberoende)
Måltider: Frukost, picknicklunch och grillmiddag

Dag 5. Selous-Zanzibar 

Efter frukost gör ni en kortare Bushwalk för att sen checka ut och flyga tillbaka till Zanzibar. På flygplatsen väntar en chaufför, som kör er tillbaka till resorten.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 6. Zanzibar Beach 

En heldag med avkoppling på stranden eller poolen väntar. Vill man köpa till utflykter, finns det möjlighet till detta. Läs mer under prisinformation.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 7. Hemresa-Zanzibar 

Efter frukost är det dags att checka ut. (Be om en sen utcheckning om möjligt ifall ert plan skulle gå sent på kvällen) Ni körs sedan till Zanzibars flygplats för er resa hem.
Måltider: Frukost

Program 10 dagar/9 nätter

Program 10 dagar/9 nätter

Dag 1. Zanzibar 

Vid ankomst till flygplatsen på Zanzibar möts ni av en chaufför med namnskylt och körs en vacker och intressant väg på ca 1 timme till ert boende. Ni kan välja att bo på två olika resorts beroende på vilken standard som ni önskar, Reef & Beach Resort eller Paradise Beach Resort. Läs mer om alternativa boenden under Pris. Ni får en välkomstdrink, tas omhand och checkar in på ert rum. Resten av dagen är det bara att slappna av. Middag på kvällen väntar.
Måltider: Middag

Dag 2. Zanzibar 

Härlig dag med avkoppling på stranden eller poolen väntar.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 3. Safari - Selous Game Reserve 

Tidig avresa till Selous Game Reserve. Ta bara med det allra nödvändigaste för er safaritur, resten kan ni lämna på resorten. Ni körs till flygplatsen på Zanzibar. Ni kommer idag att göra en vacker flygning i ett mindre flygplan till landningsbanan i Selous Game Reserve. Detta är en enormt stor och okänd park och är Afrikas största. Detta är det vilda Afrika! Ni gör en båtsafari på Rufijifloden sedan väntar lunch och ett besök till en by, för att sedan göra en kortare safari till fots med guide. Detta är en mycket intressant tur för att också skåda små djur och växter och inte bara de stora djuren. Ni får lära er en hel del om naturen, fotspår etc. Sen eftermiddag checkar ni in på lodgen Africa Safari Camp där ni installerar er och sen är det dags för middag på kvällen.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 4. Safari - Selous Game Reserve 

Efter frukost väntar en heldag safari i Selous Game Reserve, med "bush picknicklunch" som äts under er safaritur. Grillmiddag på kvällen i lägret. (väderberoende)
Måltider: Frukost, picknicklunch och middag

Dag 5. Safari - Selous Game Reserve 

Idag är det inga aktiviteter inbokade, utan det blir en dag för avkoppling på Africa Safari Camp. Vill man köpa till ytterligare en safaritur, finns det möjlighet till detta. Läs mer under prisinformation.
Måltider: Frukost, picknicklunch och middag

Dag 6. Safari – Zanzibar 

Efter frukost och en kortare bushwalk, checkar ni ut och flyger tillbaka till Zanzibar. På flygplatsen väntar en chaufför på er som kör er tillbaka till resorten.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 7-9. Zanzibar Beach 

Härliga dagar med avkoppling på stranden eller poolen väntar. Vill man köpa till utflykter, finns det möjlighet till detta. Läs mer under prisinformation
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 10. Hemresa-Zanzibar 

Efter frukost är det dags att checka ut. (Be om en sen utcheckning om möjligt ifall ert plan skulle gå sent på kvällen) Ni körs sedan till Zanzibars flygplats för er resa hem.
Måltider: Frukost

Program 12 dagar/11 nätter

Program 12 dagar/11 nätter

Dag 1. Zanzibar 

Vid ankomst till flygplatsen på Zanzibar möts ni av en chaufför med namnskylt och körs en vacker och intressant väg på drygt 1 timme till den sydöstra delen av Zanzibar där ni under första vistelsen på ön, bor på Reef & Beach Resort. Ni får en välkomstdrink, tas omhand och checkar in på ert rum. Resten av dagen är det bara att slappna av. Middag på kvällen väntar.
Måltider: Middag

