Vandringsresa i Sydafrika

Få länder kan matcha Sydafrikas kombination av fantastisk natur, äventyr och njutningsfulla stunder. Det är den perfekta destinationen för storslagna och spännande vandringsupplevelser, och Kaphalvön erbjuder ett koncentrat av allt det som gör Sydafrika så underbart. Som utgångspunkt för vår resa har vi Kapstaden, som gång på gång uppmärksammas och vinner utmärkelser för sitt vackra läge och sin gästvänlighet. Vandringarna kommer att ta oss över det legendariska Taffelberget och längs halvön, genom orörd vildmark och pittoreska kustsamhällen. Vi får bekanta oss med den unika floran och faunan och kommer hela tiden bo på högklassiga hotell. Som pricken över i:et avslutas resan med vinupplevelser av högsta klass i ett av Sydafrikas mest inflytelserika vindistrikt, Franschhoek

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Program

Program

Dag 1. Kapstaden, stadsvandring

När vi landar i Kapstaden, möts vi av vår chaufför som tar oss till vårt hotell, City Lodge där vi lämnar våra väskor och tar sedan en promenad på ett par timmar för att upptäcka Kapstaden. Eftermiddagen är sedan fri innan vi möts för en gemensam middag.
Måltider: Middag

Dag 2. Taffelberget, vandring

Efter frukost åker vi upp till foten av Taffelberget. Vi vandrar först upp till Platteklip Gorge och högsta toppen Maclear’s Beacon på 1087 möh. Den som vill kan ta linbanan en bit upp. Vi går vi över platån och ner genom Costantia Neks skogar. Incheckning på De Noordhoek Hotel och middag på egen hand.
5 tim, 15 km, +/-800 m. Lättare alternativ finns.
Måltider: Frukost och lunch

Dag 3. Noordhoek Beach

Vi börjar vandringen längs Vlakkenberg Trail och passerar gamla mangangruvor och går ner i vackra Blackburn-ravinen. Stigen följer klipporna och vi får en vacker utsikt över Hout-bukten. Efter att ha gått över Chapman’s Peak ser vi plötsligt Long Beach och Noordhoek-dalen som är dagens mål. En härligt lång dag som kan kortas om man vill. Den som vill går hela vägen tillbaka till vårt hotell De Noordhoek Hotel.
7 tim, 18 km, +/-400 m. Dagen kan kortas av.
Måltider: Frukost och lunch

Dag 4. Simonstown

Idag gör vi en lättare vandring. Vi går längs den kända stranden Long Beach till Kommetjie. VI fortsätter inåt land och vandrar längs vackra landskap fullt av fynbos som på Afrikaans betyder vacker buske och den vackra Quplaas-sjön. Vi kommer sedan ner till mysiga Simonstown och The Quayside Hotel där vi skall bo i 3 nätter. Den som vill vandra mer kan gå till Boulder’s och titta på pingviner.
5 tim, 18 km, +/-300m
Måltider: Frukost och lunch

Dag 5. Smitswinkel Bay

Idag gör vi en av de vackraste vandringarna i hela södra Afrika. Vi vandrar uppför mot Swartkop, halvöns tredje högsta topp, och går längs kammen innan vi går ner mot Smitswinkel Bay. Bitvis är det brant både uppför och nerför, men det är det värt för denna fantastiska underbara vandringsupplevelse! Vi åker sedan buss tillbaka till Quayside Hotel.
6 tim, 13 km, +/-600m
Måltider: Frukost och lunch

Dag 6. Cape Point

Idag väntar ännu en fantastisk vandring! Vi vandrar genom Cape Point Nature Reserve längs kusten till udden där Atlanten och Indiska Oceanen möts. Vyerna är oslagbara och eftersom det är val säsong som är juli-november så finns det chans att se både valar. Det blir en lång dag men vandringen i sig är inte så jobbig. För den som känner sig nöjd med dagens vandring, så kan man åka buss sista biten till Cape Point. Övernattning på Quayside Hotel.
6 tim, 15 km, +/-300m 
Måltider: frukost, lunch

Dag 7. Franschhoek, vindvandring

Vad vore en vandring utan vinvandring: att gå genom ett vackert landskap fyllt av vinrankor och stanna till på vingårdarna för vinprovning och lunch i skuggan. Vår guide lägger upp turen efter gruppens smak, så varje vinvandring blir unik! Övernattning på Auberge Rozendal i Franschhoek och avskedsmiddag på Reuben’s.
Måltider: Frukost och middag

Dag 8. Hemresa

Vi passar på att ta ett gott glas vin till, innan vi packar ihop och beger oss till flygplatsen för hemresa.
Måltider: Frukost och mat på flyget

 

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.
 

Resfakta pris

Resfakta pris

Pris: 25 995 kr per person, del i dubbelrum
Enkelrumstillägg: 2 800 kr
Pris utan flyg: 18 495 kr per person, del i dubbelrum

Detta ingår i priset:

 • 7 nätter, del i dubbelrum med frukost
 • Flyg från och till vald ort (om man inte själv väljer att boka eget flyg)
 • Transfer från och till Kapstadens flygplats
 • Två middagar
 • Fem picknickluncher
 • Vandringar och transporter enligt program
 • Bagagetransport
 • Engelsktalande guide

Detta ingår inte i priset:

 • Dryck
 • Dricks till guider och övrig personal
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring går att köpa till genom African Tours & Safaris, även som komplement till hemförsäkringen
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta närmsta vaccinationscentral för rådgivning

 

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. valuta- och skatteförändringar.

Vandring i Sydafrika

Vi går med vår engelsktalande guide Steve, som känner trakten väl och gärna delar med sig av sina kunskaper. Ersättningsguide kan förekomma. Underlaget på lederna är överlag bra. Graderingen 4 kommer sig av vandringarnas längd, medan höjdskillnaderna motsvarar svårighetsgrad 3. Räkna med flera branta upp- och nedstigningar. Du behöver vara en van vandrare, men de längsta vandringarna kan kortas av för den som vill, och guiden är alltid lyhörd för gruppens behov.

Vårt systerföretag Prima Travel är teknisk arrangör för denna resa så alla reshandlingar kommer att skickas från dom.
 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan