Safari & Strand i Tanzania - Nyårsresa

Denna resa till Tanzania tar er på safari till de kända parkerna Tarangire National Park och Serengeti National Park, men även till området Ngorongoro med dess mäktiga krater. Vi avslutar med sol och bad på den vackra ön Zanzibar. Upplev savanner, sjöar, berg och Akacieträden som är så signifikativa för östra Afrika, de vänliga människorna och naturligtvis alla dessa fantastiska parker och reservat med alla dess djur. Vi flyger med KLM och det är mycket bra flygtider. Boendet håller hög standard.

Information om pris och datum inför 2017/2018 kommer inom kort. Maila oss för mer information och intresseanmälan: info@africantours.se  

 

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Arusha till Tarangire National Park
När vi landar möts vi av vår chaufför/guide som sammanfattar vårt program och så bär det av på vår safari. Vi färdas i fyrhjulsdrivna fordon, typ jeep med öppningsbara fönster och tak som lyfts upp för att se bättre och kunna ta bra kort. Vi åker mot Tarangire med medhavd picnic lunch och gör safari under dagen. Middag och övernattning på Sangaiwe Tented Lodge. 

Dag 2. Tarangire National Park till Serengeti National Park
Idag åker vi iväg mot Serengeti National Park, vi har med oss picnic lunch och åker via Olduvai Gorge. Längs vägen har vi safari, game drive och letar efter djur. Serengeti Nationalpark är en av de populäraste nationalparkerna i Tanzania för sin stora variation av djurarter vilket ger en fantastisk safariupplevelse. Men också mycket på grund av den stora migrationen som sker årligen, då nästan två miljon gnuer och zebror förflyttar sig mellan Masai Mara (Kenya) och Serengeti (Tanzania). Middag och övernattning på Grumeti Migration Camp.


Dag 3. Serengeti National Park
Idag väntar safari på morgonen i parken. Vi äter varm lunch på lodgen och på eftermiddagen fortsätter vi med safari i Serengeti National Park och kanske har vi chansen att se "big five". Middag och övernattning på Grumeti Migration Camp,

Dag 4. Serengeti National Park till Ngorongoro kratern
Vi åker tidig morgon till Ngorongoro kratern. Vi kör nerför kraterväggen och gör en sex timmars safaritur på kraterbotten. Ngorongorokratern också kallat ”Africas Eden” är ett måste när man besöker Tanzania. Kratern som en gång varit en aktiv vulkan och ta del av det fantastiska djurliv som lever innanför dessa väggar. 600 meter ner i kratern har vi chansen att beskåda the ”big five”, många vackra fågelarter som cirkulerar runt sjöarna och kratern ger oss även möjlighet att få se svart noshörning. Detta är bara en liten del av alla djur vi har chansen att se. Här äter vi också medhavd picnic lunch. På eftermiddagen åker vi uppför kraterväggen och åker tillbaka till vår lodge, Karatu Simba Lodge. Middag på kvällen.

Dag 5-10. Karatu till Arusha till Zanzibar
På morgonen efter frukost åker vi mot Arusha airport för ett lokalt flyg till Zanzibar. Vid ankomst på Zanzibars flygplats så möts vi igen av vår representant och körs till Ocean Paradise Beach Resort. Vår resort är mycket trevlig och ligger på den nordöstra sidan av Zanzibar. Till resorten är det en intressant resa på lite drygt en timme. Längs vägen kan vi se den vackra grönskan och små lokala byar passera. Här bor vi med halvpension (frukost och middag). Resorten har ett trevligt poolområde med aktiviteter för alla åldrar. Här finns även ett dykcenter, ett SPA och flera vattenaktiviteter. Här skall vi nu bo i sju dagar/ sex nätter och bara koppla av.

Dag 11. Hemresa 
Tidig morgon kommer vår representant att hämta oss och vi körs till flygplatsen för vår resa hemåt igen. Med oss i bagaget har vi många härliga minnen och upplevelser från fantastiska Tanzania!

