Skip to main content

Safari med sol & bad i Kenya

En mycket bra och innehållsrik resa där ni får uppleva Kenya mindre kända men största nationalpark, Tsavo. Här finns en mångfald av djur, lika många som i det mer kända Masai Mara Nationalpark men det som gör denna park extra intressant är den skiftande naturen samt de unika fågel- och djurarter som finns här. Som avslut på resan har ni en vecka på Mombasakustens södra del, Diani Beach, med sol och bad. Boendet håller hög klass och ligger vid en mycket fin strand. 

Denna resa är på 11 dagar/10 nätter och kan organiseras året om samt sräddarsys efter önskemål. 

Höjdpunkter: 
Safari i Tsavo Nationalpark och sol & bad på Diani Beach. 

Detta ingår i resan:

 • 1 natt på Severin Safari Camp inkl. frukost, lunch och middag
 • 2 nätter på Ashnil Aruba Lodge inkl. frukost, lunch och middag
 • 7 nätter på Indian Ocean Beach Resort inkl. frukost och middag 
 • Alla transfers till och från flygplats 
 • Privat safarifordon med privat guide samtliga safaridagar 
 • Samtliga parkavgifter i samband med safari
 • Vatten i jeepen under safarituren
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här


Pris från: 17 555 kr per person
För mer detaljerad information, se program och resfakta/pris

Program

Dag 1. Tsavo West Nationalpark

Ni anländer på flygplatsen i Nairobi på morgonen, där möts ni av vår engelsktalande guide/chaufför med namnskylt och er resa i Kenya kan börja! Ni färdas i ca 3 timmar till Tsavo West Nationalpark, gör safari längs vägen i parken och anländer till er camp lagom för att äta lunch. På eftermiddagen åker ni på en safari i parken och återvänder framåt kvällen.

Tvillingparkerna Tsavo West/East Nationalpark är den största nationalparken i Kenya och också den ”vildaste”. Här finns en mängd djur och man kan se mycket elefanter, krokodiler, grön markatta, antiloper, babianer, giraffer, flodhästar, lejon, leoparder och geparder. Här kan man också se noshörningar även om de har minskat i antalet efter en stor tjuvjakt. Tsavoområdet är artrikt i klass med Masai Mara, och har vissa djurarter som saknas i Mara, t ex giraffgasell, mindre kudu, tofsörad oryx och grevyzebra. I parken har även 400 olika arter av fåglar skådats, bl.a. åtta olika arter av gam! Missa inte de röda elefanterna. Parken är inte så känd och därför inte så välbesökt som t.ex. Masai Mara vilket innebär att man slipper trängas med andra fordon. Tsavo West är ett under när man pratar om den geofysiska karaktären, savann, akacieskog, lava fält, palmdungar, halvöken, berg och dess mångfald av plantor. Mzima Springs, dessa källor är belägna här och förser Mombasa med vatten. Ur dessa källor kommer hundratals miljoner liter kristallklart vatten från underjordiska strömmar som härrör från Chyulu Hills. Vid Mzima samlas många och olika sorters djur för att dricka speciellt i torrperioderna, juni – oktober, januari - februari. Vid källorna går det att titta på djur och fiskar under vattennivån, tack vare ett observationsfönster som byggts.

Middag och övernattning på Severin Safari Camp, en tältlodge belägen inte så långt från Mzima Springs i norra Tsavo West. Den har 27 tält med eget badrum, bekväma sängar och veranda. Huvudbyggnaden har restaurang, bar, sällskapsrum med trådlöst internet, souvenirbutik, spa, swimmingpool, utsikt mot Kilimanjaro och ett upplyst vattenhål.

Dag 2. Tsavo East Nationalpark 

Direkt efter frukost fortsätter ni med en morgonsafari och åker sedan tillbaka till campen för lunch. Ni färdas sedan med safari längs vägen till den mindre besökta tvillingparken Tsavo East Nationalpark. Parkerna delas av vägen som går mellan Nairobi och Mombasa. På eftermiddagen fortsätter ni med safari i parken. Det finns en spännande historia om järnvägen som byggdes här av indier på 1800-talet och några människoätande lejon. Be guiden berätta denna spännande historien för er. Middag och övernattning på Ashnil Aruba Lodge som ligger vid Arubadammen i södra Tsavo East. Där finns 46 fina rum med veranda mot savannen eller dammen. Lodgen har restaurang, bar, sällskapsrum, swimmingpool, souvenirbutik och utsikts- och observationsdäck.

Dag 3. Tsavo East Nationalpark

I dag blir det både en morgon- och eftermiddagssafari i Tsavo East National Park. Ni åker tillbaka mitt på dagen för att äta lunch på lodgen. Middag och övernattning på lodgen.

Dag 4-11. Mombasa (Diani/Ukunda) 

Efter frukost åker ni  på en tidig morgonsafari innan ni färden går vidare till Mombasakusten, till Diani Beach som ligger ca 3 mil söder om Mombasa stad. Dagens reseetapp tar ca 4–5 timmar i bil beroende på trafik och när färjan går mellan Mombasa till Diani. Ni kommer att bo på ett mycket bra hotell som heter Indian Ocean Beach Resort med fantastiskt läge vid en fin strand. Här finns en stor pool, flera småpooler, flera restauranger, flera barer, ett dykcenter och ett Spa. Ni kan välja mellan ett flertal olika aktiviteter och vattensporter såsom vindsurfing, segling och vattenskidåkning om ni inte vill spendera dagen i solstolen. Extra utflykter finns att köpa till på hotellet t.ex. Snorkling, dykning, big game fishing och en trevlig snorklingsutflykt med lunch på Vasini Island, kan rekommenderas, dit ni åker med en östafrikansk traditionell träbåt, Dhow. 

Dag 12. Hemresa 

Efter frukost och utcheckning från hotellet körs ni till Mombasa International Airport för ert flyg hem. Med er i baggaget har ni många härliga minnen och upplevelser från er resa!

Resfakta Pris

Pris från: 17 555 kr per person, del i dubbelrum exkl. flyg
(Priset är baserat på avresa i lågsäsong, april-juni)

Pris från: 20 295 kr per person, del i dubbelrum exkl. flyg
(Priset är baserat på avresa i högäsong, januari-mars, juli-december)

Pris från: 21 295 kr per person, del i dubbelrum exkl. flyg
(Priset är baserat på avresa under högsäsong jul och nyår)

Kontakta oss för enkelrumstillägg.

För andra tider på året, kontakta oss för pris. Resan går att göra alla veckor på året och kan skräddarsys efter era önskemål.

Detta ingår i priset:

 • 1 natt på Severin Safari Camp inkl. frukost, lunch och middag
 • 2 nätter på Ashnil Aruba Lodge inkl. frukost, lunch och middag
 • 7 nätter på Indian Ocean Beach Resort inkl. frukost och middag 
 • Alla transfers till och från flygplats 
 • Privat safarifordon med privat guide samtliga safaridagar 
 • Samtliga parkavgifter i samband med safari
 • Vatten i jeepen under safarituren
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här


Detta ingår ej i priset:

 • Flygresa från/till Sverige, pris från 8 000 kr  per person
 • Drycker 
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Visum till Kenya (500 kr från Kenyas ambassad innan avresa. OBS! ni kan inte skaffa visum till Kenya vid ankomst)
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
 • Vaccinationer, vänligen kontakta vaccinationscentral för mer information


Vi reserverar oss för prisjusteringar pga skattejusteringar och valutaändringar

 

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.