Skip to main content

Sydafrika och Mauritius med lyx

Denna resa är för er som vill ha det lilla extra. Kombinera magiska Kapstaden, spännande safari i Krugerparken och avkoppling med sol och bad på härliga på Mauritius. Boendena under resan är av hög klass och kan passa er som åker på bröllopsresa, fira en högtid eller bara unna er lite extra lyx. Resan är på 12 nätter/13 dagar.

Höjdpunkter: 
Magiska Kapstaden, spännande safari i Krugerparken, avkoppling på Mauritius, högklassigt boende

Detta ingår i resan:

 • Internationella och nationella flyg
 • 4 nätter på Table Bay Hotel inkl. frukost
 • 3 nätter på Pondoro Game Lodge inkl. frukost, lunch och middag samt 2 safariturer per dag
 • 1 natt på Intercontinental Airport Hotel inkl. frukost
 • 5 nätter på Trou aux Biches inkl. frukost
 • All transfer mellan hotell och flygplatser
 • Klimatkompensering, läs mer här  
 • Vår trygghetsgaranti


Pris från: 59 985 kr per person i lågsäsong
För mer detaljerad information, se program och resfakta/pris

Program

Program

Dag 1. Kapstaden

Vid ankomst till Kapstadens flygplats hämtas ni av vår representant som kör er till ert hotell för nästkommande 4 nätter. Ni bor på lyxiga Table Bay som ligger precis vid den berömda V&A Waterfront. Här kan man ta rulltrappan upp till ett stort köpcentrum, promenera i Waterfront och äta god mat i någon av alla restauranger som finns här.  Gör gärna en stadsrundtur på eftermiddagen, ta en hop on hop off bus, sitt på taket och guidas. Bussen går även upp till Taffelberget. Vill ni så kan vi även boka in en guidad tur i minibuss.

Dag 2. Cape Peninsula

Förslag – Guidad heldagstur Cape Peninsula På morgonen hämtas ni upp för en guidad heldagstur med engelsktalande guide runt den vackra halvön Cape Peninsula, med besök på legendariska Godahoppsudden. Ni följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Förutom att besöka Cape Point och Godahoppsudden stannar man även till vid Boulders Beach utanför Simonstown, för att se den stora kolonin av afrikanska Pingviner som finns här. Innan man åter är tillbaka i Kapstaden hinner man med att besöka den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. En dag med många olika upplevelser och som är något man inte bör missa!

(Pris Cape Peninsula Tour: från 855 kr per person, ej inkluderat i totala priset)
Måltider: Frukost

Dag 3. Kapstaden

Ni kanske vill ha en ledig dag och shoppa, strosa, besöka Waterfront, den trevliga hamnen med alla restauranger, lyxhotell och butiker. Annars kan vi ordna med ett flertal guidade utflykter kanske till kåkstäderna för att se hur den lokala befolkningen lever och ett besök till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i många år, eller varför inte dyka med vithajar i bur eller spela en runda golf.
Måltider: Frukost

Dag 4. Vinlandet

Förslag – Guidad heldagstur med vinprovning På morgonen hämtas ni upp på hotellet för en guidad heldagstur med engelsktalande guide ut till det vackra vindistriktet Stellenbosch, ca 5 mil från Kapstaden och som framförallt är känt för sina många vinodlingar och vackra bergiga landskap.
Ni åker med en väldigt kunnig guide som tar er runt på olika vingårdar i Stellenbosch och Franschhoek beroende på vilka viner ni i gruppen tycker om. Under dagen får man prova olika sorters viner och på många av vingårdarna får man även prova ost och choklad.

Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen och har med sitt medelhavsklimat och varierande jordmån har man riktigt bra förutsättningar för att få fram fina viner. Det finns över 4 000 vinproducenter i landet och vingårdarna sträcker sig över gigantiska områden. Den vanligaste gröna druvan är Chenin Blanc och den blå är Cabernet Sauvignon. Sydafrika har en egen druva som heter Pinotage som ger kraftiga smakrika röda viner. Det är en blandning mellan Pinot Noir och Cinsault.

(Pris Guidad vintur Stellenbosch: från 640 kr per person, ej inkluderat i totala priset)
Måltider: Frukost

Dag 5. Krugerparken med safari

Efter frukost hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen. Ni skall idag flyga inrikes mot Krugerparken och Hoedspruits flygplats. När ni landar väntar en chaufför på er och kör er till er lodge Pondoro Game Lodge. Lodgen vann priset ”Best Luxury Safari Retreat in the World” 2014 på World Luxury Hotel Award. Pondoro ligger i Balule Reservatet och tillhör Greater Kruger Park. Ni hinner med en safaritur på eftermiddagen och tillbaka på lodgen väntar en kulinarisk middag på kvällen.
Måltider: Frukost och middag

Dag 6. Krugerparken med safari

Ni går upp tidigt för att börja dagen med en safari i öppen jeep med guide. Ni kommer tillbaka till lodgen för lunch och siesta innan ni åker ut på safari under eftermiddagen igen. Tillbaka på lodgen väntar en middag på er, denna servas i restaurangen som har ett trädäck med utsikt över Olifants River.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 7. Krugerparken med safari

Gårdagen program upprepas men ingen safari är den andra lik. Det är det som är spänningen med safari i Afrika, man vet aldrig vad som väntar runt knuten. Morgonen är spännande då främst kattdjuren är som mest aktiva och ute efter föda innan solen börjar värma på för mycket.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 8. Johannesburg

Efter en morgonsafari och frukost så körs ni tillbaka till Hoedspruits flygplats och flyger upp till Johannesburg. Här bor ni en natt på Intercontinental som ligger på flygplatsen då alla flyg över till Mauritius går på morgonen. 
Måltider: Frukost

Dag 9. Mauritius

Idag checkar ni in och flyger över till Mauritius. När ni landar möts ni av vår representant som tar er i en privat bil till ert boende för nästkommande 5 nätter. Hotellet Troux Aux Biches ligger på nordvästra sidan av Mauritius, på en av Mauritius vackraste stränder. Hotellet har 6 restauranger att välja mellan och man kan mot extra kostnad uppgradera till halvpension (frukost och middag) eller s.k. escape package där även vissa drycker ingår. Här finns även ett lyxigt Clarins spa och för den mer aktiva finns flera olika vattenaktiviteter att välja på samt ett sportcenter. Passar såväl par som familjer. För den som vill ha extra lyx så finns möjligheten att uppgradera till en privat villa med pool!
Måltider: Frukost 

Dag 10-13. Mauritius

Ni ägnar dagarna med sol och bad och eventuella aktiviteter. Kanske vill ni ta en tur till huvudstaden på ön, Port Louise för att uppleva det lokala livet på Mauritius. Eller varför inte åka till det lilla samhället Grand Baie och shoppa lite? Södra Mauritius är fantastiskt vackert med vild natur så vi kan verkligen rekommendera en utflykt hit! 
​​​​​​​Måltider: Frukost 

Dag 14. Hemresa

Det är dags att resa hem och ni blir hämtade på hotellet av vår representant som kör er till flygplatsen i tid för ert flyg hem igen. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från er resa.
​​​​​​​Måltider: Frukost 

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris från: 59 985 kr per person, del i dubbelrum

Detta ingår i priset:

 • Internationella och nationella flyg
 • 4 nätter på Table Bay Hotel inkl. frukost
 • 3 nätter på Pondoro Game Lodge inkl. frukost, lunch och middag samt 2 safariturer per dag
 • 1 natt på Intercontinental Airport Hotel inkl. frukost
 • 5 nätter på Trau aux Biches inkl. frukost
 • All transfer mellan hotell och flygplatser
 • Klimatkompensering, läs mer här  
 • Vår trygghetsgaranti


Följande ingår inte i resan:

 • Övriga måltider och drycker
 • Utflykter på öarna
 • Dricks
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta en vaccinationscentral för rådgivning
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa till och även som komplement till hemförsäkringen


Vill ni ändra boende i programmet går det bra! Kanske ni önskar uppgradera till ett lyxigare eller billigare boende? Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål. Vi kommer alltid rekommendera bästa flygbolag med bra tidtabell, då vi anser att logistiken med flygtider och transfers är en viktig del av resan för att undvika långa väntetider. Vi reserverar oss för prisjusteringar p.g.a. skattejusteringar och valutaändringar.

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.