Dag 2-4. Zanzibar 

Härliga dagar med avkoppling på stranden eller vid poolen väntar. Vill man köpa till utflykter, finns det möjlighet till detta. Se mer under prisinformation.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 5. Selous Game Reserve 

Tidig avresa till Selous Game Reserve. Ta bara med det allra nödvändigaste för er safaritur, resten kan vara kvar och transporteras till resorten ni bor på efter safarin. Ni körs till flygplatsen på Zanzibar. Ni kommer idag att göra en vacker flygning i ett mindre flygplan till landningsbanan i Selous Game Reserve. Detta är en enormt stor och okänd park och är Afrikas största. Detta är det vilda Afrika! Ni gör en båtsafari på Rufijifloden sedan väntar lunch och ett besök till en by och sedan gör ni en kortare safari till fots med guide. Detta är en mycket intressant tur för att också skåda små djur och växter och inte bara de stora djuren. Ni får lära er en hel del om naturen, fotspår etc. Sen eftermiddag checkar ni in på lodgen Africa Safari Camp där ni installerar er och sen är det dags för middag på kvällen.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 6. Safari - Selous Game Reserve 

Efter frukost väntar en heldag safari i Selous Game Reserve, med "bush picknicklunch" som äts under er safaritur. Middag på kvällen. Om vädret tillåter blir det en grillmiddag.
Måltider: Frukost, picknicklunch och grillmiddag

Dag 7. Selous Game Reserve 

Idag är det inga aktiviteter inbokade, utan det blir en dag för avkoppling på Africa Safari Camp. Vill man köpa till ytterligare en safaritur, finns det möjlighet till detta.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 8. Selous-Zanzibar 

Efter frukost och en kortare bushwalk, checkar ni ut och flyger tillbaka till Zanzibar. På flygplatsen väntar en chaufför på er och kör er till er nya resort, Paradise Beach Resort som ligger vid Uroa mitt på den östra kusten av Zanzibar.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 9-11. Zanzibar 

Härliga dagar med avkoppling på stranden eller poolen väntar. Vill man köpa till utflykter, finns det möjlighet till detta.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 12. Zanzibar till Sverige 

Efter frukost är det tid att checka ut. (Be om en sen utcheckning om möjligt ifall ert plan skulle gå sent på kvällen) Ni körs sedan till Zanzibars flygplats för er resa hem.

Resfakta

Resfakta


Safarin sker i Selous Game Reserve, Afrikas största park och som det vilda Afrika var för längesedan, med väldigt lite påverkan av yttervärlden. Detta är en relativt lite besökt park och därför slipper man trängsel. Här finns många olika djur och mycket fåglar, chansen att få se vildhundar är god här. Boendet på Africa Safari Camp (3-stjärnigt) är i bungalows. Boendet på Zanzibar väljer ni beroende på vilken standard ni önskar samt vilket paket ni väljer. För priser för de olika paketen gå till sidan Pris.

Reef & Beach Resort (3-stjärnigt) ligger på Jambiani-kusten vid den sydöstra delen av Zanzibar. En enkel men mycket trevlig resort som är byggd i en blandning av europeisk komfort och afrikansk stil. Resorten har en egen liten sandstrand och en brygga som går ut i havet och leder till en bar och lounge-area. Perfekt både vid låg och högvatten.
Paradise Beach Resort (4-stjärnigt) ligger vid Uroa mitt på den östra kusten av Zanzibar. En något större resort men som även den är byggd i afrikansk stil med europeisk komfort. Det finns tre restauranger och en trevlig poolbar vid poolen, ett gym och ett spa.

 

Pris

Pris för resa 7 dagar/6 nätter, per person baserat på del i dubbelrum exkl. flyg:
Reef & Beach Resort: Vuxen: från 12 990 kr
Barn under 12 år som delar rum med 2 vuxna: från 6 495 kr
Förläng vistelsen på Zanzibar: från 550 kr per person och natt (del i dubbelrum)

Paradise Beach Resort: Vuxen: från 13 990 kr
Barn under 12 år som delar rum med 2 vuxna: från 6 990 kr
Förläng vistelsen på Zanzibar: från 70 kr per person och natt (del i dubbelrum)
 

Pris för resa 10 dagar/9 nätter, per person baserat på del i dubbelrum exkl. flyg:
Reef & Beach Resort: Vuxen: från 15 990 kr
Barn under 12 år som delar rum med 2 vuxna: från 7 995 kr
Förläng vistelsen på Zanzibar: från 550 kr per person och natt (del i dubbelrum)

Paradise Beach Resort: Vuxen: från 18 990 kr
Barn under 12 år som delar rum med 2 vuxna: från 9 495 kr
Förläng vistelsen på Zanzibar: från 700 kr per person och natt (del i dubbelrum)
 

Pris för resa 12 dagar/11 nätter, per person baserat på del i dubbelrum exkl. flyg:
Reef & Beach Resort: / Paradise Beach Resort: Vuxen: från 17 990 kr
Barn under 12 år som delar rum med 2 vuxna: från 8 995 kr
Förläng vistelsen på Zanzibar:
Från 550 kr per person för extranatt på Reef & Beach Resort, från 700 kr per person för extranatt på Paradise Beach Resort
(Observera att man i paketet 12 dagar/11 nätter bor på både Reef & Beach Resort samt Paradise Beach Resort)

I resans pris ingår:

 • Alla transfers t/r flygplatsen i Zanzibar och transfer i Selous Game Reserve t/r
 • Flyg t/r mellan Zanzibar och Selous Game Reserve i litet lokalt flyg via Dar Es Salaam
 • Boende på Reef & Beach samt Paradise Beach Resort på Zanzibar med helpension, dvs frukost, lunch, middag
 • Boende i Selous Game Reserve (Africa Safari Camp) med helpension, dvs frukost, lunch, middag
 • Inträde, conservationfee till Selous Game Reserve
 • Vatten under safariturer
 • Safari i jeep med guide, vandringssafari med guide och båtsafari med guide
 • Utflykter och aktiviteter enligt program
 • Vår trygghetsförsäkring


I resans pris ingår inte:

 • Flyg mellan Sverige och Zanzibar t/r, pris från ca 8 000 kr per person inkl. flygskatter
 • Tillägg för middag på juldagen och/eller nyårsafton, 500 kr per vuxen och 250 kr per barn per middag
 • Visum till Tanzania USD50 per person som betalas kontant i passkontrollen alternativt i förväg hos Ambassaden i Stockholm 
 • Dryck under vistelsen
 • Dricks
 • Avreseskatt USD48 på Zanzibar, om ni flyger från Zanzibar med Precision Air och det betalas kontant på flygplatsen
 • Turistskatt samt skatt för infrastruktur, för närvarande totalt USD3/person/natt för boendet på Zanzibar
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa till genom African Tours & Safaris, även som komplement till hemförsäkringen
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta närmsta vaccinationscentral för rådgivning

Tillägg utflykter (barn betalar 50% av priset)

 • Extra safaridag i Selous, pris från 1 620 kr per person
 • Dolphin Adventure (halvdagstur), från 550 kr per person
 • Stonetown (halvdagstur), från 550 kr per person
 • Stonetown by night (halvdagstur), från 600 kr per person
 • Spice Tour (halvdagstur), från 600 kr per person

Vid intresse av andra utflykter, hör av er för pris!
(Snorkling, Jozani Forest, Prison Island, Kayak Tour, Game Fishing)

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar

Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra! Kanske ni önskar uppgradera till ett lyxigare eller billigare boende? Det går även bra att ändra i dag-för-dag-programmet, lägga till eller ta bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.
 

Kundkommentarer

Kundkommentarer

Vi är nu tillbaka efter en fantastisk resa. Paradise Beach Hotel på Zanzibar alldeles vid indiska oceanen var väldigt trevligt. Personalen urtrevliga och bra rum. Safarin i Selous var ännu bättre med en verklig genuin “safari-känsla”. Vi såg 4 av the big-5. Vi såg inte noshörning men det förklarade man redan tidigt att det fanns få noshörningar kvar och de som fanns bevakades extra noga. Men vi såg leopard och det är ovanligt och jag fick visa mina foton på leoparden för flera andra medresenärer som inte haft samma tur. Annars såg vi flodhäst, babianer, vårtsvin, Elandantilop, Khuduantilop, Impala, elefant, giraff, zebra, gnu, afrikansk buffel, lejon, krokodil, apor, biätare, afrikansk örnuggla och många andra djur. Kan inte låta bli att skicka en av mina leopardbilder. Tommy Svensson (10-20/9 2015).

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan