Skip to main content

Sydafrika med Svenska Vinbolaget

Resan är spikad och innehållet fullspäckat. African Tours & Safaris och Svenska Vinbolaget bjuder in till en välsmakande vin- och matresa till Sydafrika, fyllt med häftiga naturupplevelser och många spännande stopp. Resan är på 11 dagar/10 nätter.

Sydafrika är ett storslaget land med ett spännande djurliv. Vi åker till havet för att spana på valar, äter gott, får tillsammans lära oss att laga specialiteter, provar utsökta viner och får samtidigt tid för äventyr på egen hand. För den som vill kommer det finnas möjlighet att boka till ett safaritillägg för de som vill uppleva mer av det magiska natur- och djurlivet.

Höjdpunkter:

Det blir en unik resa med ett begränsat antal platser där du kommer att få se och göra allt och lite till som sig bör i Sydafrika. På plats besöker vi flera av Svenska Vinbolagets leverantörer. Hos dessa duktiga vinmakare får vi njuta av underbart vin och också bli guidade i produktionen.

Nästa resa planeras till hösten 2024. Maila oss vid intresse till info@africantours.se 

I priset ingår:

 • Flyg: Göteborg – Kapstaden T/R 
 • Boende 8 nätter inkl. frukost
 • Samtliga gemensamma luncher (7) och middagar (6) samt 10% dricks inkluderat
 • Vinprovningar, aktiviteter och transfers enligt program
 • Samtliga inträden under utflykter och studiebesök
 • Donationer till skolor och kåkstäderna
 • Jonas Gullberg som färdledare och vinkännare
 • SAT utbildad lokalguide (engelsktalande) under hela resan (SAT=Sydafrikanska turistbyrån)
 • Dricks till guide, chaufför och bärhjälp
 • Klimatkompensering till 100%


Pris från: 39 985 kr per person, del i dubbelrum inkl. flyg
För mer detaljerad information, se program och pris/resfakta

Program

Program

24 oktober 2023 Kapstaden - Citrusdal

Vi landar i Kapstaden på förmiddagen. När vi hämtat ut bagaget väntar vår lokala guide och chaufför utanför och tar oss till bussen. Vi kör norrut mot Citrusdal och blir serverade en enklare lunch ombord bussen. Vi checkar in på vårt boende för natten som är det moderna men ändå mysiga Piekenierskloof Mountain Lodge. Denna lodge ligger belägen med en härlig utsikt över den charmiga staden Citrusdal samt över de spektakulära Cederberg bergen.  På kvällen väntar en traditionell ”Braai” grillkväll på hotellet.
Måltider: Lunch och middag

25 oktober, 2023 Citrusdal - Franschhoek

Efter frukost gör vi ett besök på Paardekop Primary School och åker sedan vidare för sen lunch och vinprovning på Lazanou Organic Wines i Wellington. Lazanou är en liten vingård som fått stora utmärkelser de senaste åren. Efter vinprovningen åker vi sedan till Franschhoek för att checka in för nästkommande två nätter. Här bor ni på Marriott Protea Hotel Franschhoek som ligger med gångavstånd till huvudgatan med alla dess affärer och restauranger. Kvällens middag äter vi på populära French Connection tillsammans med en ”hemlig gäst”.
Måltider: Frukost, lunch och middag

26 oktober, 2023 Franschhoek

Efter frukost besöker vi The Vineyard Connection för vinprovning och äter sedan lunch och provar fler viner på Chamonix, en av Sydafrikas absolut mest prisbelönta vingårdar. Därefter åker vi tillbaka till hotellet och har eftermiddagen och kvällen fri för egna strövtåg. Middag på egen hand.
Måltider: Frukost och lunch

27 oktober, 2023 Franschhoek - Hermanus

Efter frukost och utcheckning åker vi mot Hermanus över bergen. Ni stannar till på Bartho Eksteen Wijnskool för vinprovning för att därefter beger er till Moggs Country Club, en restaurang helt utöver det vanliga, för att avnjuta en härlig lunch. På eftermiddagen kör ni till Hermanus för incheckning. Här bor vi centralt i Hermanus på Harbour House som ligger med utsikt över den mäktiga bukten där valar leker från juni till november. Gemensam middag på kvällen.
Måltider: Frukost, lunch och middag

28 oktober, 2023 Hermanus

Efter frukost är det dags för en båttur för att åka ut och se valarna som håller till utanför Hermanus. När vi kommer tillbaka äter vi en gemensam lunch. Under eftermiddagen finns flera alternativ på aktiviteter bland annat ridning och guidad fågelskådning. Alternativt ligga vid poolen, eller strosa runt i byn. Middag på egen hand.
Måltider: Frukost och lunch

29 oktober, 2023 Hermanus - Kapstaden

Frukost och därefter utcheckning från Hermanus. Ni beger er idag mot Kapstaden, ”the Mother City” längs en bitvis oerhört vacker kusträcka vid havet. Vi stannar och gör ett besök i kåkstäderna där vi lär oss om mer om livet, kulturen och om de utmaningar som de flesta av invånarna lever med dagligen. Vi äter lunch på en restaurang i kåkstaden Khayelitsha. På eftermiddagen åker vi vidare till Kapstaden för en stadsrundtur där vi får ta del av vad Kapstadens historia.

Om vädret och tiden tillåter gör vi ett besök upp på Taffelberget. Där avnjuter vi ett glas bubbel medans vi beundrar den majestätiska utsikten innan det blir incheckning på ert hotell. Gemensam middag.
Måltider: Frukost, lunch och middag

30 oktober, 2023 Kapstaden 

Efter frukost har ni dagen fri till att utforska vad denna fantastiska stad har att erbjuda. Vi kommer förstås med tips och förslag på aktiviteter & restauranger. Måltider: Frukost

31 oktober, 2023 Kapstaden

Idag blir en heldag med vackra vyer. Vi åker till Chapman's Peak, besöker Godahoppsudden och pingvinerna i Boulders. Därefter äter vi lunch på Harbour House Kalk Bay innan vi åker tillbaka till Kapstaden. Gemensam avskedsmiddag på Gold Restaurant där rätter från hela Afrika serveras tillsammans med underhållning
Måltider: Frukost, lunch och middag

1 november, 2023 Hemresa 

Vår härliga resa har nu nått sitt slut och det är dags att resa hemåt. Vi blir hämtade på hotellet och körs till flygplatsen på eftermiddagen i tid för flyget hemåt igen som avgår från Kapstadens flygplats. Med i bagaget har vi många fina minnen och upplevelser från fantastiska Sydafrika.
Måltider: Frukost

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris från: 39 985 kr per person, del i dubbel inkl. flyg
Enkelrumstillägg från: 7 500 kr per person

I priset ingår:

 • Flyg: Göteborg – Kapstaden T/R 
 • Boende 8 nätter inkl. frukost
 • Samtliga gemensamma luncher och middagar samt 10% dricks inkluderat
 • Vinprovningar, aktiviteter och transfers enligt program
 • Samtliga inträden under utflykter och studiebesök
 • Donationer till skolor och kåkstäderna
 • Jonas Gullberg som färdledare och vinkännare
 • SAT utbildad lokalguide (engelsktalande) under hela resan (SAT=Sydafrikanska turistbyrån)
 • Dricks till guide, chaufför och bärhjälp
 • Klimatkompensering till 100%


I priset ingår inte:

 • Måltidsdryck
 • Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta närmsta vaccinationscentral


Priset är baserat på 18 deltagare. Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. valuta- och skatteförändringar. Flygskatterna kan behöva korrigeras pga skatteändringar från flygbolagen. Förändringar i programmet kan inträffa utanför vår kontroll

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.