Upplev safari i södra Tanzania

Upplev det vilda och de fortfarande okända parkerna i Tanzania. Åk på jeepsafari genom parker som Mikumi National Park som erbjuder variation av både miljö och djur, från norr till söder. Ruaha National Park som är en av de få parker i Tanzania där du kan få uppleva ovanliga djurupplevelser i ett fascinerande landskap. Därefter avslutar ni med det vilda och okända reservatet Selous Game Reserve, där det finns mycket djur och är Afrikas största reservat .  Under resan blir ni väl omhändertagna av våra mycket omtänksamma och kunniga guider som har en enorm passion för just safari.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Dag 1.
Dar es Salaam
Ankomst på förmiddagen till Dar es Salaams flygplats där ni blir mötta av vår representant, er guide, som kommer vara med er under hela resan. Ni blir körda till Slipway Hotel där ni spenderar er första natt och planerar inför er spännande safariresa. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter. (måltider: frukost på flyget)

Dag 2.
Mikumi National Park
Efter frukost blir ni upphämtade av er guide och ni beger er till Mikumi National Park.

Mikumi National Park ligger i södra Tanzania. Den norra delen av parken består mest av savann och grässlätt medan på den södra delen erbjuder mer kullar och skogar. Detta göra ju också att djurlivet skiljs åt och att man in den norra delen finner elefanter, lejon och giraffer och i den södra delen finner mer okända arter såsom sabelantilop.

På vägen dit åker ni genom Dar es Salaam. Byar som Kibaha och Chalinze som är kända för sina ananas- och cashewnöts plantage. Ni stannar till i staden Morogongo för möjligheten att köpa souvenirer. På eftermiddagen kommer ni fram til Mikumi National Park och checkar in på Foxes Vuma Hills Tented Camp,en fantastisk camp med tältboende med dusch och wc. Därefter åker ni ut på resans första safaritur. Middag tillbaka på campen. (måltider: frukost, pickicklunch, middag)

Dag 3.
Mikumi National Park
Ni fortsätter att upptäcka Mikumi National Park genom att åka på morgon- och kvällssafari. Måltider på lodgen.
(måltider: frukost, lunch, middag)

Dag 4.
Ruaha National Park
Efter frukost är det utcheckning och därefter åker ni vidare till Ruaha National Park genom Great Ruaha River, Kitonga Hills mot Iringa Town och till er lodge Ruaha River Lodge alternativt Tandala Tented Camp.

Ruaha National Park är en av få parker i Tanzania där du kan få uppleva ovanliga djurupplevelser i ett fascinerande landskap. Parken är rik med djur och växter såsom Greater Kudu som man inte kan finna i någon annan park. Parken har en orörd och outforskat ekosystem, vilket gör att besökarnas safarierfarenhet blir väldigt unikt.

Eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Passa på att koppla av och titta på djuren som kommer till campen. Middag på lodgen.
(måltider: frukost, picknicklunch, middag)

Dag 5-6.
Ruaha National Park
Ni fortsätter att upptäcka Ruaha National Park genom att åka på morgon- och kvällssafari. Måltider på lodgen. Ni har här möjligheten att välja safari till fots en morgon istället för med jeep.
(måltider: frukost, lunch, middag)

Dag 7.
Morongoro
Utcheckning från Ruaha National Park. Idag åker ni tillbaka till Morogoro. Ni stannar till i Mikumibyn där ni äter lunch på Tan Swiss Hotel för att därefter fortsätta till Morogoro för övernattning på The Arc Hotel, alternativt Nashera Hotel. Middag på hotellet.
(måltider: frukost, lunch, middag)

Dag 8.
Selous Game Reserve
Idag fortsätter resan mot Selous Game Reserve via den natursköna vägen genom Ulugurubergen, Matombo- och Ksiakibyn.

Selous Game Reserve, detta okända reservat i södra Tanzania är Afrikas största och ett av de minst kända. Här kan man uppleva safari i det vilda Afrika utan trängsel. Floder och sjöar i Selous är livsnerven i en park som denna och som erbjuder fantastiska djurliv inklusive elefant, vildhund, buffel, flodhäst, krokodil och fantastiska flockar av lejon samt leopard och noshörning..

Lagom till lunch når vi Selous Game Reserve genom Matembwe entrén och kör en bit in i reservatet innan ni når vårt camp för sen lunch; Rufiji River Camp, alternativt Selous Riverside Camp. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter innan ni på kvällen åker ut på en båtsafari. Middag tillbaka på campen.(måltider: frukost, lunch, middag)

Dag 9.
Selous Game Reserve
Ni fortsätter att upptäcka Selous Game Reserve genom att åka på morgon- och kvällssafari. Måltider på lodgen. Ni har här möjligheten att välja safari till fots en morgon istället för med jeep.
(måltider: frukost, lunch, middag)

Dag 10.
Hemresa
Frukost och därefter utcheckning. Ni lämnar bagaget i receptionen innan ni åker ut på en safaritur med jeep alternativt till fots. Tillbaka till campen för en tidig lunch innan ni beger er tillbaka till Dar es Saalaam. Ni ankommer till Dar es Salaam ca 18.30 och checkar då antingen in på flyget hem mot Europa och Sverige eller så fortsätter ni ert äventyr genom att resa vidare till Zanzibar, Pemba Island eller Mafia Island.

Resfakta Pris

Pris från: 38 985 kr per person, del i dubbel exkl. flyg
Enkelrumstillägg: 1 690 kr per person

Priset är baserat på min 2 personer, om ni blir mer i resesällskapet sjunker priset. Hör med oss om exakta priser. Avresa all dagar på året med reguljärflyg. Engelsktalande guide.

Detta ingår i priset:
* Boende enligt program (9 nätter)
* Måltider enligt program
* Alla transfers till och från flygplats enligt program
* Entréer till alla parker
* Privat engelskspråkig förare/guide bara för er
* Körtillstånd och parkavgift för förare och fordon
* Privat transport i en 4WD fordon med ”popuptak” för att skåda djur bara för er
* Safariturer som i reseprogrammet
* Vår trygghetsgaranti

Detta ingår inte i priset:
* Flyg t/r Sverige/Dar es Salaam, från ca 7 500kr per person
* Reseförsäkring och avbeställningsskydd
* Dryck
* Visum till Tanzania, USD50 per person
* Nödvändiga vaccinationer, kontakta en vaccinationscentral för detaljer

Vi reserverar oss för prisändringar pga. tillgänglighet på flyget, flygskatter samt valutaförändringar 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan