Sydafrika runt: Krugerparken, Swaziland, St Lucia, Garden Route & Kapstaden

Detta är en av våra mest populära sydafrikaresor på egen hand där man får uppleva många av de höjdpunkter som finns att se i Sydafrika. Ni bor på två helt olika safarilodger i olika delar av Krugerparken där ni åker på safari i öppna fordon med guide. Efter det bilar ni längst med vackra Panorama Route och vidare till Swaziland för övernattning. Färden fortsätter till det paradisliknande St Lucia i KwaZulu Natal för några dagar med sol, bad, natur och kultur. Sedan går färden via inrikesflyg till Port Elizabeth och ni kör den vackra vägen längs Indiska Oceanen som kallas Garden Route till kosmopolitiska Kapstaden med guidade utflykter. Bättre än så här kan det inte bli!

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Krugerparken

Ni flyger inrikes till Hoedspruit som ligger på västra sidan om Krugerparken. Här hämtar ni ut er hyrbil och kör till Hamilton Tented Camp som är uppkallat efter Stephenson Hamilton, som inrättade den världsberömda Kruger National Park. Hamiltons Tented Camp speglar ett typiskt safariäventyr från tidigt 1900-tal, där elegans och stil var symbol för lyxigt boende. En sann "out of Africa"-upplevelse. Här ingår förutom helpension två safariturer per dag.

Dag 2. Krugerparken

Idag åker ni på morgon- och eftermiddagssafari och äter måltider på lodgen.

Dag 3 – 5. Krugerparken – Buhala Game Lodge

Efter en morgonsafari och frukost åker ni till en annan typ av boende och lodge för safari i södra Krugerparken, men först skall ni köra den vackra vägen Panorama Route med höjdpunkter som Blyde River Canyon med Bourke´s Luck Portholes, God´s Window och flera vackra vattenfall. Sedan kör ni vidare till Buhala Game Lodge. Denna lodge ligger ca 10 minuter från Malelane Gate alldeles vid Crocodile River och ni kan sitta på verandan och se hur djuren kommer ner för att dricka i floden. Här väntar ytterligare tre härliga dagar med safari. Ni bor med helpension och ni åker på safari i öppet fordon med guide i Krugerparken.

Dag 6. Swaziland

Dags att lämna Krugerparken och köra vidare till Swaziland. Här övernattar ni på Lugogo Sun som ligger strax söder om huvudstaden Mbabane.

Dag 7-11. St Lucia – KwaZulu Natal

Färden går vidare genom Swaziland och snart är ni i Sydafrika igen och kör till det lilla samhället St Lucia som är en del av ett världsnaturarv, St Lucia Wetland, som nu bytt namn till iSimangaliso Wetland Park. St Lucia ligger precis vid Indiska Oceanen söder om Mocambique och har ett subtropiskt klimat. Ni bor 5 nätter på underbara Serene Estate och blir ordentligt ompysslade av det trevliga värdparet. Här finns mycket aktiviteter att välja mellan, beroende på årstid, exempelvis besöka en Zuluby, åka på nattsafari för att se jättesköldpaddorna lägga ägg på stranden eller val- och delfinskådning från båt. Man kan också åka på en båttur på deltat för att se det fantastiska fågellivet, alla flodhästar och krokodiler eller sola och bada vid vita stränder. I vattnet kan man också snorkla runt vackra korallrev, dyka eller njuta av djuphavsfiske och på land kan man vandra och rida. Samhället, som är mycket trevligt, har ett antal mysiga o trevliga restauranger.

Dag 12. Port Elizabeth

Nu lämnar ni detta paradis och kör till Durban för att lämna er hyrbil och ta ett inrikesflyg till Port Elizabeth. Här hämtar ni ut en ny hyrbil och övernattar på Cape Flame Guest House. Gå gärna längs strandpromenaden i Port Elizabeth och avnjut en god middag.

Dag 13-14. Plettenberg Bay

Efter frukost och utcheckning åker ni till Plettenberg och till området Crags. Här checkar ni in på Hog Hollow Country Lodge, det ultimata boendet för ren avkoppling. Det finns tre lounger att fly till med en bok eller en kikare, eller varför inte bara hänga vid poolen som blickar ut över området. För den som vill vara mer aktiv kan man göra ett besök till Monkeyland, en fristad för apor där ni vandrar fritt med dem, Birds of Eden, en fristad för fåglar som flyger fritt eller Tenikwa och vandra med kattdjur. Eller varför inte passa på att vandra med elefanter? Ett annat alternativ är att ta en 3 timmars båttur för att leta efter valar och delfiner.

Dag 15. Robertson

Resan fortsätter västerut och ni passerar städerna George och Mossel Bay innan ni kommer till Robertson där ni övernattar. Ballindery Guest House är ett väldigt trevlig guest house där vi även kan förboka middag om ni önskar.

Dag 16. Kapstaden

Efter cirka 3 timmars körning på bra vägar är ni framme i Kapstaden och lämnar er bil. Eventuellt kan bilen hämtas på ert hotell för en liten kostnad av hyrbilsfirman. Ni skall nu bo fem nätter i Kapstaden på Romney Park som ligger i Green Point.