Resfakta

Resan är på 13 dagar/ 12 nätter med resdagarna.

Resan sker i grupp om max 24 och minimum 6 personer. Högst 6 st per fyrhjulsdrivet safarifordon och guide så att alla får fönsterplats och ser bra. Resan sker med engelsktalande guide. Guiden följer med på hela safaridelen. Under vistelsen på Zanzibar är det ingen guide på plats utan vi hämtas på flygplatsen  på Zanzibar och körs till resorten och sedan hämtas vi på resorten och körs tillbaka till flygplatsen.

Utresa 26 december från Arlanda, Landvetter eller Kastrup. Hemresan sker den 6 januari från Zanzibar på eftermiddagen och vi är hemma igen morgonen därpå.

När man åker på safari måste man vara medveten om att man åker i safarifordon och att vägarna i parkerna är grusvägar som inte alltid håller bästa standard och det kan bli lite skumpigt men detta är en del av tjusningen av en äkta safari. Vissa dagar åker man lite längre turer och ibland lite kortare. Vi använder nya fordon med bra säten, bälten, GPS, kommunikationsradio, kyl och frys m.m.
I Tanzania är inte lodgerna eller parkerna inhägnade men man får eskort till och från rummen, ofta av en Masai. På safari skall man också tänka på att dricka mycket.
Temperaturerna och nederbörden varierar med årstiden, höjden över havet, berg, sjöar m m. I grova drag ligger temperaturen i safariområdena på 25–30 grader i december. Svalare på kvällarna. Någon enstaka regnskur kan förekomma. På Zanzibar ligger temperaturen oftast kring 30 grader och klimatet är fuktigt.
Obs att vi flyger med ett litet plan från Arusha till Zanzibar och vi kan bara ha med oss mjuka väskor som bagage, max 15 kg och ett litet handbagage, inga stora kabinväskor på hjul. Däremot på hemresan från Zanzibar kan ni ha med er 23 kilo plus handbagage om ni skulle vilja handla saker.

Ni får en hel del information av oss innan avresan om vad ni skall packa, klädsel, vaccinationer, råd om valuta, dricks etc.

Pris

Pris: 45 985 kr per person, del i dubbelrum
Enkelrumstillägg: 3 000 kr

Avresa 26/12 och hemresa 6/1, hemma 7/1.

Detta ingår i priset
* Flyg Skandinavien – Tanzania - Zanzibar / Zanzibar - Sverige inklusive flygskatter inklusive mat och dryck på planet
* Alla transfers i programmet
* Transport i nya fyrhjulsdrivna fordon med sk. pop up tak och engelsktalande guide
* Alla inträden till parker och reservat
* Mineralvatten på safariturerna
* Max sex personer per bil med garanterad fönsterplats
* Allt boende i programmet, 10 nätter som håller bra standard, ca 4 stjärnigt.
* Helpension på safaridelen, dryck tillkommer
* Halvpension (frukost och middag) på Ocean Paradise Beach Resort
* Jul och nyårstillägg för boendet den 24, 25, 26 och 31 december.
* Vår Trygghetsförsäkring

Detta ingår ej:
* Visum till Tanzania, US dollar 50 per person som betalas kontant på flygplatsen i Kilimanjaro
* Dryck under lunch och middag på safaridelen
* Dricks till guider och bärare etc. Detta är vanligt förekommande i Östafrika
* Turiskatt, 1 USD samt skatt för infrastruktur, 2 USD på Zanzibar, för närvarande totalt 3 USD/person/natt för boendet på Zanizbar
* Avreseskatt från Zanzibar, i dagsläget ca 50USD per person
* Vaccinationer, vänligen kontakta vaccinationscentral för mer information

Vi reserverar oss för prisjusteringar pga skattejusteringar och valutaändringar

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan