Skip to main content

2019-10-21: Vill du besöka ett unikt land i Afrika

Botswana, landet utan kust, mitt i södra Afrika lockar besökare med förstklassig safari i vacker och varierande natur och möjlighet till stora safariupplevelser. Här kan du en dag ljudlöst glida fram med kanot genom världens största inlandsdelta till att en annan dag möta San-folket, Afrikas ursprungsbefolkning i Kalahariöknen. Att Botswana tidigt har jobbat för en hållbar miljö har varit en framgångssaga för landet, och Botswana har ett rykte om sig att ha världens bästa safari.

Botswanas parker

Juvelen bland Botswanas parker är det vattenfyllda paradiset Okavangodeltat. Kalahariöknen har en helt annan växlighet och djurliv och vid Chobefloden kan besökare hänföras av stora flockar med elefanter. Läs mer här om Botswanas vilda parker.

 

 

 

 


Var kommer Okavangos vatten ifrån?

Botswanas regnsäsong är under Europas vinter, ändå är det mellan april till oktober som Okavangodeltat är har sin högsäsong. Hur kommer detta sig?

 

 

 

 


När ska man åka till Botswana?

Djurmässigt att besöka Botswana är april-oktober. Då är vädret stabilt och djuren är koncentrerade kring de platser där det finns vatten, för mer info läs på vår hemsida.

Elefanter & !Xoo

Botswana har den högsta koncentrationen av vilda elefanter i Afrika och man finner de flesta av dem i Chobe National Park och Linyanti-regionen. Totalt finns över 50 000 elefanter i Botswana.

Det lokala språket !Xoo ska uttalas med ett klickljud i början och är uppbyggt av sammanlagt över 120 olika ljud – att jämföra med engelskans ca 40 ljud.

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.