Resor till Afrika med African Tours & Safaris

Söker Du en passionerad och riktigt erfaren researrangör för Din resa till södra och östra Afrika, Sydafrika så ska Du känna Dig extra välkommen till oss. Vi som äger och driver African Tours & Safaris har bott och rest långa perioder i över hela Afrika och personligen besökt alla resmål vi föreslår. Varför inte boka en av våra populära safariresor för ett möte på nära håll med ”The Big Five”; lejon, elefant, buffel, lepoard och noshörning, eller ta med hela familjen för en spännande Afrikaresa fylld med äventyr.

Det är en extra trygghet för Dig när Du väljer mellan ett stort utbud av våra välplanerade safariresor och arrangemang. Självklart så skräddarsyr vi också alla våra resor efter Dina önskemål så de blir precis som Du vill ha det.

Resor till Sydafrika

Sydafrika är ett land som erbjuder det mesta av det bästa. En Sydafrikaresa ger er på många sätt hela världen i ett land. Här finns öde vita stränder och fantastiska hav, fåglar och djur, stora halvökenområden, spektakulära bergspass, vinodlingar, vattenfall, regnskogar, floder och ....Läs mer »

Resor till Tanzania

Tanzania erbjuder besökaren safari i världsklass med Serengeti och vulkankratern Ngorongoro som höjdpunkter. Har ni tur och kommer vid rätt tidpunkt på året kan ni också uppleva den stora migrationen då hundratusentals djur flyttar över till Kenya för att söka mat och vatten. Vid kusten ligger ....Läs mer »

Resor till Uganda

Uganda är en stat i Östafrika med stora arealer bördig jord och många sjöar (bland annat den nordvästra delen av Victoriasjön, världens tredje största sjö) och floder. Uganda gränsar till Kongo-Kinshasa, Sudan, Kenya, Tanzania och Rwanda. Uganda kallas för ”The Pearl of Africa” ....Läs mer »

Resor till Zambia

Zambia är en förhållandevis ung turistdestination, något som starkt bidrar till en genuin, oförstörd upplevelse, både vad gäller kultur och natur. Det är ett stort land, ungefär där södra Afrika övergår i centrala Afrika, vilket gör att det inom landets gränser finns ....Läs mer »

Resor till Zimbabwe

Zimbabwe har en lång, rik och bitvis dramatisk historia. Här har afrikanska kulturer mötts och utvecklats under årtusenden och här har europeiska bosättare satt sin prägel på landet. Från Great Zimbabwe och Matobo Hills till Victoria Falls och Mana Pools; Zimbabwe kombinerar sin spännande och inte ....Läs mer »

Resor till Rwanda

Nyungwe Forest Rwanda
Rwanda kallas för de tusen kullarnas land. Det lilla landet i centrala Afrika är verkligen böljande kuperat, och bitvis dramatiskt bergigt, och också fantastiskt grönt. Rwanda ligger till stor del ganska högt över havet vilket ger ett förhållandevis svalt klimat. I kombination med större nederbörd ....Läs mer »

Resor till Botswana

Beläget i södra Afrika, är Botswana känt för sina orörda vildmarksområden präglade av djupa laguner, våtmarker, frodigt landskap, ödemarker och ökenlandskap. Botswana har många naturreservat och nationalparker samt ett rikt växt och djurliv. Botswana har troligen Afrikas största ....Läs mer »

Resor till Kenya

Kenya är ett charmerande land med sin stora mångfald av upplevelser. Landet är också betraktat som hjärtat av en Afrikansk safariupplevelse. För besökaren lovas världens bästa storviltsupplevelser, oförstörda stränder med turkost vatten, spektakulära landskap med höga berg, savann ....Läs mer »

Resor till Madagaskar

Madagaskar - Det bortglömda paradiset i Indiska Oceanen. För er som vill uppleva något annorlunda, och vill se unika växter och djurarter så åka till  Madagaskar. Ett paradis med orörda stränder, regnskogar, fantastiska människor och djur och naturupplevelser utöver det vanliga, Madagaskar är ....Läs mer »

Resor till Malawi

Malawi kallas för ’The warm heart of Africa’ vilket är ett passande namn tack vare dess underbara natur, fascinerande nationalparker, kristallklara vatten och de mest vänliga människorna i Afrika. Det lilla landet omgärdas av den stora Malawisjön där man upplever tropisk värme, turkosa laguner och ....Läs mer »

Resor till Mauritius

Mauritius ligger öster om Madagaskar i Indiska Oceanen och innefattar även öarna Agaléga, Cargados Carajos (Saint Brandon) och Rodrigues. På Mauritus västkust ligger staden Flic en Flac med en 5 km lång sandstrand följt av flera mindre vackra stränder söderut. Södra delen av ön har en ....Läs mer »

Resor till Moçambique

Moçambique som gränsar i söder till Sydafrika och i norr till Tanzania är en snabbt växande turistdestination och perfekt att kombinera med Sydafrika. Landet gränsar i väster till Krugerparken varifrån det är endast är ca 2,5 timmar med bil till huvudstaden Maputo. Landet är idag, efter många ....Läs mer »

Resor till Namibia

Namibia, beläget i sydvästra Afrika, är mest känt för sin vackra, karga natur, sina röda sanddyner och vilda safariupplevelser. Det är glesbefolkat, vackert och omväxlande – från den långa Atlantkusten till hel- och halvöken. I inlandet reser sig en högplatå som skapar dramatiska ....Läs mer »

Resor till Seychellerna

Seychellerna med lite över 100 öar ligger i Indiska Oceanen utanför Afrikas östkust och erbjuder fantastiska ständer i ett härligt klimat året om. På Mahé, som är den största ön av Seychellerna ligger huvudstaden Victoria och här finns många härliga stränder. Några ....Läs mer »
Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.