Skip to main content

Simcoachen till Sydafrika

African Tours & Safaris, tillsammans med Simcoachen, tar med er till Sydafrika för ett äventyr ni sent kommer att glömma. På denna resa blandar vi simträning tillsammans med oförglömliga upplevelser. Resan är på 10 dagar/9 nätter inkl. resdagar.

Simcoachen har anordnat träningsresor i sex år. Välkommen att hänga med oss du också! Nu drar vi till Sydafrika och utökar därmed vårt utbud. Här kommer du tillsammans med 15 andra att få utveckla din simning till nya nivåer. Vi tränar en gång om dagen och med det skräddarsydda programmet kommer du att få uppleva det bästa av det bästa som Stellenbosch och Kapstaden har att erbjuda när vi inte tränar. Resan passar dig som simmar minst 400 frisim/crawl i ett streck. Är du medföljande (och inte önskar simträna) går det givetvis bra det med.

Simcoachen älskar simning och brinner för att lära ut hållbar, smart och snabb simning för alla nivåer. Med en bred kompetens inom det senaste gällande teknik och metodik guidar vi dig individanpassat och högteknologiskt och garanterar en bättre simning vare sig du vill simma snabbare, längre eller med mer komfort.

Höjdpunkter:

Simträning tillsammans med Anna Karin Lundin fd. landslagssimmare och VD för Simcoachen, vandring och paddling i magiska miljöer, besök till kyrka i kåkstad, vinprovningar samt guidad tur till Godahoppsudden

Detta ingår i resan:

 • Flyg: Göteborg/Stockholm/Köpenhamn – Kapstaden T/R
 • Boende inkl. frukost
 • Samtliga gemensamma luncher (6) och middagar (4) samt 10% dricks inkluderat
 • Aktiviteter och transfers enligt program
 • Samtliga inträden under utflykter och studiebesök
 • Banhyra i Stellenbosch, 2 stycken per tillfälle. Reservation för platstillgång
 • SAT utbildad lokalguide under hela resan (SAT=Sydafrikanska turistbyrån)
 • Dricks till guide, chaufför och bärhjälp
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här

 

Pris från: 29 985 kr per person, del i dubbelrum inkl. flyg
För mer detaljerad information, se program och pris/resfakta

Program

Program

25 januari, 2020 - Ankomst Stellenbosch

Ankomst till Kapstadens flygplats vid lunchtid. Er guide möter upp er och välkomnar er samt visar er till bussen. Bussfärden går direkt mot vinlandet och efter ca 40 minuter är ni i kärnan av Stellenbosch. Er guide ombord ger er en god orientering av staden och dess historik innan ni åker till hotellet för gemensam lunch och därefter incheckning. Tid på egen hand innan ni har ert första träningspass i anläggningens pool. På kvällen promenerar ni in till centrum för att avnjuta en gemensam välkomstmiddag.
Måltider: Lunch och middag

26 januari, 2020 - Khayelitsha

Träningspass innan frukost. Idag ska ni iväg på ett besök ni aldrig kommer att glömma. Sydafrikanska städer omges av en eller flera townships. På svenska brukar vi kalla dem kåkstäder. De är ett historiskt arv efter apartheidtiden i Sydafrika då regeringen beslutade att svarta och vita inte fick bo i samma bostadsområden. De svarta fick endast bo i township-områden långt från innerstaden. I dag ligger dessa satellitstäder kvar och här bor majoriteten av stadens svarta befolkning. Ni lär er mer om livet, kulturen och om de utmaningar som de flesta av invånarna lever med dagligen. I med att det är söndag gör ni ett besök till en kyrka för oförglömlig upplevelse. Ni avslutar besöket med att äta lunch på en restaurang i Khayelitsha där vi också får ett smakprov på den entreprenörsanda som sjuder i den här delen av Kapstaden.Efter många starka intryck och fyllda med glädje och värme återvänder vi till Stellenbosch på eftermiddagen. På eftermiddagen fi för egna aktivteter och middag på egen hand. Inom promenadavstånd finner ni flera restauranger som erbjuder en rad fina och härliga restauranger. Vi kommer med förslag och hjälper er gärna att boka.
Måltider: Frukost och lunch

