Seychellerna och safari i Tanzania - En drömresa

En härlig resa med det lilla extra när det gäller lyx och vackra stränder med sol och bad. Ni börjar resan med några dagars safari i de mest berömda parkerna i Tanzania och avslutar sedan på två olika resorts på vackra Seychellerna.
Safari i Tanzania kan göras året om, men kanske inte under regnperioden april-maj då många vägar blir översvämmade. Bästa tiden för att få chans att ta del av den årliga migrationen är september/oktober. Seychellern är en året runt destination och oktober-februari kan bjuda på regnskurar men dessa är oftast korta och intensiva.

Denna resa är ett förslag på upplägg så vi kan enkelt skräddarsy den så resan passar just era önskemål.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Arusha 

När ni landar på Kilimanjaros flygplats blir ni mötta av vår representant som kör er till ert hotell SG Resort i Arusha för natten.

Dag 2. Arusha - Serengeti 

Ni flyger in till Serengeti och bor på Serengeti Kati Kati Camp i tre nätter. Med sina 15 000 kvadrat km, är Serengeti värd för 3 miljoner stora däggdjur. Mer än 35 arter av ”vanliga” djur – zebra, gnuer, eland, giraffer m.fl. hittar man här samt ”the big five”: elefant, lejon, buffel, leopard och noshörning. Parken är scen för en av de mest spektakulära händelserna i den naturliga världen – den årliga migrationen av gnuer. Denna förflyttning sker årligen i juni då över en miljon gnuer, zebror och gaseller tar sig mot Maasai Mara i Kenya i sitt sökande efter vatten och bete. De förföljs på nära håll av savannens rovdjur – lejon, gepard, vildhundar, sjakaler, hyenor och gamar. I Serengeti finns också över 500 arter av fåglar.

Dag 3-4. Serengeti 

Dessa dagar kommer att tillägnas Serengeti och det blir en morgon och en eftermiddags safari, game drive i Serengeti.

Dag 5. Serengeti till Ngorongoro 

Efter tidig frukost åker ni vidare till Ngorongoro så när ni kommer fram kör ni ner 600m till kraterns botten, en magnifik naturlig amfiteater. Den täcker 260 kvadrat km och är en attraktion i sig själv och är ett natur underverk. Kratern hyser en stor variation av djur året runt. Ni har stor chans att se lejon, elefant, noshörning, buffel och många arter av ”vanliga” djur – gnu, zebra, olika gaseller och hjortar och många fler. Boende på Ngorongoro Farm House.

Dag 6. Tarangire 

Det är dags för safari i Tarangire som är elefanternas och Baobab trädens park. Med sin grässavann, trädsavann, våtmark, palmskog och baobab träd finns det stora områden av variation för många olika djurarter att leva på. Här finns en stor mängd elefanter, gnuer och zebror. De som håller sig stationerade i parken och inte vandrar från park till park är djur som afrikansk buffel, giraff, impala, vattenbock, babian, rovdjur och många fler. Ni övernattar i lyxiga tält på Maramboi Tented Lodge.

Dag 7. Kilimanjaro-Seychellerna-Sainte Anne 

Efter frukost åker ni tillbaka till Kilimanjaros flygplats för att flyga till Seychellerna. Här möts av en chaufför som tar er till hamnen och båten som går över till Sainte Anne och den enda resorten som finns på ön, Sainte Anne Resort. Här njuter ni av den vackra naturen, det kristallklara vattnet och lugnet på ön. Ni bor här i 4 nätter i en Tropical Villa med all inclusive och alla aktiviteter som inte är motordrivna ingår.

Dag 8-10. Sainte Anne

Dessa dagar spenderar ni med sol och bad.

Dag 11. Mahe

Efter frukost och utcheckning blir ni körda till båten för att åka tillbaka till Mahe. Här möts ni av en chaufför som tar er till ert nästa boende, Constance Ephelia för nästkommande 4 nätter där ni bor i en senior svit med frukost och middag.

Dag 12-14. Mahe

Dessa dagar spenderar ni med sol och bad eller varför inte boka någon utflykt för att utforska ön och dess djur och växtliv som finns här.

Dag 14. Hemresa

Er resa är över och det är dag satt resa hemåt igen. Ni hämtas av en chaufför som tar er till flygplatsen i tid för ert flyg hem igen. Med er i bagaget har ni många fantastiska minnen och upplevelser från er resa.

Pris Resfakta

Pris från 60 775kr per person del i dubbelrum (priset gäller lågsäsong april - juni)
För andra datum, vänligen kontaka oss.
Priset är baserat för smekmånad, vilket innebär vissa rabatter. Om ni inte åker på smekmånad, vänligen kontakta oss för korrekt pris.

Detta ingår i priset:

 • Transfer från och till flygplatserna i Tanzania
 • Inrikesflyg Arusha-Serengeti  
 • Övernattning enligt program med helpension under safarin
 • Transport och safari i fyrhjulsdrivet fordon med öppningsbart tak.
 • Safariturer enligt program
 • Alla entréer till parker och reservat.
 • ”Körtillstånd” och parkavgifter för fordon och guide.
 • 1 liter mineralvatten per dag under safarin
 • All transfer mellan flygplaster, hamnar och hotell på Seychellerna
 • 4 nätter på Sainte Anne Resort med all inclusive, boende i Tropical Villa
 • 4 nätter på Constance Ephelia Hotel med frukost och middag, boende i seniorsvit
   

Detta ingår inte i priset:

 • Flyg tillkommer från ca 11 000kr per person (Stockholm-Kilimanjaro-Mahe-Stockholm)
 • Extra på lodgerna – dricks, drinkar, telefon, tvätt och andra personliga utgifter.
 • Dricks till guiden och övrig personal
 • Visum till Tanzania ca 50USD per person
 • A/C i safarifordonet, kostar 20USD per dag per fordon. Betalas på plats om detta önskas
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta en vaccinationscentral för detaljer

 

Vi reserverar oss för prisjusteringar pga valutaförändringar.

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan