Vi på African Tours & Safaris

Vi som arbetar på African Tours & Safaris har en genuin passion för våra resmål och vi drivs av att skapa fantastiska reseupplevelser för våra kunder.

Hanna Wik
Efter att ha bott i Sydafrika i strax över 3 år så kan jag bara konstatera att jag älskar Afrika. Att bli väckt tidigt på morgonen för att ge sig ut för att spana efter de vilda djuren, att få uppleva naturen på djurens villkor i ena stunden och i andra kliva in i ett skjul till kyrka i kåkstaden Khayelitsha och få delta i en högmässa är upplevelser man har svårt att återberätta om. Det måsta upplevas! Det bästa med Afrika är att det finns något för alla och vi vet exakt hur ni ska få ihop just er resa ni aldrig kommer att glömma.

 

Susanne Ullenius Mourujärvi
Tänk att få se de söta lemurerna hoppa i träden, se en kameleont sakta vandra på en pinne, uppleva en riktig jakt mellan ett lejon och en antilop, att få se de vackra girafferna beta på löven högst upp i ett träd eller en flock zebror springa över savannen. Detta är vardagen i Afrikas natur och det kan man få uppleva med egna ögon i djurens naturliga miljö. Madagaskar är ett land man ska besöka någon gång i livet för att få uppleva det unika djurlivet och naturen som inte finns någon annanstans i världen. Varför inte kombinera vackra Kapstaden med safari i Krugerparken och sen avsluta med några lata dagar på Mauritius? Södra Mauritius blev min favorit med vild natur och det vackra berget Le Morne. Jag arbetar med våra rundresor i Afrika, många med svensktalande guide men hjälper er gärna att sätta ihop en resa som passar er och era önskemål. Jag har arbetat med flyg i 18 år så jag hjälper er gärna att ett passande flyg till er nästa afrikaresa. Vi hörs!

 

Ulf Hansen
Jag har haft förmånen att bo i Kapstaden och på Mauritius i olika omgångar och rest regelbundet i Afrika de senaste 25 åren. Och det är med mig som med många andra som besökt olika delar av Afrika. Jag längtar tillbaka för att upptäcka och uppleva mer av kultur, natur och människor. Några av mina favoritaktiviteter är en skön vandring i bergen på Kaphalvön med en avslutande middag på en av Constantiadalens vingårdar. Safari till fots eller med kajak är en annan av mina favoriter, eller att fiska tigerfish i Zambezifloden, eller att runda Godahoppsudden i en kajak, eller att uppleva migrationen i Masai Mara eller Serengeti, eller att bli sådär personligt ompysslad på ett mysigt B&B på Garden Route, eller att… - Måste tillbaka för att samla på mig fler favoriter!

 

Malin Ternebrink
Att resa är livet! Tänk så mycket man har fått uppleva och så många fina minnen man har kvar från sina resor! Sen 1998 har jag arbetat med att skräddarsy resor till olika delar av världen. Först var det Australien, Nya Zeeland, Kanada och USA som stod i fokus, men efter ett besök i Sydafrika var jag helt förälskad. 

Vilka är då mina bästa reseminnen ifrån Afrika?
•    Min första safari! Fantastiska dagar i Krugerparken, där vi på kort tid fick se alla ”The Big Five” och inte nog med det, vi fick dessutom besök av några av dem alldeles intill vårt tält!

•    ”Nyp mig i armen-känslan” när jag vid ankomst till safarilodgen i Amboseli NP (Kenya) klev ut på min veranda och möttes av en otrolig utsikt med ett vattenhål precis framför mig, där giraffer, zebror och elefanter samsades om att få dricka.

•    Paddla kajak på Zambezi-floden i Zimbabwe. Spännande upplevelse där vi omgavs av både flodhästar och krokodiler. Men som också bjöd på en känsla av fridfullhet då vi senare gled tyst och stilla nerför floden i solnedgången. 

•    Safarituren med båt längs med Chobe River i Botswana. Att få sitta i vår båt alldeles intill stranden vid det som kallas Elephant Beach, och bara få njuta av att få se ett hundratal elefanter och nästa lika många impalas dricka och svalka sig i floden.

•    Maten och vinerna i Sydafrikas fantastiska vinområden. Bara att njuta!

Ja, Afrika har verkligen något för alla! Fantastisk safari, storslagna vyer, otroliga naturupplevelser, mat och vin i världsklass och spännande möten med nya människor.
Jag ser fram emot att få hjälpa er med er kommande resa – så att ni får skapa era egna minnen för livet!

 

Maria Nordvall
Det jag älskar med Afrika är att det är en kontinent som kan erbjuda precis allt. Min första resa gick till vackra Namibia och rakt in i själen. Så mycket att jag åkte tillbaka och gick en FGASA-krediterad safariguideutbildning i Krugerparken, Sydafrika, året därpå. Jag har efter det spenderat veckor ute på safari i Kruger, men även i det avlägsna, men kanske vackraste, Kgalagadi nationalpark i norra Sydafrika. Jag har firat jul på sydafrikansk vis vid de små mysiga kuststäderna runt Durban och även i underbara St Lucia med omgivning. Mitt största äventyr var när jag såg hela Wild Coast, den 350 km långa och otillgängliga kuststräcka mellan Durban och East London, från luften i helikopter. De mest otroliga djurmöten hade jag när jag bodde och jobbade på Mfuwe Lodge i South Luangwa nationalpark i Zambia. Där var det inte ovanligt att ha lejon, leopard och giraff mitt inne på gräsmatten på lodgen. Och för att inte glömma, elefantflockarna som gick rakt igenom receptionen! Men även att möta gorillor i Rwanda och schimpanser i Uganda har etsat sig fast i mitt hjärta. Mina senaste resor har gått till den otroligt spännande ön Madagaskar och till paradisstränder i Mocambique. 

Jag har jobbat i resebranschen sedan 2006 och jag ser fram emot att hjälpa er att upptäcka den fantastiska afrikanska kontinenten.  

 

David Lenefors

Efter att ha studerat i Zimbabwe och Tanzania och drivit ett safariföretag i Tanzania i tio år vet jag att det är Afrika som är min passion och framförallt då Östafrika. Jag har haft förmånen att resa till östra och södra Afrika mängder av gånger men varje gång är ändå som den första. Nyfikenheten och kärleken har inte minskat. Det finns så mycket att se och så mycket att uppleva och varje gång jag är i Tanzania är det lite som att komma hem. 

När jag inte marknadsför och säljer resor till Afrika engagerar jag mig i Swedish East African Chamber of Commerce som jag var med och grundande och nu sitter i styrelsen för. Att lyfta fram mina bästa reseminnen från Afrika är svårt utan att göra en lång lista men om jag bara ska nämna några jag t.ex. nämna; möte med bergsgorillor i Uganda och Rwanda, migrationen i Tanzania, havskajak intill tre valar utanför Kapstaden i Sydafrika och framförallt alla fantastiska människor jag träffat.