Skip to main content

Serengeti Sametu Camp

Serengeti Sametu camp är den ultimata safariupplevelsen för er som vill ha en liten tältcamp med bara en tältduk mellan er och de vilda djuren utan att ge avkall på bekvämlighet, lyx och god mat och dryck.

Lodgen ligger i östra delen av centrala Serengeti ganska långt från andra lodger och tältcamps vilket ger en riktig vildmarksupplevelse. Lodgen ligger också nära Ngare nanyuki-floden som är en permanent flod. Detta innebär att det finns gott om djur i lodgens närhet året om. Djur som zebra, gnu och olika sorters antiloper ses ofta inne på lodgens område eller alldeles intill lodgen.  

Från lodgens lounge, restaurang och stora däck utomhus kan ni spana efter djur och oftast behöver ni inte kikare för att se dem.

Boende

Boende

Serengeti Sametu Camp har rum dels i klassiska safaritält, dels i mer traditionella rum. Safaritälten är stora och bekvämt inredda med sängar, fåtölj, bord och ett riktigt badrum med vattentryck. Tälten ger den riktiga naturupplevelsen utan att ge avkall på bekvämlighet.

Rummen, kallade suites, är byggda på träplattformar och har trägolv, liksom riktigt tak. Väggarna är av kanvasduk så ni får fortfarande den där naturnära upplevelse. Rummen är större än tälten och har ett privat trädäck med en liten eldstad utanför.

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.