Tåg genom Sydafrika, dånande Victoriafallen och safari

Detta är resan för er som vill få många upplevelser på samma resa! Resan om tar er från spännande Kapstaden i söder till mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe. Däremellan tar ni er genom Sydafrikas Karoo, en halvöken med vackra vyer, ombord på det legendedariska tåget Rovos Rail till Pretoria. Resan tar sedan en ny vänding då ni fortsätter med flyg upp till Zimbabwes Victoria Falls. Här väntar besök vid det mäktiga Victoriafallen, upptagen på Unescos värdsarvslista och ett besök här får inte missas! Njut en eftermiddag på den mäktiga Zambezifloden med en vacker Afrikansk solnedgång. En dag med nära möten med elefanter och fantastisk safari bjuds det på i Chobe Nationalpark i Botswana. Och inte för att glömma, en gormemiddag på ombord på det gamla genuina tåget, Livingstone Express är också med på resplanen. Fyra länder på en resa och minnena från dessa upplevelser kommer vara med er länge!

Resan är på totalt 11 dagar/10 nätter, men kan skräddarsys efter ert önskemål. 

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. Ankomst Kapstaden

Ni blir mottagna på flygplatsen i Kapstaden, där transport till ert hotell, Winchester Mansions väntar. Detta otroligt stilfulla men samtidigt charmiga hotell är beläget vid Sea Point och har en fantastisk vy ut över Atlanten. På eftermiddagen möter er guide upp er för att ta med er på en stadsrundtur i Kapstaden. Detta blir en bra introduktion på er vistelse och ni lär känna staden redan första dagen. Ni besöker flera sevärdheter bl.a. Table Mountain.

Dag 2. Cape Peninsula

Idag hämtas ni på hotellet för en guidad heldagstur runt den vackra halvön Cape Peninsula. Ni åker längs kusten och de vita stränderna där mångmiljonvillorna ligger, ni besöker Cape Point, Goda Hoppsudden, pingvinerna i Boulders och besöker den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. Åter till hotellet sen eftermiddag.
Måltider: Frukost

Dag 3. Kapstaden

Ni kanske vill ha en ledig dag och shoppa, strosa, kanske besöka Waterfront, den trevliga hamnen med alla restauranger, lyxhotell och butiker. Annars kan vi ordna med ett flertal guidade utflykter kanske till kåkstäderna för att se hur många av den lokala befolkningen lever och ett besök till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i många år, eller varför inte spela en runda golf.
Måltider: Frukost

Dag 4. Vintur

Idag skall ni åka på en vinprovartur i vindistriktet som är helt fantastisk! Ni åker med en väldigt duktig guide som tar er runt på olika vingårdar beroende på vilka viner ni i gruppen tycker om. Ni får prova viner, ost och troligtvis även choklad. Ni hämtas och lämnas på hotellet.
Måltider: Frukost     

Dag 5-6. Rovos Rail

Idag blir ni hämtade på morgonen och körda till ”världens lyxigaste tåg”, Rovos Rail. Färden bär av till Pretoria, en resa på två nätter. Ni möts på stationen av en mässingsorkester och ett glas champagne med snacks. En bärare tar hand om ert bagage och tar det till er kupé, Pullman Suite. I dessa renoverade vagnar från kolonialtiden saknas ingenting. De är inredda i mahogny och mässing och allting är väldigt elegant. Här bor ni med helpension och alla drycker ingår. Maten är utsökt och likadant med vinerna. Tåget har även service 24 timmar per dygn. 
Måltider: All inclusive

Dag 7. Pretoria

När tåget rullar in på tågstationen i Pretoria under eftermiddagen, är det det dags att lämna tåget. Ni har en transfer som tar er till hotell i Pretoria, Court Classique Hotel. Ett trevligt hotell som ligger i förorten Arcadia. Varje svit har en lounge och en egen terrass ut mot trädgården.
Måltider: Frukost

Dag 8. Ankomst till Victoria Falls, Zimbabwe

Idag är det dags att lämna Sydafrika. Transfer till flygplatsen för flyg upp till Victoria Falls i Zimbabwe. Vid ankomst till Victoria Falls blir ni mötta av vår representant på flygplatsen och körda till ert hotell, det anrika Victoria Falls Hotel. Ni kopplar av vid poolen fram till eftermiddagen då ni gör en solnedgångskryssning på Zambezifloden. Kylda drycker ingår, både med och utan alkohol.
Måltider: Frukost

Dag 9. Victoriafallen, guidad tur och Livingstone express

Efter frukost väntar en promenad med guide runt de mäktiga fallen upptagna på UNESCOS värdsarvslista. 

På kvällen väntar en fantastisk middagsupplevelse ombord på det gamla genuina tåget, Livingstone Express som dras av ett äkta ånglok som byggdes 1930 i Skottland och transporterades hit. Ni får en 5-rätters gourmetmiddag ombord tillsammans med härliga drycker som alla ingår i priset innan tåget vänder tillbaka. Vårdad klädsel till middagen (Inga kortbyxor och tenniströjor). Denna lyxiga tågresa kan göras på en annan dag i programmet för att passa in då det endast går på onsdagar och lördagar.
Måltider: Frukost och middag

Dag 10. Safari i Botswana

En hel dag i safarins tecken. Ni åker bil och båt över till Botswana där ni tillbringar dagen med både jeep- och båtsafari i Chobe Nationalpark. Chobe är ett av de allra bästa ställena i världen att se elefanter och ni kommer förundras över hur nära ni kommer dessa giganter. 
Måltider: Frukost

Dag 11. Hemresa

Transfer till flygplatsen för ert flyg hem eller till nästa destination.
Måltider: Frukost 

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris från: 35 200 kr per person exkl. flyg
(Priset är baserat på avresa mellan januari-juli 2018)

Detta förslag är på 11 dagar/10 nätter, och boendet är av hög kvalité. Avresa året om.

Detta ingår i priset:

•    4 nätter på Winchester Mansions, Kapstaden inkl. frukost
•    2 nätter på Rovos Rail inkl. all inclusive
•    1 natt Court Classique Hotel, Pretoria inkl. frukost 
•    3 nätter på Victoria Falls Hotel, Victoria Falls inkl. frukost
•    City Tour i Kapstaden
•    Guidad heldagstur till Cape Peninsula med Godahoppsudden och pingvinerna
•    Guidad heldagstur i vindistriktet med vinprovning
•    Guidad tur av Victoriafallen på Zimbabwe-sidan
•    5-rätters middag ombord på Livingstone Express
•    Heldagsutflykt till Chobe Nationalpark
•    Transfer från Kapstadens flygplats till Winchester Mansions
•    Transfer från Winchester Mansions till Rovos Rails tågstation
•    Transfer från Rovos Rails tågstation till ert hotell Court Classique
•    Transfer från Court Classique till Johannesburgs flygplats
•    Transfer tur/retur från Victoria Falls flygplats till Victoria Falls Hotel

 

Detta ingår inte i priset:

•    Flyg.  Vi hjälper er gärna att boka.
•    Visum till Zimbabwe - vid besök till Botswana krävs ett "double entry" visa USD80 per person
•    Turistskatt, Botswana: USD30 per person
•    Dricks till guider och övrig personal.
•    Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen (5% av resans totala pris)
•    Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
•    Nödvändiga vaccinationer, kontakta en vaccinationscentral för detaljer
 

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar 


Tips!
Vill ni ändra boende i programmet går det bra! Kanske ni önskar uppgradera till ett lyxigare eller billigare boende? Det går även bra att ändra i dag-för-dag-programmet, lägga till eller ta bort utflykter eller dagar efter eget tycke. Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.
Skicka förfrågan