27 januari, 2020 - Jonkershoek Nature Reserve

Träningspass innan frukost. Därefter beger ni er till Jonkershoek Nature Reserve som är ett av de vackraste reservaten i Cape Nature Reserve med bedårande fynbos. Reservatet brann ner för ett år sedan så återväxten är otroligt vacker. Här tar er guide med er på en oförglömlig vandringstur. För den som vill kan ta på löparskorna och ta ett härligt traillöpningspass. Belöningen blir sedan en picknicklunch i den härliga miljön. På kvällen har vi en gemensam middag, vi tar del av en Sydafrikansk ”braai”, det vill säga en traditionell grillafton.
Måltider: Frukost, lunch och middag

28 januari, 2020 - Vinlandet

Träningspass innan frukost. Idag hoppar ni upp på era cyklar och följer er guide genom vinrankor och dalar i ett underbart naturskönt område. Ni besöker tre olika vingårdar där ni på en av dem stannar till för att avnjuta en härlig lunch. På eftermiddagen har ni tid på egen hand. Passa på att strosa runt i vackra Stellenbosch och ta del av landets historia genom att besöka Stellenbosch Museum. Ni finner även flertal affärer, caféer och restauranger med gångavstånd från hotellet. Middag på egen hand.
Måltider: Frukost och middag

29 januari, 2020 - Cape Peninsula

Det är dags att lämna Stellenbosch och bege sig till Kapstaden. Men innan ni kommer dit har ni en guidad heldagstur längst guidad heldagstur runt Kaphalvön, med besök på legendariska Godahoppsudden. Godahoppsudden ligger i ett naturreservat där den unika floran bjuder på en svårslagen artrikedom. Här finns också chans att börja stifta bekantskap med en del av Sydafrikas spännande fauna. Det var Godahoppsudden som Bartolomeo Dias och senare Vasco da Gama rundade i slutet av 1400-talet i jakten på en sjöväg till Asien. Här ute på havet, vid samma udde, myntades även legenden om spökskeppet Den Flygande holländaren. På vägen mot Kapstaden besöker ni kolonin med afrikanska pingviner som håller till vid Boulder’s Beach strax utanför Simon’s Town. Här har stora ansträngningar gjorts för att rädda de hotade pingvinerna. Sen eftermiddag kommer ni till Kapstaden där ni checkar in på ert hotell. Ett snabbt ombyte innan ni tar er till V&A Waterfront för en gemensam middag.
Måltider: Frukost, lunch och middag

30 januari, 2020 - Kapstaden

När solen är på väg upp är ni idag redan ute på havet i var sin kajak. Så medan ni njuter av otrolig utsikt över Kapstaden från vattnet kan ni få besök av delfiner, sälar, pingviner och även valar om ni har riktigt tur. Tillbaka till hotellet för frukost innan ni tar på er promenadskorna och tar del av Kapstadens historia till fots. Innan ni promenerar tillbaka till hotellet äter ni en härlig lunch. Ett träningspass på eftermiddagen och därefter tid på egen hand att ta del av Kapstadens spännande kultur. Ikväll är det middag på egen hand. Maten i Kapstaden är oftast av en väldigt hög kvalitet då det mesta är inhemsk odlat detta gäller inte bara frukt, grönsaker och spannmål utan även köttet. Om man vill prova något nytt ska man såklart prova några av Sydafrikas inhemska läckerheter som struts, impala eller krokodilstek. Vi kommer gärna med restaurangförslag och hjälper er boka.
Måltider: Frukost och lunch

31 januari, 2020 - Kapstaden

Idag behåller ni vandringsskorna på, denna gång för att vandra upp det legendariska Taffelberget. Få länder kan matcha Sydafrikas kombination av fantastisk natur, äventyr och njutningsfulla stunder. Ni ser solen gå upp och när ni står på toppen av berget kan ni avnjuta en magisk utsikt över staden. Ni tar kabinbanan ner och därefter tar bussen er till Camps Bay som är känt för dess vackra strand. En lunch serveras och för den som inte är badkruka finns tid för ett dopp i det blå. Träningspass på eftermiddagen. På kvällen äter ni en gemensam avslutningsmiddag på Gold Restaurant, där de afrikanska smakerna står i centrum. Kulinariska specialiteter från hela kontinenten, tillsammans med häftig underhållning, fullbordar detta er sista kväll på det afrikanska äventyret.
Måltider: Frukost, lunch och middag

1 februari, 2020 - Hemresa

Träningspass på morgonen därefter frukost på hotellet följt av utcheckning (bagaget kan förvaras på hotellet under dagen) Dagen fri för egna aktiviteter innan bussen tar er ut till flygplatsen för flyg tillbaka mot Sverige. Med er i bagaget har ni minnen för livet.
Måltider: Frukost

För de som har valt safaritillägg kommer ha en tidigare transfer till flygplatsen för vidare flyg till Krugerparken.

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris från: 29 985 kr per person, del i dubbel inkl. flyg
Enkelrumstillägg från: 4 110 kr per person

I priset ingår:

 • Flyg: Göteborg/Stockholm/Köpenhamn – Kapstaden T/R
 • Boende inkl. frukost
 • Samtliga gemensamma luncher (6) och middagar (4) samt 10% dricks inkluderat
 • Aktiviteter och transfers enligt program
 • Samtliga inträden under utflykter och studiebesök
 • Banhyra i Stellenbosch, 2 stycken per tillfälle. Reservation för platstillgång
 • SAT utbildad lokalguide under hela resan (SAT=Sydafrikanska turistbyrån)
 • Dricks till guide, chaufför och bärhjälp
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här

 

I priset ingår inte:

 • Måltidsdryck
 • Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta närmsta vaccinationscentral


Priset är baserat på 16 deltagare. Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. valuta- och skatteförändringar. Flygskatterna kan behöva korrigeras pga skatteändringar från flygbolagen. Förändringar i programmet kan inträffa utanför vår kontroll

 

Safaritillägg

Safaritillägg

1 februari, 2020 Krugerparken

Efter frukost hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen. Ni skall idag flyga inrikes mot Krugerparken. När ni landar väntar ännu en chaufför på er och kör er till er safarilodge. Bilturen tar en dryg timme. Ni kommer att bo på den lilla intima familjeägda lodgen som heter Maqueda Lodge med endast 12 rum. Lodgen ligger precis utanför Krugerparken vid Crocodile River, den naturliga gränsen till Krugerparken i ett naturreservat där djuren strövar fritt alldeles inpå knuten. På eftermiddagen åker ni ut på er första safaritur i Krugerparken, en sunset drive, det vill säga att ni letar efter djuren vid solnedgången då många djur blir mer aktiva. Middag tillbaka på lodgen. Måltider: Frukost och middag

2 februari, 2020 Krugerparken

Ni åker tidig morgon in i Krugerparken och då väntar en spännande safari i öppen jeep med guide. Ni har med er frukost som ni äter i parken. Lunch intas i parken på en inhägnad camp och betalas på plats, ingår ej. Tillbaka på lodgen kan ni slappa lite innan middag.
Måltider: Frukost och middag

3 februari, 2020 Krugerparken

Idag lämnar ni safaribilen och gör en safaritur till fots, en annorlunda och spännande aktivitet för att komma närmare djuren. Tillbaka till lodgen för avkoppling innan ni åker åter igen in i parken för en sunset drive. Middag tillbaka på lodgen.
Måltider: Frukost och middag

4 februari, 2020 - Hemresa

Efter frukost och utcheckning kommer vår representant och kör er till Nelspruits flygplats för att ta inrikesflyget till Johannesburg och därefter vidare färd hem mot Sverige.

Resfakta Pris Safaritillägg

Resfakta Pris Safaritillägg

Pris: 8 295 kr per person, del i dubbelrum exkl. flyg
Enkelrumspris: 8 695 kr per person exkl. flyg

I priset ingår:

 • 3 nätters boende på Maqueda Lodge inkl. halvpension
 • Safariaktiviteter enligt program
 • Transfer från The Hyde Hotel till Kapstadens flygplats
 • Returtransfer mellan Nelspruits flygplats och Maqueda Lodge
 • Klimatkompensering till 100%
 • Vår trygghetsgaranti
   

I priset ingår ej:

 • Lunch
 • Måltidsdryck
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Flyg Kapstaden-Nelspruit-Johannesburg, från 2 600kr per person
 • Eventuell prisskillnad på flyget från Johannesburg till Sverige, detta fastställs ett par dagar efter bokning
 • Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta närmsta vaccinationscentral

 

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. valuta- och skatteförändringar. Flygskatterna kan behöva korrigeras pga skatteändringar från flygbolagen. Förändringar i programmet kan inträffa utanför vår kontroll

 

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.