Tanzaniasafari och Praslin och Mahe på Seychellerna

En spännande safariresa i Tanzania med Lake Manyara, Serengeti och Ngorongorokratern, kombinerat med härliga dagar med sol och bad på öarna Praslin och Mahe som är de två största av totalt 105 öar som tillhör Seychellerna.

Detta är en skräddarsydd resa på 14 dagar/13 nätter som går att justera enligt era önskemål. Safarin sker i privat jeep med egen engelsktalande chaufför/guide med fyrstjärnigt boende genom hela resan.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. Arusha

När ni landar på flygplatsen i Kilimanjaro så möts ni av er chaufför som tar er till ert hotell Planet Lodge för natten, som ligger ca 1 timmes bilfärd från flygplatsen.

Dag 2. Lake Manyara

Efter frukost hämtas ni på hotellet och kör mot Lake Manyara och kommer fram till ert boende, Country Lodge lagom till lunch. Efter lunch åker ni in i Lake Manyara National Park för er första safari. Lake Manyara skiljer sig något från den ”typiska” safariparken på grund av att den största delen av parken är trädtäckt. Parken erbjuder er fantastik natur med ett rikt fågelliv, elefanter, babianer och många växtätande djur. Kattdjur lever också i parken, men kan vara lite svår att hitta i de täta skogarna. Där skogen börjar bli lite glesare lever också giraffer, zebror, lejon och buffel. Sodasjön, Manyara som finns i området brukar ge en vacker syn, då den lockar till sig stora mängder av flamingos. 
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 3. Lake Manyara-Serengeti

Idag har ni en längre bilfärd framför er, ca 6 timmar innan ni kommer fram till Serengeti National Park och området Seronera som ligger i den centrala delen av Serengeti. Här finns Seronera River som bistår med vatten till djuren, vilket gör att det är ett väldigt rikt djurliv i denna del av Serengeti. Ni äter sen lunch på lodgen, Nyati Migration Camp innan ni åker ut för en spännande safaritur på eftermiddagen och njuter av solnedgången ute i vildmarken. Väl tillbaka på campen installerar ni er innan middag. Detta är en liten tältcamp där var och ett av de 12 tält har eget badrum och även restaurangen ligger i ett tält. En äkta bush upplevelse! 
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 4. Serengeti 

För den som vill uppleva hur Serengeti vaknar till liv under soluppgången så kan man köpa till att flyga luftballong innan frukost. Efter frukost är det dags för mer safari och sedan kan ni slappa innan lunchen och sedan åker ni ut på ännu en eftermiddagssafari.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 5. Serengeti-Ngorongoro 

Efter frukost kör ni mot Ngorongoro via Olduvai Gorge. Olduvai Gorge är den förhistoriska plats där doktor Louis Leakey hittade kvarlevorna efter Homo habilis (”Handy Man”) betraktad som människans första steg mot den mänskliga utvecklingen. Ni fortsätter sedan till ert boende Ngorongoro Rhino Lodge för lunch och totala restiden är ca 4 timmar. Ni har eftermiddagen fri.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 6. Ngorongoro 

Efter frukost är det dags att åka ner i Ngorongoro kratern som en gång varit en aktiv vulkan och tar del av det fantastiska djurliv som lever innanför dessa väggar. Ca 600 meter ner i kratern har ni chansen att beskåda the ”Big Five” (lejon, leopard, noshörning, elefant och buffel) samt många vackra fågelarter som cirkulerar runt sjöarna men även många andra djur och kratern ger er även möjlighet att få se svart noshörning. Ni äter pick nick lunch nere i kratern samtidigt som ni ser djuren beta omkring er. Efter ca 6 timmar åker ni tillbaka till Arusha för övernattning på Planet Lodge.
Måltider: Frukost och lunch

Dag 7. Seychellerna/Mahe

När ni anländer till flygplatsen på Mahe har ni en transfer till ert hotell, Le Meridien Fishermans Cove för era första nätter på Seychellerna.
Måltider: Frukost

Dag 8-9. Mahe 

Dessa dagar ägnar ni er åt sol och bad och andra utflykter som erbjuds på ön. Här finns ett rom destilleri, flera vandringsleder och marinparker. Ön är bara 28km lång så man kan lätt ta sig runt på cykel eller med taxi.
Måltider: Frukost

Dag 10. Mahe-Praslin

Efter frukost har ni en transfer till hamnen för att sedan ta båten över till ön Praslin. Praslin är näst störst av öarna och är känd för sin lugna atmosfär och sina sagolika stränder, den mest välkända stranden heter Anse Lazio och är den som är mest fotograferad av alla stränder på ön. Dock är även den långa vita stranden Cote d’ Or fantastisk. Här checkar ni in på Villas de Mer där ni bor i 4 nätter med frukost. 
Måltider: Frukost

Dag 11-13. Praslin 

Dessa dagar ägnar ni er åt sol och bad och andra utflykter som erbjuds på ön. Här finns en golfbana med 18 hål och här kan man ta sig till Coco de Mer, där världens största nöt växer. Andra öar som är väl värt ett besök är Curieuse med sina jättesköldpaddor och Cousin som är känt för sitt rika fågelliv.
Måltider: Frukost

Dag 14. Hemresa

Idag är det dags att resa hemåt så ni åker båt tillbaka till huvudön Mahe via Praslin och har sedan en transfer till flygplatsen för er resa hem igen. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från er resa!
Måltider: Frukost


 

Pris Resfakta

Pris Resfakta

Pris från: 34 875 kr per person, del i dubbelrum
(Priset är baserat på avresa i mars och november-20 december)

Detta ingår i priset:

 • 2 nätter i Arusha med frukost
 • 4 nätter med helpension under safarin (frukost, lunch och middag)
 • Transport och safari i privat fyrhjulsdriven Land Cruiser med egen chaufför/guide
 • Alla entréer till parker och reservat.
 • 1 liter vatten per person/dag under safarin
 • Att transfer mellan flygplatserna och hotellen/hamnarna på Seychellerna
 • Båttur Mahe-Praslin tur och retur
 • 3 nätter på Le Meridien Fishermans Cove med frukost
 • 4 nätter på Villas De Mer med frukost

Detta ingår inte i priset:

 • Flyg från ca 11 100 kr per person (Stockholm-Kilimanjaro-Seychellerna-Stockholm)
 • Eventuell luftballong över Serengeti
 • Övriga måltider och drycker
 • Dricks 
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta en vaccinationscentral för detaljer

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a.tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan