Sydafrika, Rovos Rail, Victoriafallen och Botswana med guldkant

Detta är en mycket exklusiv resa för er som söker det lilla extra och som bjuder på de bästa upplevelserna i dessa tre länder, Sydafrika, Zimbabwe och Botswana, med boende av högsta klass. Ni kommer att möta den vackra internationella Kapstaden och åka på safari i det kända reservatet Mala Mala i Greater Kruger Park med en mångfald av djur. Sedan väntar en upplevelse värdig kungligheter. Ni kommer ta världens mest exklusiva tåg, Rovos Rail, till Victoriafallen. Vid Victoriafallen väntar en hel del upplevelser och även en heldag med safari i Botswana. Kan en resa bli bättre? Klicka på programfliken och läs mer.

Detta är också den idealiska bröllopsresan!

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1. Kapstaden

När ni landar i Kapstaden, en av världens vackraste städer, möts ni av en privatchaufför som tar er till det 5-stjärniga Table Bay Hotel. Hotellet är beläget med bästa läge i V&A Waterfront, navet i Kapstaden. Här har ni närhet till bra shopping och massor av toppklassade restauranger. Området är dessutom mycket säkert att promenera i. Här skall ni bo i 4 nätter med den bästa frukosten som serveras i Kapstaden. Varför inte ostron och champagne till frukost? Missa inte heller deras high tea. På eftermiddagen hämtas ni på hotellet för en guidad stadsrundtur på engelska och ett besök på Table Mountain. Ni lämnas åter vid ert hotell vid fem-tiden.

Dag 2. Cape Peninsula

Idag hämtas ni återigen på hotellet för en guidad heldagstur runt den vackra halvön Cape Peninsula. Ni åker längs kusten och de vita stränderna där mångmiljonvillorna ligger, ni besöker Cape Point, Godahoppsudden, pingvinerna i Boulders Beach och besöker den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch. Ni lämnas åter vid ert hotell vid fem-tiden.

Dag 3. Cape Winelands - vinprovning

Vad vore ett besök i Kapstaden utan att få uppleva det vackra vindistriktet, Cape Winelands, som omger staden. I dag blir det återigen en guidad heldagsutflykt med besök i de kända ”vinstäderna” Stellenbosch, Franschhoek och Paarl. Naturligtvis provar vi viner från distriktet. Ni hämtas och lämnas på hotellet.

Dag 4. Kapstaden

Denna dagen finns det inget inplanerat. Ni kanske vill golfa, shoppa eller dyka med vithajar i bur? Ta en guidad tur I kåkstäderna eller besöka Robben Island? Vi hjälper er gärna att boka.

Dag 5. Mala Mala Game Reserve – Krugerparken

Idag hämtas ni på hotellet och blir körda till Kapstadens flygplats för att flyga till Skukuza och sedan transfer i bil på ca 1 timme till Mala Mala Game Reserve, känt bland annat från Animal Planet och som tillhör Greater Kruger Park, ett reservat som är privat men som inte har något staket mellan sig och Krugerparken. Här finns det en otrolig mängd djur och vi kan nästan garantera att ni får se the Big Five. Här finns gott om leoparder och lejon som annars kan vara svåra att se. Här finns gott om leoparder och lejon som annars kan vara svåra att se. Ni flyger direkt till Nelspruits flygplats och har sedan en biltransfer på ca 2 timmar till Mala Mala. Ni skall även här bo 5-stjärnigt på deras lyxigaste och nyaste lodge som heter Rattray´s at Mala Mala. Ni bor i eget hus, khaya, med egen pool. Vid ankomst serveras ni lunch (beroende på ankomsttid) och introduceras till er personliga ranger och tracker, som är otroligt kunniga. Dessa följer er på er safari, game drive, som görs i öppna fordon. På eftermiddagen börjar er första safari som avslutas i mörker och ni tänder strålkastare för att kunna se de nattaktiva djuren, speciellt kattdjur. Tillbaka på lodgen väntar en kulinarisk middag som, om vädret tillåter, sker utomhus runt boman, elden.

Dag 6. Mala Mala Game Reserve

Idag väcks ni tidigt för er safari. Tillbaka på lodgen väntar frukost. Nu kan ni slappa runt polen eller vila tills det är dags för lunch. Lite senare på eftermiddagen väntar high tea på engelskt vis. Ni åker sedan ut på er eftermiddags/kvällssafari.

Dag 7. Pretoria

Beroende på när ert plan går så hinner ni med en morgonsafari. Ni skall idag flyga till Johannesburg. Ni blir mötta på flygplatsen av en privatchaufför som tar er till ert hotell i Pretoria, Menlyn Hotel som är ett modern hotell som ligger centralt med ett shoppingcenter i närheten.

Dag 8. Rovos Rail/Pretoria-Botswana

Idag blir ni hämtade på morgonen och körda till ”världens lyxigaste tåg”, Rovos Rail. Färden bär av till Victoriafallen via Botswana! Ni möts på stationen av en mässingsorkester och ett glas champagne med snacks. En bärare tar hand om ert bagage och tar det till er kupé, Pullman Suite. I dessa renoverade vagnar från kolonialtiden saknas ingenting. De är inredda i mahogny och mässing och allting är väldigt elegant. Här bor ni med helpension och alla drycker ingår. Maten är utsökt och likadant med vinerna. Tåget har även service 24 timmar per dygn. Någon gång under eftermiddagen passerar ni gränskontrollen till Botswana. Man klär om till elegantare kläder till middagen, minst kavaj och slips och för damerna gärna en elegantare klänning.

Dag 9. Rovos Rail/Botswana-Zimbabwe

Njut av landskapet ni passerar utanför medan tåget fortsätter norrut mot Botswanas huvudstad Gabarone och vidare till gränsen över till Zimbabwe för ännu en gränskontroll. Tåget står still över natten i Mpopoma mellan ca 00.20-05.00 innan det fortsätter.

Dag 10. Rovos Rail/Zimbabwe

Tåget fortsätter och lagom till lunch reser ni på den östra kanten av Hwange Park längs ett av Afrikas längsta sträckor med tågräls, 114km. På eftermiddagen kommer ni fram till Kennedy Siding för att åka på safari och sitta i "The Hide" för att se djuren väldigt nära. Middag ombord och övernattning när tåget stannat vid Thompson korsningen.

Dag 11. Victoriafallen – Zimbabwe

Framme vid Vic Falls tågstation i Zimbabwe, på sen eftermiddag, så går ni bara ca 60 meter till Victoria Falls Hotel för nästkommande 3 nätter. Här kan ni sitta på uteterassen och njuta av utsikten och längre bort kan ni se bron som går mellan Zambia och Zimbabwe och vid högsäsong när det är som mest vatten i fallen kan ni höra dånet. Senare gör ni en solnedgångskryssning på Zambezi River. Kylda drycker ingår, både med och utan alkohol.

Dag 12. Zimbabwe- Victoriafallen

Efter frukost väntar en promenad med guide runt de mäktiga fallen.

Dag 13. Botswana - Safari

En hel dag i safarins tecken. Ni åker bil till Chobe River och båt över till Botswana där ni tillbringar dagen med både guidad  jeepsafari och båtsafari. Lunch ingår.

Dag 14. Hemresa

Idag blir ni körda till flygplatsen i Vicotira Falls för er vidare resa via Johannesburg och hem. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från er resa!

 

Resfakta Pris

Pris från: 73 175 kr per person, del i dubbelrum

En lyxresa till Sydafrika, Victoriafallen och Botswana som också lämpar sig som bröllopsresa. 17 dagar/16 nätter inklusive flygdagarna.
Programmet är ett förslag och vi kan enkelt göra ändringar enligt era önskemål. Det enda vi har att anpassa oss efter är datumen för Rovos Rail.

Detta ingår i priset:

 • 4 nätter på Table Bay Hotel inkl. frukost
 • 2 nätter på Rattray´s at Mala Mala inkl. helpension, ej dryck, samt safariturer med guide och tracker.
 • 1 natt på Menlyn Hotel inkl. frukost
 • 3 nätter på Rovos Rail inkl. helpension och alla drycker, ex. äkta Champagne (Pullman Suite)
 • 3 nätter på Victoria Falls Hotel inkl. frukost
 • Transfer tur och retur mellan flygplatsen i Kapstaden och hotellet
 • Transfer från Nelspruits flygplats till Mala Mala
 • Transfer från Johannesburgs flygplats till Court Classique i Pretoria
 • Transfer från Court Classique i Pretoria till Rovos Rail
 • Transfer från Vic Falls station till Victoria Falls i Zimbabwe
 • Transfer från Zimbabwe till Victoria Falls flygplats
 • En guidad stadsrundtur med ett besök på Taffelberget
 • En guidad heldag runt Cape Peninsula inkl. alla inträden
 • En guidad heldag till vindistriktet Stellenbosch inkl. ost och vinprovning
 • En solnedgångskryssning på Zambezifloden
 • En guidad tur runt Victoriafallen
 • En guidad båt och jeepsafari i Chobe Nationalpark, Botswana inkl. inträde och lunch

Detta ingår ej i priset:

 • Flyg från och till Sverige, från ca 8 500 kr
 • Flyg Kapstaden-Nelspruit, från ca 1 500 kr per person
 • Flyg Mala Mala-Johannesburg, ca 2 500 kr per person
 • Ev. linbana till toppen av Table Mountain, ca 200 kr per person
 • Dricks
 
Vi reserverar oss för prisändringar pga. valutaförändringar och tillgänglighet på boende och flyg

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan