Skip to main content

Serengeti Savannah Camp

Serengeti Savannah CampImage: Tältcamp i Serengeti som följer migrationen


Serengeti Savannah Camp är en mycket omtyckt så kallad semipermanent tältcamp som flyttas mellan centrala Serengeti (juni till oktober) och södra Serengeti (december till april). Eftersom hela tältcampen flyttas så är den normalt sett stängd under några veckor i november respektive i maj.

Under perioden då den enorma migrationen befinner sig uppe i de norra delarna av S3rengeti och i Masai Mara så har Serengeti Savannah camps också en tältcamp i Kogatenede i allra nordligaste Serengeti. Serengeti Savannah Mara Camp är öppen mellan juli och oktober varje år.

Denna tältcamp startades och drivs fortfarande av en massaj som växte upp i södra Serengeti (inne i Ngorongoro Conservation Area) och de som arbetar på lodgen är också massajer från området. På kvällarna vid lägerelden berättar de om massajernas traditionella liv som boskapsskötare mitt bland de vilda djuren.

Boende

Boende


Alla rum på Serengeti Savannah Camp ligger i tält. Tälten har inga fasta strukturer men bastmattor används för att skapa ett golv. Inne i tälten finns en stor avdelning med sovrum som har riktiga sängar med sängkläder och en liten avdelning med toalett och dusch.

Lodgens restaurang och och barligger i ett stort mässtält. I mässtältet finns möjlighet att ladda kameror och mobiltelefoner. I tälten finns ingen el men alla tält har ficklampor. Eftersom tälten ligger helt öppet på savannen utan några stängsel så kan det förekomma djur i närheten av tälten. Låt därför lodgens vakter eskortera er mellan ert tält och restaurangen.

Aktiviteter

Aktiviteter


Den huvudsakliga aktiviteten vid Serengeti Savannah Camp är safari i jeep (game drive). Mellan december och april ligger lodgen i Ndutu i södra Serengeti. Ndutu ligger på gränsen mellan Serengeti National Park och Ngorongoro Conservation Area. i Ngorongoro Conservation Area är det tillåtet att göra safari till fots (bush walk). På bush walks i området guidas ni av en beväpnad parkvakt.

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.