Visum och Vaccinationer

Behöver jag visum och vilka vaccinationer gäller?

Det är viktigt att ni i god tid före avresa kontrollerar vad som gäller i fråga om visum för det eller de resmål som ni kommer att besöka. Observera att det i vissa fall kan krävas visum även vid mellanlandning i ett land. På visumservicecometconsular eller viseringscentralen kan ni kontrollera om ni behöver visum för erresa. Dessa tjänster tillhandahålls av andra företag än African Tours & Safaris och vi ansvarar inte för den information som lämnas där. Om ni är osäker bör du kontrollera med respektive lands ambassad.

Samma gäller för vaccinationer. Det är varje enskild resenärs skyldighet att ta reda på vilka vaccinationer som krävs eller rekommenderas. Kolla alltid detta med en vaccinationscentral och till exempel 1177, Vaccination.nu

Nedan är några riktlinjer för respektive land men dessa kan ändras så dubbelkolla alltid detta!

Sydafrika

Visum behövs inte för nordiska medborgare och man får vistas i Sydafrika i 90 dagar utan visum. Man måste kunna uppvisa en returbiljett eller utresa från Sydafrika och passet skall ha ett rent uppslag (2 sidor).
När det gäller vaccinationer så behöver man hepatit A. För mer information, kontakta en vaccinationscentral.

Observera att vid inresa till Sydafrika med barn under 18 år, krävs det speciella dokument från Skattemyndigheten för att få resa in i landet. Kontakta Sydafrikanska ambassaden i Stockholm för mer information.
Läs mer om Sydafrika här

Tanzania

Visum behövs för nordiska medborgare och kan lösas hos Tanzaniska Ambassaden i Stockholm eller på flygplatsen när man landar, USD50 per person. Tänk på att ha dessa pengar i kontanter. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet. När det gäller vaccinationer så behöver man malaria samt hepatit A. Gula febern-vaccinationen krävs om du anländer från vissa länder i Afrika. För mer information, kontakta en vaccinationscentral.
Läs mer om Tanzania här

Kenya

Svenska medborgare behöver visum för att resa till Kenya och detta ansöker man helt elektroniskt, s.k. e-visum, via www.evisa.go.ke minst 10 dagar innan avresa, kostnad USD51 per person. Tänk på att pass ska vara giltigt minst 6 månader efter planerad hemresa.
När det gäller vaccinationer så rekommenderas malaria samt hepatit A. Gula febern-vaccinationen krävs om ni anländer från vissa länder i Afrika. För mer information, kontakta en vaccinationscentral.
Läs mer om Kenya här

Madagaskar

Visum kan erhållas vid ankomst om man ska stanna mindre än 30 dagar och det kostar EUR35. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet.
När det gäller vaccinationer så rekommenderas malaria och hepatit A. För mer information, kontakta en vaccinationscentral.
Läs mer om Madagaskar här

Namibia

Visum behövs inte för nordiska medborgare och man får stanna i landet 90 dagar utan visum. Passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet.
När det gäller vaccinationer så behöver man bara hepatit A, malaria kan förekomma i vissa områden så för mer information, kontakta en vaccinationscentral.
Läs mer om Namibia här

Zambia

Visum behövs för nordiska medborgare och kan lösas på flygplatsen vid ankomst eller vid gränsen om man kommer landvägen och kostar från 
När det gäller vaccinationer så behöver man malaria och hepatit A. För mer information, kontakta en vaccinationscentral.
Läs mer om Zambia här

Zimbabwe

Nordiska medborgare ett 90 dagars visum vid ankomst. Passet skall vara giltigt 6 månader efter det att man lämnat landet.
När det gäller vaccinationer så behöver man malaria och hepatit A. För mer information, kontakta en vaccinationscentral.
Läs mer om Zimbabwe här

Botswana

Nordiska medborgare behöver inte visum och man får stanna i 90 dagar utan visum. Passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet.
När det gäller vaccinationer så behöver ni malaria och hepatit A. För mer information, kontakta en vaccinationscentral.
Läs mer om Botswana här

Mocambique

Visum behövs för nordiska medborgare och rekommenderas att ordna visum innan avresa på ambassaden i Stockholm, för mer info se hemsidan
När det gäller vaccinationer så behöver man malaria profylax och hepatit A. För mer information, kontakta en vaccinationscentral.
Läs mer om Mocambique här

 

Malawi

Visum behövs för nordiska medborgare och detta löser man på flygplatsen när man landar. Det kostar i dagsläget USD75 per person och inga foton behövs.
När det gäller vaccinationer så behöver man malaria profylax och hepatit A. Det behövs även gula febern vaccin när man kommer från ett afrikanskt land till Malawi, även om man bara varit i transit där gula febern existerar.För mer information, kontakta en vaccinationscentral.
Läs mer om Malawi här

  

 

 

  

 


 

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.