Skip to main content

The Zanzibari

Hotel The ZanzibariImage: Hängmata vid havet på The Zanzibari, på norra Zanzibar


The Zanzibari är ett trevligt, litet boutiquehotell beläget på en lugn och vacker strand på den östra sidan av Zanzibars norra spets, i utkanten av Nungwi. The Zanzibari är mycket personligt. Hotellet har bara tretton rum och personalen kommer att tilltala er vid förnamn redan efter en dag. Det är svårt att inte trivas här. Hotellet är lugnt och passar er som vill ha en avslappnad, tyst och lugn semester. Stranden utanför hotellet är lugn och fri från försäljare.

Boende

Boende


The Zanzibari har åtta standardrum i en huvudbyggnad. 4 sea view rum och fyra garden view rum. Rummen är identiska, det enda som skiljer dem åt är att rummen med sea view ligger en trappa upp och har därför ostörd utsikt mot havet. Rummen går att boka som enkel-, dubbel- och trippelrum men som trippelrum är de ganska små. Alla rum har balkong eller markterass, toalett med dusch och AC.

Hotellet har också tre sviter. Två Frangipani sviter och en Bustani svit. Frangipani sviterna passar perfekt för en familj som vill bo tillsammans i en rustik och lyxig miljö eller par på bröllopsresa. Sviten har ett stort vardagsrum med en egen liten trädgård med en liten pool (så kallad lunge pool), två sovrum och två badrum. Bustani sviten har ett stort vardagsrum och ett stort sovrum, ett badrum och en uteplats i trädgården men ingen egen pool. Bustani sviten passar också den för en familj på max 4 personer.

Hotellets restaurang och bar ligger delvis öppet så att brisen från havet svalkar. Hotellet är mycket omtyckt för sin mat och serverar mycket fisk och skaldjur, fångad lokalt och kryddad med färska kryddor från Zanzibars kryddodlingar.

Aktiviteter

Aktiviteter


Många som väljer The Zanzibari gör det för att de vill ha en lugn semester med sol, bad, god mat och lugna promenader på stranden. Hotellet ligger dock även bra till för er som vill kombinera med aktiviteter och utflykter. I Nungwi finns ett flertal arrangörer som erbjuder snorkling, segling och dykning. Det går även att göra en utflykt till Mnemba Island för snorkling, Zanzibars kryddodlingar eller Stone Town för att nämna några av de utflykter vi arrangerar. Om ni vill uppleva något unikt och på många sätt fantastiskt rekommenderar vi ett besök på Baraqa Aquarium som ligger cirka tio minuters promenad från hotellet. Här kan ni simma med havsköldpaddor i en naturlig saltvattenpool.

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.