Safari med sol & bad i Kenya

En mycket bra och innehållsrik resa till Kenya. Upplev den mindre kända nationalparken Tsavo, Kenyas största park. Här finns en mångfald av djur, lika mycket som det mer kända Masai Mara Nationalpark. Det som är extra intressant med parken är den mångfald av olika miljöer samt naturen och de unika fågelarter som finns här. Parken har djurarter som inte finns någon annanstans i Kenya. Som avslut på resan har ni en vecka på Mombasakustens södra del, Diani Beach, med sol och bad. Boendet håller hög klass och ligger vid en mycket fin strand. 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Tsavo West National Park 

Ni anländer på flygplatsen i Nairobi på morgonen. Där möts ni av vår engelsktalande guide/chaufför med namnskylt och er resa i Kenya kan börja! Ni färdas i ca 3 timmar till Tsavo West National Park, gör safari längs vägen i parken och anländer till er camp lagom för att äta lunch. På eftermiddagen åker ni på en safari i parken och återvänder framåt kvällen.

Tvillingparkerna Tsavo West/East National Park är den största nationalparken i Kenya och också den ”vildaste”. Här finns en mängd djur och man kan se mycket elefanter, krokodiler, velvet monkeys, antiloper, babianer, giraffer, flodhästar, lejon, leoparder och geparder. Här kan man också se noshörningar även om de har minskat i antalet efter en stor tjuvjakt. Tsavoområdet är artrikt i klass med Masai Mara, och har vissa djurarter som saknas i Mara, t ex giraffgasell, mindre kudu, tofsörad oryx och grevyzebra. I parken har även 400 olika arter av fåglar skådats, bl.a. 8 olika arter av gam! Missa inte de röda elefanterna. Parken är inte så känd och därför inte så välbesökt som t.ex. Masai Mara vilket innebär att man slipper trängas med andra fordon. Tsavo West är ett under när man pratar om den geofysiska karaktären, savann, akacieskog, lava fält, palmdungar, halvöken, berg och dess mångfald av plantor. Mzima Springs, dessa källor är belägna här och förser Mombasa med vatten. Ur dessa källor kommer hundratals miljoner liter kristallklart vatten från underjordiska strömmar som härrör från Chyulu Hills. Vid Mzima samlas många och olika sorters djur för att dricka speciellt i torrperioderna, juni – oktober, januari - februari. Vid källorna går det att titta på djur och fiskar under vattennivån, tack vare ett observationsfönster som byggts. Middag och övernattning på Severin Safari Camp. Detta är en tält-lodge belägen inte så långt från Mzima Springs i norra Tsavo West. Den har 22 tält med eget badrum, bekväma sängar och veranda. Huvudbyggnaden har restaurang, bar, sällskapsrum med trådlöst internet, souvenirbutik, spa, swimmingpool, utsikt mot Kilimanjaro och ett upplyst vattenhål.

Dag 2. Tsavo East National Park 

Direkt efter frukost fortsätter ni med en morgonsafari och åker sedan tillbaka till campen för lunch. Ni färdas sedan med safari längs vägen till den mindre besökta tvillingparken Tsavo East National Park. Parkerna delas av vägen som går mellan Nairobi och Mombasa. På eftermiddagen fortsätter ni med safari i parken. Det finns en spännande historia om järnvägen som byggdes här av indier på 1800 talet och några människoätande lejon. Be guiden berätta denna spännande historien för er. Middag och övernattning på Ashnil Aruba Lodge som ligger vid Arubadammen i södra Tsavo East. Lodgen nyöppnades 2008 efter ombyggnationer. Där finns 40 fina rum med badrum, värdesaksförvaring och veranda mot savannen eller dammen. Lodgen har restaurang, bar, sällskapsrum, swimmingpool, souvenirbutik och utsikts- och observationsdäck.

Dag 3. Tsavo East National Park 

Idag blir det både en morgon och eftermiddagssafari i Tsavo East National Park. Ni avbryter mitt på dagen för att äta lunch på lodgen. Middag och övernattning på lodgen.

Dag 4-11. Mombasa (Diani/Ukunda) 

Efter frukost gör ni en tidig morgonsafari innan ni körs till Mombasa kusten, till Diani Beach som ligger ca 3 mil söder om Mombasa stad. Dagens reseetapp tar ca 4–5 timmar i bil beroende på trafik och när färjan går mellan Mombasa till Diani. Möjlighet finns att flyga mellan Tsavo och Diani, Ukunda mot tillägg. Flygresan tar ca 50 min. Ni kommer att bo på ett mycket bra hotell som heter Indian Ocean Beach Resort med fantastiskt läge vid en fin strand. Ni bor med halvpension, dvs. frukost och middag i 7 nätter. Här finns en stor pool, flera småpooler, flera restauranger, flera barer, ett dykcenter och ett Spa. Hotellet har 100 rum varav 25 har havsutsikt. Dessa rum kan beställas mot tillägg. Alla rum är stora och fräscha och har; badrum, minibar, A/C och takfläkt, säkerhetsskåp, hårfön, och egen veranda eller balkong. Ni kan välja mellan ett flertal olika aktiviteter varje dag om ni inte vill spendera dagen i solstolen. Här arrangeras bl.a. tennis, aerobics, bordtennis och volleyboll. Möjligheter finns även att spela golf på en närbelägen bana. Hotellet har ofta underhållning på kvällarna. Hotellet har en barnklubb som arrangerar aktiviteter för barn och det finns möjligheter att testa på vattensporter såsom vindsurfing, segling och vattenskidåkning. Extra utflykter finns att köpa till på hotellet t.ex. Snorkling, dykning, big game fishing och en trevlig snorklingsutflykt med lunch på Vasini Island, kan rekommenderas, dit ni åker med en östafrikansk traditionell träbåt, Dhow.

Dag 11. Hemresa 

Efter frukost och utcheckning från hotellet körs ni till Mombasa International Airport för ert flyg hem.

Resfakta Pris

Pris från: 21 225 kr per person, del i dubbelrum exkl. flyg
(Priset är baserat på avresa i lågsäsong)

Kontakta oss för enkelrumstillägg.

För andra tider på året, kontakta oss för pris. Resan går att göra alla veckor på året och kan skräddarsys efter era önskemål.

Detta ingår i priset:

 • Alla transfers till och från flygplats enligt program
 • Övernattning enligt program med del i dubbelrum
 • Helpension på safari enligt program
 • Privat service och guidning av engelskspråkig förare/guide
 • Privat transport i en 4WD fordon med ”pop-up” tak
 • Safariturer enligt programmet
 • Alla skatter
 • Entréer och avgifter till alla parker och reservat som nämns i programmet
 • Flaskvatten under safarituren
 • Halvpension på Indian Ocean Beach Resort


Detta ingår ej i priset:

 • Flyg från och till Sverige, pris från 7 000 kr  per person, vi hjälper er gärna att boka detta
 • Reseförsäkring o avbeställningsskydd
 • Drycker under resan samt lunch på Mombasakusten
 • Visum Kenya, ca USD 50 per visum
 • Vaccinationer, vänligen kontakta vaccinationscentral för mer information


Vi reserverar oss för prisjusteringar pga skattejusteringar och valutaändringar

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan