Skip to main content

Tanzania Flying Safari

På denna resa kommer ni att kunna resa med komfort och stil. Ni kommer att bo på de fina, femstjärniga lodger som ingår i Elawana collection och flyga mellan platserna i lyxiga propellerflygplan med stora och bekväma skinnsäten. Ni kommer att uppleva en fantastisk safari med mycket och unikt djurliv i nationalparker som Tarangire, Serengeti och Ngorongorokratern. Med allt detta och otroligt spektakulära middagar kommer ni att få vara med om många upplevelser som förhoppningsvis blir minnen för livet.

Denna resa är på 8 dagar/7 nätter exkl. resdagar men kan skräddarsys efter era önskemål, och avgår året om på valfritt resdatum.

Höjdpunkter:
Lake Manyara, Ngorongrokratern, Serengeti och Zanzibar 

Detta ingår i priset:

 • 1 natt Arusha Coffee Lodge inkl. frukost
 • 2 natt på Tretops Lodge inkl. all inclusive
 • 2 nätter på Manor at Ngorongoro, inkl all inclusive 
 • 2 nätter på Migration Camp inkl all inclusive 
 • Alla transfers till och från flygplatser och lodger i programmet med "meet and greet"Alla transporter i 4-hjulsdrivet safarifordon med öppnande tak för att maximera din safariupplevelse och engelsktalande chaufförer/guider.
 • Alla flygresor som angetts i programmet med Sky Safari i bekväma små plan med stora snurrfåtöljer i skinn
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här


Pris från: 68 895 kr per person
För mer detaljerad information, se program och pris/resfakta

Program

Program

Dag 1. Välkommen till Tanzania!

Ni blir upphämtade på Kilimanjaros internationella flygplats och transporterade till Arusha Coffe Lodge där du blir välkomnad av vår representant. Hotellet ligger precis vid foten av Mount Meru och är omgivet av vackra, gröna kaffebuskar. Middag på kvällen på lodgen.

Dag 2. Tarangire National Park

Efter en god frukost och ett informationsmöte om den väntande safarin kommer ni att bli transporterade till en kaffeodling för att ta del av en tur genom plantagen, följt av en utomhuslunch i trädgården på Arusha Coffe Lodge.


Efter lunchen körs ni till Arusha flygplats för att stiga ombord på vårt lyxiga propellerflygplan för att flyga till Kuro i Tarangire national park. Väl framme blir ni mötta av våra representanter för att åka iväg på er första eftermiddagssafari i nationalparken Tarangire. Efter att beskådat vacker natur och förhoppningsvis ”the big five” beger ni er till Tarangire Tree Tops för incheckning. Där kommer ni att spendera två av era nätter i speciella hus belägna i träden med utsikt över marula och baobabträdens vackra trädkronor. Middag på kvällen.

Dag 3. Tarangire National Park

Efter att ha avnjutit en redig frukost startar ni en heldag full av aktiviteter som safari, ett besök i en massaiby, vandringssafari, ser solen gå ner över horisonten och en nattsafari. Lunchen och middagen kommer att serveras på Tree Tops under dagen.

Tarangire har ett fantastiskt baobab- prytt landskap och är för många fågelskådare ett paradis, ett hem för många häckande fågelarter. Det är också ett hem för tusentals djur som elefanter och stora hjordar av bufflar, en trivsam plats för att se leoparder, lejon och andra savanndjur. Det är den största koncentrationen av vilda djur utanför Serengetis ekosystem - ett smörgåsbord för rovdjur - och där finns torrlands antiloper och många andra annorlunda arter. Middagarna på Treetops är alltid en otrolig fröjd för smaklökarna, även om den tillbringas med massajerna under stjärnorna eller på en restaurang med utsikt över vattenhålet och de gigantiska baobaträden.

Dag 4. Ngorongoro National Park

Efter frukosten kan du njuta av en morgonsafari genom Tarangire, då morgondaggen fortfarande ligger kvar på savannen. Lunchen kommer att avnjutas på väg till flyget, som sedan kommer att ta er vidare till Manyara airstrip. På plats blir ni välkomnade och körda till The Manor vid Ngorongoro, precis i tid för att få afternoon tea. Här kommer ni att spendera två nätter i lyxiga rum. Lodgen The Manor ligger i närheten av  Ngorongorokratern, med en underbar utsikt över de omgivande kaffeodlingarna som sträcker sig längs med den afrikanska horisonten.

Dag 5. Ngorongoro National Park

Ni kommer idag att ta er med safarifordon ner i Ngorongoro kratern för att under en hel dag leta efter djur. En picknicklunch kommer att serveras längst ner på kraterns botten. Efter lunch fortsätter utforskandet innan ni blir transporterade tillbaka till lodgen, för en cocktail och middag.

Ngorongorokratern en gång i tiden en gigantisk aktiv vulkan. Vissa påstår att innan den bröt ut var den högre än Mount Kilimanjaro, vilket är det högsta berget i Afrika. Kratern har ett djup på 600 m och är ett skydd för de djur som lever där. Här hittar man djur som svarta noshörningar, elefanter, lejon och flamingos. Uppskattningsvis är ca 25 000 däggdjur bosatta i kratern.

Dag 6. Lake Manyara National Park

Idag har du möjlighet att utforska Lake Manyara National park eller stanna kvar på lodgen för andra aktiviteter. Då kan du välja mellan ridning, cykling, en guidad tur på kaffeplantaget eller någon form av massagebehandling. Varför inte bara koppla av? Efter lunch blir ni körda till flygplanet ni ska åka med till Serengeti, en flygresa på ca 45 min. Väl framme i Serengeti kommer ni att tillbringa eftermiddagen med en safaritur med Serengeti Migration Camp som slutdestination för dagen. Ni anländer precis i tid för att beskåda solnedgången. Här kommer ni att bo de två kommande nätterna i otroligt läckra lyxiga safaritält. Middag på campen på kvällen.

Dag 7. Serengeti National Park

Med en mättande mage kommer ni att tillbringa hela dagen med att utforska den fantastiska kända nationalparken Serengeti. Ni kommer att avnjuta lunchen på savannen och under eftermiddagen beskåda ännu mer av savannen och dess djur för att bege er tillbaka till lodgen i tid för en cocktail och middag.

Serengeti National Park. Det går inte att säga på rak arm när den stora förflyttningen av boskap mellan Massai Mara i Kenya och Serengeti äger rum. Faktorer som regn och betesmarker spelar en stor roll. En sak är säker att när detta sker i Tanzania så kan man med utgångspunkt från Serengeti Migrations Camp se denna otroliga förflyttning eftersom campen ligger så bra placerad.

Dag 8. Hemresa

Dagen börjar med en tidig vandringssafari för att utforska området vid Grumeti River. Njut sedan av en safaritur som tar er till planet som flyger er till Arusha airport eller Kilimanjaro airport.

Det finns möjlighet till förlängning av er resa för att få in lite sol och bad. Vi rekommenderar varmt några nätter på Zanzibar och framförallt på Kilindi. En resort som ligger i norra delen av ön och med vitkornig sandstrand som möter det turkosa vattnet från indiska oceanen.
 

Resfakta Pris

Pris från: 68 895 kr per person, del i dubbel exkl. internationella flyg
Priset är baserat på resa under mellansäsong. 


Detta ingår i priset:

 • 1 natt Arusha Coffee Lodge inkl. frukost
 • 1 natt på Tretops Lodge inkl. all inclusive
 • 2 nätter på Manor at Ngorongoro, inkl all inclusive 
 • 2 nätter på Migration Camp inkl all inclusive 
 • Alla transfers till och från flygplatser och lodger i programmet med "meet and greet"Alla transporter i 4-hjulsdrivet safarifordon med öppnande tak för att maximera din safariupplevelse och engelsktalande chaufförer/guider.
 • Alla flygresor som angetts i programmet med Sky Safari i bekväma små plan med stora snurrfåtöljer i skinn
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här


Detta ingår inte i priset:

 • Internationella flyg till och från Tanzania, pris från cirka 9 000 kr per person
 • Aktiviteter utöver dem som står med i programmet.
 • Visum till Tanzania (500 kr från Tanzanias ambassad innan avresa eller USD50 vid ankomst till Tanzania)
 • Dricks till guider och annan personal
 • Avbeställning eller reseförsäkring som kan tecknas av oss genom Gouda
 • Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
   

Vi reserverar oss för prisändringar pga. tillgänglighet på flyget, flygskatter samt valutaförändringar

 


 

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.