Resor till Namibia

Namibia är ett stort och glest befolkat land med en natur som kan sammanfattas som torr, karg, öde men mycket vacker, och är perfekt när man vill uppleva safari på nära håll. Landet är en sorts gränsområde mellan öken och det Afrika som vi känner till från alla naturfilmer på TV. Där finns sand- och stenöknar, men också enorma områden med savann eller woodland. Namibia upphör aldrig att trollbinda sina besökare! Det är väldigt säkert och tryggt i Namibia vilket gör att man gärna kan resa runt på egen hand i hyrbil för att upptäcka detta vackra land.

 

Bila på egen hand i Namibia

Namibia erbjuder en trygghet som land vilket gör att det är en underbar destination för att resa med hyrbil och upptäcka detta vackra land på egen hand. Vandra på sanddynorna i Sossusvlei och ta del av en fantastisk utsikt, utforska kuststaden Swakopmund, åk ut på säl- och delfinsafari på Atlanten ....Läs mer »

Namibia, Botswana & Victoriafallen

Denna fantastiska resa vänder sig till äventyrslystna och aktiva resenärer på en ålder över 40 år. Ni kommer att få vandra på de ockraröda sanddynorna i världens äldsta öknen, Namiböknen, upptäcka kuststaden Swakopmund och följa med på spännande safari ....Läs mer »16 dagarfrån 32 570 kr

Nyansernas Namibia

Nyansernas Namibia är en aktiv, äventyrlig och spännande resa. Namibia är landet med häftig natur av sanddynor, öken och ett fantastiskt djurliv. Ni kommer få uppleva Sossusvleis röda sanddynor, Atlantens marina liv, öknenlandskapet i Damaraland, Twyfelfontein med dess målningar ....Läs mer »

Sydafrika till Namibia med Rovos Rail

En resa på 9 dagar/8 nätter, där man reser 3 400 kilometer från savannerna i Highveld till Atlanten i väst. Vi börjar i Pretoria och har vårt första stopp i Kimberley, centrum för en världskända diamant rush, där det finns möjlighet att återuppleva 1870-talets känsla ....Läs mer »

Upptäck vackra Namibia

En fantastisk rundresa i Namibia med engelsktalande guide innehållande många av de höjdpunkter som Namibia har att erbjuda. Sossusvlei, de vackra vyerna över Fish River Canyon (världens näst största efter Grand Canyon), de majestätiska bergskedjorna i Damaraland, spännande safari i Etosha Nationalpark, ....Läs mer »

Zambezi Queen

Zambezi Queen är ett elegant och lyxigt fartyg som rör sig längst Chobefloden endast några kilometer från där Botswana, Namibia, Zambia och Zimbabwe möts. Från er privata balkong eller från däck spanar ni efter alla de vilda djur som rör sig i Chobe Nationalpark. Under dagarna på ....Läs mer »

Klimat

Klimat

Klimatet i Namibia varierar mycket mellan de olika regionerna. Generellt kan man säga att regnperioden sträcker sig från november till mars, men eftersom stora delar av Namibia är öken, faller det inte så mycket regn i dessa områden. I de torra delarna vid Namiböknen är det under sommaren inte ovanligt med dagstemperaturer på över 40°C och minusgrader under natten. De nordöstra delarna med sitt subtropiska klimat får den mesta nederbörden och får i snitt mer än 600 mm regn varje år. I inlandet kommer det lite regn mellan oktober och november medan perioden från januari till april är mer stormig.
 

Visum och vaccinationer

Visum och vaccinationer

Visum behövs inte för nordiska medborgare som skall resa in i Namibia. Det krävs ett pass som är giltigt i minst 6 månader efter planerad utresa ur landaet och 2 tomma sidor i passet för stämpling.

Malaria profylax rekommenderas i vissa områden. Det har varit olika turer med gula febern vaccin när man kommer från ett afrikanskt land till Namibia, även om man bara varit i transit där gula febern existerar. Då vill de se ett intyg som det "Gula kortet" vid gränsen. Det rekommenderas även att vaccinera sig mot Hepatit A och B.

Inför varje resa uppmanar vi varje resenär att själva kontakta sin närmaste vaccinationscentral för att få korrekt och uppdaterad information om vilka vaccinationer som behövs!
 

Nationalparker och reservat

Nationalparker och reservat

Etosha Nationalpark

Etosha National Park täcker ett område på 22 750 km2. Nationalparken fick sitt namn efter den stora uttorkade saltsjön Etosha Pan, som finns i området. Parken har en bra safari pga sina konsenterade vattenhål och det är oftast runt dem allt händer. De vanligast växtätande djuren i parken är giraff, gnu, kadu, impala, antiloper, zebror och elefanter. Elefanterna brukar gräva efter vatten under sanden vilket sliter på deras betar, så elefanter med långa ståtliga betar är väldigt sällsynt. Om man har tur kan man även få chansen att se en av de sällsynta spetsnoshörningarna. När det kommer till rovdjur så finns det gott om lejon, leoparder, geparder och ökenlo.

Damaraland

Namibia är ett land med vackra kontraster och Damaraland visar ett gott exempel på detta. Med sina skarpa slätter, förstenade skogar och gamla dalar som leder till klippformationer, vilket skapar topparna i bergskedjan Brandberg. Här lever den sällsynta och utrotningshotade ökenelefanterna. De vandrar runt på de lite mer bevuxna områdena och sträcker sig efter de få löven som existerar på träden. En av de akut utrotningshotade arterna är den spetsnoshörningen som man med lite tur kan få se i området. Här lever även lejon, geparder, antiloper m.m.

Namib-Naukluft Nationalpark

Namib-Naukluft Nationalpark täcker ett område på totalt 50 000 km2 och är hem till både Sossusvlei och Dead vlei. Med sina varma färger av aprikos, orange, röd och rödbrun reser sig de vackra sanddynerna och går inte att se någon annanstans i hela världen. Eftersom parken består av mycket sand och torra områden så har djur, insekter och växter lärt sig att leva i detta torra klimat och får det mesta av sitt vatten från dimmorna som rullar in från havet. Namiböknen som är en av de äldsta öknarna på jorden täcker en större del av parken.

Fish River Canyon

I södra delen av Namibia ligger Fish River Canyon vilket är den största Canyon på det södra halvklotet och den andra största i världen efter Grand Canyon i Arizona. Många brukar beskriva att Fish River Canyons norra del är som att köra på mars. I denna Canyon rinner Fish River med en längd på 161 km och upp till 27 km bred på vissa ställen. Men floden är säsongsbetonad vilket innebär att den i allmänhet bara flyter under regnperioden från januari till april. Fish River Canyon kom inte till på det vanliga sättet genom vattenerosion, utan skapades efter en fraktur i jordskorpan vilket ledde till kollaps av marken och det bildades en bred dalgång, varav vattenerosion med tiden fördjupat och förlängt det hela.