Dag 17. Kapstaden

Förmiddagen är ri för egna aktiviteter och sedan på eftermiddagen hämtas ni på ert hotell för en guidad stadsrundtur och ett besök på Table Mountain (Taffelberget) och lämnas på hotellet efter turen.

Dag 18. Cape Peninsula och Godahoppsudden

I dag hämtas ni på ert hotell för en guidad heldagstur runt Cape Peninsula och Godahoppsudden. Ni får även se pingvinerna i Boulders Beach samt Kirstenbosch botaniska trädgård som några av höjdpunkterna. Ni lämnas på ert hotell sen eftermiddag.

Dag 19. Vinlandet

Idag hämtas ni för ytterligare en guidad heldagstur till vindistrikten, Stellenbosch, Franschhoek och Paarl. Det blir vinprovningar och källartur på några trevliga vingårdar. Ni lämnas på ert hotell på eftermiddagen.

Dag 20. Kapstaden

Inga aktiviteter är inplanerade idag. Varför inte golfa, shoppa eller dyka med vithajar i bur? Vi hjälper er att boka.

Dag 21. Hemresa

Er resa har nått sitt slut och ni hämtas på hotellet och körs ut till flygplatsen i tid för ert flyg hem igen. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från fantastiska Sydafrika!

 

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris från: 29 750 kr per person i högsäsong

Pris från: 24 985 kr per person i lågsäsong (maj-sep16)   

För andra datum, kontakta oss för pris

En Sydafrikaresa som görs på egen hand, delvis guidad på engelska och delvis i hyrbil. Avresa alla veckor på året. 20 dagar/19 nätter. En resa med hög kvalité, bra boende och mycket fina upplevelser.

Detta ingår i priset: 

 • 2 nätter på Hamiltons Tented Camp med helpension och safari
 • 3 nätter på Buhala Lodge med helpension och safari
 • 1 natt på Lugogo Sun med frukost
 • 5 nätter på Serene Estate med frukost
 • 1 natt på Cape Flame Boutique Hotel med frukost
 • 2 nätter på Hog Hollow Country Lodge med frukost
 • 1 natt på Ballindery Guest House med frukost
 • 5 nätter på Romney Park med frukost
 • En halvdags guidad stadsrundtur med Table Mountain exkl. linbanan till Taffelberget
 • En heldags guidad tur runt Cape Peninsula med Godahoppsudden exkl. entré till pingvinerna i Boulders, ca 40kr per person
 • En heldags guidad tur i vindistriktet Stellenbosch, Franschhoek och Paarl med vinprovningar
 • En hyrbil, C-klass, WV Vivo eller liknande med A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil. Först i 12 dagar och sedan i 5 dagar

 

Detta ingår inte i priset: 

 • Flyg, pris från ca 9 500kr per person
 • Måltider och dryck under utflykterna
 • För hyrbilen: Kontraktsavgift ZAR 70, eventuell GPS, ZAR 85/dag, envägs avgift ZAR 800 per hyrtillfälle, eventuell hämtningsavgift i Kapstaden ZAR 550 som måste betalas på plats samt bränsle och eventuella vägtullar
 • Extra utflykter som önskas i programmet
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen

 

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar

 

Tips!

Vill ni ändra boende i programmet går det bra, även att uppgradera till lyxigare eller billigare boende. Det går även bra att ändra i dag – för – dag-programmet, lägga till eller dra bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.

Karta

 

Johannesburg-Durban (dag 1-12)

Port Elizabeth-Kapstaden (dag 12-21)

 

St. Lucia

Fantastiska St. Lucia, världsnaturarv sedan 1999

ST. LUCIA HAR 2008 ÅTERTAGIT DET GAMLA ZULUNAMNET iSIMANGALISO WETLANDS PARK

Ända sedan vi för åtta år sedan ”upptäckte” detta paradis i den östra delen av Sydafrika har tillströmningen av skandinaviska turister ökat otroligt, någon massturism kan det tack och lov aldrig bli frågan om, för det är området alldeles för känsligt. Vi är väldigt stolta över att vara ”ambassadörer” för denna pärla som, sedan 1 december 1999, är
upptagen på UNESCO´S lista över världsnaturarv. Inom området finns inte mindre än fem ekologiska zoner som gör att natur- och djurliv är något utöver det vanliga.

För besökaren är detta den optimala semestern i Sydafrika eftersom allt, utom storstadsliv, finns inpå knutarna. Djur, natur, bad, snorkling/dykning, safari, trevliga restauranger och underbart boende i trevliga guest houses. Dessutom tropiskt klimat hela året. Hela området är ett reservat som också är hem för flera av ‘‘The Big Five’’. Alla av de stora; lejon, buffel, noshörning, leopard och elefant finns i Sydafrikas äldsta park, Hluhluwe, som ligger endast 45 minuters bilresa bort. Inom själva området finns exempelvis hundratals flodhästar, flera hundra nilkrokodiler, den största populationen av leoparder i Sydafrika, mängder med fågelarter, bland annat är den sydafrikanska havsörnen, fish eagel, vanligt förekommande. Jättesköldpaddan kommer årligen för att lägga ägg samt knölvalar och delfiner passerar här mellan juli och november.

Ingen åker härifrån utan att vara mycket nöjd med sin sydafrikasemester.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan