Skip to main content

Sydafrika runt: Krugerparken, Swaziland, St Lucia, Garden Route & Kapstaden

Detta är en av våra mest populära sydafrikaresor på egen hand där man får uppleva många av de höjdpunkter som finns att se i Sydafrika. Passar er som har lite mer tid att resa och vill se en större del av dett vackra land. Upplev fantastisk safari i en privat del av Krugerparken, upptäck Swaziland, ha ett par lugn dagar vid kusten i lilla St Lucia, för att sedan resa längst världsberömda Garden Route och avsluta äventyret med spännande dagar i Kapstaden. Bättre än så här kan det inte bli!

Förslaget är på 21 dagar/20 nätter men kan självklart skräddarsys efter era önskemål.


Höjdpunkter: 
Safari i Krugerparken, Swaziland, St Lucia, Garden Route och Kapstaden
 

Detta ingår i resan: 

 • 2 nätter på Hamiltons Tented Camp inkl. frukost, lunch, middag samt safari
 • 3 nätter på Buhala Lodge inkl. frukost och middag samt safari
 • 1 natt på Lugogo Sun inkl. frukost
 • 5 nätter på Serene Estate inkl. frukost
 • 1 natt på Cape Flame Boutique Hotel inkl. frukost
 • 2 nätter på Hog Hollow Country Lodge inkl. frukost
 • 1 natt på Ballindery Guest House inkl. frukost
 • 5 nätter på Winchester Mansions inkl. frukost
 • Transfer Hoedspruit till Hamiltons Tented Lodge.
 • Transfer mellan Hamiltons Tented lodge och Buhala Lodge inkl. tur längst panorama route exkl. lunch
 • En hyrbil, D klass, Nissan Almera eller liknande enligt program med automatlåda, A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil
 • Klimatkompensering, läs mer här 
 • Vår trygghetsgaranti


Pris från: 36 685 kr per person
För mer detaljerad information, se program och resfakta/pris

Program

Program

Dag 1. Krugerparken

Ni flyger inrikes till Hoedspruit som ligger på västra sidan om Krugerparken. Här har ni en transfer som kör er till Hamilton Tented Camp som är uppkallad efter Stephenson Hamilton, som inrättande den världsberömda Kruger National Park. Hamiltons Tented Camp speglar ett typiskt safariäventyr från tidigt 1900-tal, där elegans och stil var symbol för lyxigt boende. En sann "out of Africa" upplevelse. Här ingår förutom helpension två safariturer per dag.

Dag 2. Krugerparken

I dag har ni enspännande dag med safariupplevelser både på morgonen/gryningen och på eftermiddagen/skymningen med chansen att se The Big 5. Måltiderna intas på lodgen.
Måltider: Frukost, lunch och middag samt utvalda drycker

Dag 3 – 5. Krugerparken – Buhala Lodge

Efter en morgonsafari och frukost åker ni till en annan typ av boende och lodge för safari i södra Krugerparken. Ni hämtas med en transfer som tar er den vackra vägen Panorama Route med höjdpunkter som Blyde River Canyon med Bourke´s Luck Portholes, God´s Window och flera vackra vattenfall. Sedan kör ni vidare till Buhala Lodge. Denna lodge ligger ca 10 minuter från Malelane Gate alldeles vid Crocodile River och ni kan sitta på verandan och se hur djuren kommer ner för att dricka i floden. Här väntar ytterligare två härliga dagar med heldagssafari inne i Krugerparken. Ni bor med halvpension och ni åker på safari i öppet fordon med guide inne i Krugerparken, lunch äter ni inne i parken (egen kostnad).
Måltider: Frukost och middag

Dag 6. Swaziland

Dags att lämna Krugerparken så ni har en transfer till Nelspruit flygplats där ni hämtar ut er hyrbil och kör vidare söderut till Swaziland. Här övernattar ni på Lugogo Sun som ligger strax söder om huvudstaden Mbabane.
Måltider: Frukost

Dag 7-11. St Lucia – KwaZulu Natal

Färden går vidare genom Swaziland och snart är ni i Sydafrika igen och kör till det lilla samhället St Lucia som är en del av ett världsnaturarv, St Lucia Wetland, som nu bytt namn till iSimangaliso Wetland Park. St Lucia ligger precis vid Indiska Oceanen söder om Mocambique och har ett subtropiskt klimat. Ni bor 5 nätter på underbara Serene Estate och blir ordentligt ompysslade av det trevliga värdparet. Här finns mycket aktiviteter att välja mellan, beroende på årstid, exempelvis besöka en Zuluby, åka på nattsafari för att se jättesköldpaddorna lägga ägg på stranden eller val- och delfinskådning från båt. Man kan också åka på en båttur på deltat för att se det fantastiska fågellivet, alla flodhästar och krokodiler eller sola och bada vid vita stränder. I vattnet kan man också snorkla runt vackra korallrev, dyka eller njuta av djuphavsfiske och på land kan man vandra och rida. Samhället, som är mycket trevligt, har ett antal mysiga och trevliga restauranger.
Måltider: Frukost

Dag 12. Port Elizabeth

Nu lämnar ni detta paradis och kör till Durban för att lämna er hyrbil på flygplatsen och ta ett inrikesflyg till Port Elizabeth. Här hämtar ni ut en ny hyrbil på flygplatsen och övernattar på Cape Flame Guest House. Gå gärna längs strandpromenaden i Port Elizabeth och avnjut en god middag.
Måltider: Frukost

Dag 13-14. Plettenberg Bay

Efter frukost och utcheckning åker ni till Plettenberg och till området Crags. Här checkar ni in på Hog Hollow Country Lodge, det ultimata boendet för ren avkoppling. Det finns tre lounger att fly till med en bok, en kikare, eller bara dina tankar eller varför inte bara hänga vid poolen som blickar över området. För den som vill vara mer aktiv så kan man göra ett besök till Monkeyland, en fristad för apor där ni vandrar fritt med dem eller besök deras ”syster” Birds of Eden, en fristad för fåglar som flyger fritt. Ett annat alternativ är att ta en 3 timmars båttur för att leta efter valar och delfiner.
Måltider: Frukost

Dag 15. Robertson

Resan fortsätter västerut och ni passerar städerna George och Mossel Bay innan ni kommer till Robertson där ni övernattar. Ballindery Guest House är ett väldigt trevlig guest house där vi även kan förboka middag om ni önskar.
Måltider: Frukost

Dag 16. Kapstaden

Efter ca 3 timmars körning på bra vägar är ni framme i Kapstaden och lämnar er bil. Ev. kan bilen hämtas på ert hotell för en liten kostnad av hyrbilsfirman. Ni bor 5 nätter på Winchester Mansions. Detta otroligt stilfulla men samtidigt charmiga hotell är beläget vid Sea Point och har en fantastisk vy ut över Atlanten. Egen hand att upptäcka staden.
Måltider: Frukost

Dag 17. Kapstaden

Dagen är fri för egna aktiviteter omen vi kan rekommendera en guidad stadsrundtur med ett besök på Table Mountain (Taffelberget).
Måltider: Frukost

Dag 18. Kapstaden

Förslag – Guidad heldagstur Cape Peninsula På morgonen hämtas ni upp för en guidad heldagstur med engelsktalande guide runt den vackra halvön Cape Peninsula, med besök på legendariska Godahoppsudden. Ni följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Förutom att besöka Cape Point och Godahoppsudden stannar man även till vid Boulders Beach utanför Simonstown, för att se den stora kolonin av afrikanska Pingviner som finns här. Innan man åter är tillbaka i Kapstaden hinner man med att besöka den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. En dag med många olika upplevelser och som är något man inte bör missa!
(Pris Cape Peninsula Tour: från 855 kr per person, ej inkluderat i totala priset).
Måltider: Frukost

Dag 19. Kapstaden

Förslag – Guidad vinprovartur På morgonen hämtas ni upp på hotellet för en guidad heldagstur med engelsktalande guide ut till det vackra vindistriktet Stellenbosch, ca 5 mil från Kapstaden och som framförallt är känt för sina många vinodlingar och vackra bergiga landskap.
Ni åker med en väldigt kunnig guide som tar er runt på olika vingårdar i vindistrikten. Under dagen får man prova olika sorters viner och på många av vingårdarna får man även prova ost och choklad.

Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen och har med sitt medelhavsklimat och varierande jordmån har man riktigt bra förutsättningar för att få fram fina viner. Det finns över 4 000 vinproducenter i landet och vingårdarna sträcker sig över gigantiska områden. Den vanligaste gröna druvan är Chenin Blanc och den blå är Cabernet Sauvignon. Sydafrika har en egen druva som heter Pinotage som ger kraftiga smakrika röda viner. Det är en blandning mellan Pinot Noir och Cinsault.
(Pris Guidad vintur Stellenbosch: från 640 kr per person, ej inkluderat i totala priset)'
Måltider: Frukost

Dag 20. Kapstaden

Ni kanske vill ha en ledig dag och shoppa, strosa, kanske besöka Waterfront, den trevliga hamnen med alla restauranger, lyxhotell och butiker. Annars kan vi ordna med ett flertal guidade utflykter kanske till kåkstäderna för att se hur många av den lokala befolkningen lever och ett besök till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i många år, eller varför spela en runda golf.
Måltider: Frukost

Dag 21. Hemresa

Er resa har nått sitt slut och ni hämtas på hotellet och körs ut till flygplatsen i tid för ert flyg hem igen. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från fantastiska Sydafrika!
Måltider: Frukost

 

Resfakta Pris

Pris från: 43 550 kr per person exkl. flyg
(Priset gäller i november-april, gäller ej 10 december-10 januari samt februari)

Pris från: 36 685 kr per person exkl. flyg
(Priset gäller i lågsäsong maj-sep)

Detta ingår i priset: 

 • 2 nätter på Hamiltons Tented Camp inkl. frukost, lunch, middag samt safari
 • 3 nätter på Buhala Lodge inkl. frukost och middag samt safari
 • 1 natt på Lugogo Sun inkl. frukost
 • 5 nätter på Serene Estate inkl. frukost
 • 1 natt på Cape Flame Boutique Hotel inkl. frukost
 • 2 nätter på Hog Hollow Country Lodge inkl. frukost
 • 1 natt på Ballindery Guest House inkl. frukost
 • 5 nätter på Winchester Mansions inkl. frukost
 • Transfer Hoedspruit till Hamiltons Tented Lodge.
 • Transfer mellan Hamiltons Tented lodge och Buhala Lodge inkl. tur längst panorama route exkl. lunch
 • En hyrbil, D klass, Nissan Almera eller liknande enligt program med automatlåda, A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil
 • Klimatkompensering, läs mer här 
 • Vår trygghetsgaranti

 •  

Detta ingår inte i priset: 

 • Flyg, Sverige – Sydafrika t/r samt inrikes, pris från ca 10 500 kr per person
 • Utflykter i Kapstaden som önskas
 • Kontraktsavgift ca R90, ev leveransavgift ca R400, ev hyra av GPS ca R95/dag, envägshyra för hyrbilen ca R1500 2 gånger samt bränsle och eventuella vägtullar
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta närmsta vaccinationscentral för rådgivning

 

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar

 

 

Karta

 

Johannesburg-Durban (dag 1-12)

Port Elizabeth-Kapstaden (dag 12-21)

 

St. Lucia

St. Lucia

Fantastiska St. Lucia, världsnaturarv sedan 1999

ST. LUCIA HAR 2008 ÅTERTAGIT DET GAMLA ZULUNAMNET iSIMANGALISO WETLANDS PARK

Ända sedan vi för åtta år sedan ”upptäckte” detta paradis i den östra delen av Sydafrika har tillströmningen av skandinaviska turister ökat otroligt, någon massturism kan det tack och lov aldrig bli frågan om, för det är området alldeles för känsligt. Vi är väldigt stolta över att vara ”ambassadörer” för denna pärla som, sedan 1 december 1999, är
upptagen på UNESCO´S lista över världsnaturarv. Inom området finns inte mindre än fem ekologiska zoner som gör att natur- och djurliv är något utöver det vanliga.

För besökaren är detta den optimala semestern i Sydafrika eftersom allt, utom storstadsliv, finns inpå knutarna. Djur, natur, bad, snorkling/dykning, safari, trevliga restauranger och underbart boende i trevliga guest houses. Dessutom tropiskt klimat hela året. Hela området är ett reservat som också är hem för flera av ‘‘The Big Five’’. Alla av de stora; lejon, buffel, noshörning, leopard och elefant finns i Sydafrikas äldsta park, Hluhluwe, som ligger endast 45 minuters bilresa bort. Inom själva området finns exempelvis hundratals flodhästar, flera hundra nilkrokodiler, den största populationen av leoparder i Sydafrika, mängder med fågelarter, bland annat är den sydafrikanska havsörnen, fish eagel, vanligt förekommande. Jättesköldpaddan kommer årligen för att lägga ägg samt knölvalar och delfiner passerar här mellan juli och november.

Ingen åker härifrån utan att vara mycket nöjd med sin sydafrikasemester.

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.