Välgörenhet och miljöarbete

 

Vi samarbetar med A Reaching Hand i Sydafrika som är en ideell insamlingsorganisation som stödjer ett flertal lokala hjälpprojekt  i och omkring Kapstaden.
A Reaching Hand stödjer bl.a Abaphumeleli Orphanage, ett barnhem för föräldrarlösa och övergivna barn, Ebenizer Educare Center, ett dagis för ensamstående mammor i ett av Kapstadens fattigaste områden och Mama Lumka Center, som tar hand om handikappade, sjuka och övergivna barn i en kåkstad utanför Kapstaden.
 

 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
"Fair Trade Tourism", FTT, är en icke kommersiell organisation  i Sydafrika som certifierar turistindustrin genom att ge dem ett speciellt varumärke. Genom att välja att bo eller att använda tjänster från sådana bolag kan turister vara säkra på att deras resande stödjer lokala samhällen och dess ekonomi, rättvisa löner och arbetsförhållanden, respekt för mänskliga rättigheter, för främjande av kultur och att branschen arbetar etiskt och tar hänsyn till miljön. Vi använder i största möjliga mån dessa hotell och företag.
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------


Vi stödjer Världsnaturfonden WWF som Vänföretag, för att hjälpa dem fortsätta arbetet med att bevara biologisk mångfald, minska föroreningar och ohållbar konsumtion samt verka för ett hållbart nyttjande av naturresurser.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi stödjer Mama Zebra i deras projekt i Kenya, till förmån för masaibarnen i Masai Mara. Talek Primary Day- and Boarding School och Nkosesia, Primary School, Lolita Hills. Läs gärna mer om Mama Zebra här.
Detta gör vi tillsammans med Linda och Sven på Afrikahuset och tillsammans med dem arrangerar vi en resa, Det Stora Äventyret - Kenya och Tanzania.
 

 
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
" MDmK" (Maasai Development mot Könsstympning) vill tacka för den gåva ni (African Tours & Safaris) givit till flickorna i Maasai Mara. Reser själv dit nu på lördag för att se hur de har det. Man vill göra så mycket för dessa utsatta flickor men tradition och levnadsförhållanden måste först få utvecklas i positiv riktning. Det går inte över en natt men bara att det finns snälla människor som vill skänka ett bidrag till räddnings centret för dessa flickor är positivt. Tack söta ni för er gåva. Den går direkt och oavkortat till flickorna. Läs gärna mer om MDmK´s arbete här.

Amicalement
Arielle Oster