Tanzaniasafari med Zanzibar

Tanzaniasafari med Zanzibar

Denna resa kommer att bli ert livs äventyr. På safari i Tanzania med African Tours & Safaris bor ni på en liten tältcamp, med endast tio tält, mitt i Serengetis hjärta. Inne i ert tält har ni riktiga sängar, sängkläder, dusch och toalett men det är bara en tunn canvasduk som skiljer er från Afrikas vildaste naturområde.

Få resor kan uppfylla drömmen om Afrika som en safari i Tanzanias vilda natur i kombination med Zanzibars vita stränder och turkosa hav. På er safari till Serengeti, Ngorongorokratern och Lake Manyara får ni se gnuernas och zebrornas migration, lejon, hyenor, elefanter och mängder av andra vilda djur. På Zanzibar kan ni smälta alla intrycken på korallvita stränder och snorkla på färgsprakande korallrev. Resan inkluderar dessutom möten med Tanzanias fantastiska människor i byarna bortanför turiststråken.

Denna resa avgår året om på valfritt resdatum. Safari genomförs med privat jeep och privat guide, inte i sällskap med andra resenärer. Engelsktalande guide. Våra safariguider är mycket kunniga och erfarna och de pratar mycket bra engelska. Denna safari i Tanzania genomförs av vårt eget safariföretag African Tours & Safaris Tanzania.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. Ankomst till Tanzania

Vi möter er på Kilimanjaro Airport vid ankomst till Kilimanjaros flygplats och skjutsar er till ert hotell i Arusha. Boende på Planet Lodge. Middag ingår. Kostnad för dryck tillkommer.

Dag 2. Dagsutflykt "Culture walk"

Tillsammans med vår kunnige guide spenderar ni denna dag 4-5 timmar med att promenera genom byarna vid foten av Tanzanias näst högsta berg; Mount Meru. Ni får en inblick i livet i Tanzania idag tillsammans med er guide som känner nästan alla i byarna vid namn. Den som vill kan avsluta vandringen med att bada i ett vackert vattenfall. På eftermiddagen skjutsas ni tillbaka till ert hotell. Boende på Planet Lodge. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Dag 3. Safari till Lake Manyara

Efter en tidig frukost hämtar er privata guide er på hotellet kl. 8 för avfärd mot Lake Manyara. Efter cirka två timmars bilresa kommer ni fram till parken och spenderar dagen med att se elefanter, antiloper, apor, bufflar, vårtsvin m.fl. djur. Ni stannar på en rastplats för picknicklunch mitt på dagen. På kvällen kommer ni till er lodge som ligger alldeles intill Ngorongorokratern. Boende på Octagon Lodge. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Dag 4. Ngorongorokratern

Ni startar dagen med en tidig frukost och beger er därefter tillsammans med er guide mot Ngorongorokratern. Ni gör ett kort stopp på en utsiktspunkt uppe på kraterns kant innan ni kör ner till botten av denna väldiga kaldera där ni bland annat kan få se noshörning, lejon, hyena, elefant, gnu, zebra, flodhäst och ett flertal olika sorters apor. Ni stannar mitt på dagen vid en rastplats nere i kratern för picknicklunch. På eftermiddagen kör ni upp ur kratern och ner på Serengetis till synes ändlösa slätt. Boende på Nyati Migration Camp. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Dag 5. Serengeti

Ni startar dagen med en safari i gryningen för att se djuren då de är som mest aktiva. Ni vänder tillbaka till lodgen för frukost och spenderar därefter resten av dagen med safari i centrala Serengeti. Boende på Nyati Migration Camp. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Dag 6. Serengeti

Denna dag spenderar ni med att upptäcka södra Serengeti där träden är få och savannen sträcker sig som en ocean av gräs mot horisonten. Här kan ni under den svenska vintern få se gnuernas migration. 1,5 miljoner gnuer har vandrat hit för att beta det korta gräset under den gröna säsongen. Boende på Nyati Migration Camp. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Dag 7. Safari på morgonen därefter färd tillbaka till Arusha

Efter en tidig frukost gör ni en sista safaritur i Serengeti medan ni sakta rör er mot Nabi Hill Gate. Efter att ni passerat Nabi Hill kör ni tillbaka till Arusha. Boende på Planet Lodge. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Dag 8. Till Zanzibar

2,5 timmar innan ert flyg avgår hämtar vi er på hotellet för transfer till Kilimanjaro Airport. Vid ankomst till Zanzibar tar vi emot er och skjutsar er till ert hotell. Boende på Mnarani Beach Cottages i standard garden view room. Frukost och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Dag 9 - 13. Zanzibar

Dagarna spenderar ni på egen hand på Zanzibar. Möjligheter finns att boka utflykter som t.ex.

* Snorkling i Nungwi eller Mnemba Island
* Besök i Stone Town
* Besök på kryddplantager
* Besök i Jozaniskogen för att se den röda colobusapan

Fråga oss om utflykter på Zanzibar. Boende på Mnarani Beach Cottages i standard garden view room. Frukost och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Dag 14. Hemresa

3,5 timmar innan avresa hämtas ni vid hotellet för transfer till Zanzibar Kisauni Airport och flyg hem.

Vill ni uppgradera ert boende på Zanzibar? Nedan finner ni mer information om några av våra hotell på Zanzibar:

Z Hotel
The Zanzibari
Kichanga Lodge
Doubletree By Hilton Nungwi Resort

Resfakta Pris

Pris från: 26 990 kr per person, del i dubbelrum, exklusive flyg
Enkelrumstillägg från: 5 000 kr

(Priset är baserat på avresa under lågsäsong april-maj)

Pris från: 29 945 kr per person, del i dubbelrum, exklusive flyg
Enkelrumstillägg från: 5 000 kr

(Priset är baserat på avresa under högsäsong juni-mars)

Priser ovan avser grupp om 2 personer. Priserna är lägre för större grupper. Pris för flyg t.o.r. Skandinavien-Tanzania från cirka 8 000 kr.
Resan avgår på valfritt datum året om. Safariresan sker i privat grupp med privat jeep och guide, inte i sällskap med andra resenärer. Engelsktalande guide.

I priset ingår:

 • 3 nätter på Planet Lodge i Arusha
 • 1 natt på Octagon Lodge
 • 3 nätter på Nyanti Serengeti Camp
 • 6 nätter på Mnarani Beach Cottages, Zanzibar, standard garden view double room inklusive halvpension
 • Samtliga flygplatstransfers
 • Samtliga parkavgifter i samband med safari
 • Privat jeep coh privat guide samtliga safaridagar
 • Guidad dagsutflykt, culture walk, inklusive lunch
 • Försäkring med Flying Doctors (innebär att ni vid allvarlig sjukdom eller skada flyg tills sjukhus i Dar Es Salaam eller Nairobi)
 • Vatten i safarijeepen samtliga safaridagar
 • Vår trygghetsgaranti


I priset ingår inte:

 • Flyg t/r Skandinavien-Kilimanjaro-Zanzibar-Skandinavien (från cirka 8 000 kr)
 • Eventuellt tillägg eller uppgradering på Zanzibar
 • Visum till Tanzania (500 kr från Tanzanias ambassad innan avresa eller USD50 vid ankomst till Tanzania)
 • Övriga utflykter som t.ex. luftballong i Serengeti eller snorkling på Zanzibar
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen


Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan