Skip to main content

Walking safari i Krugerparken

Denna safari vänder sig till alla med en äventyrlig själ som gärna vill få en lärorik och annorlunda safariupplevelse. Det finns en stor skillnad mellan att uppleva en safari i Afrika till fots än se djuren från en traditionell safaribil! Att vara till fots i vildmarken ger en mer nära upplevelse med vildmarkens djur, fåglar och växter. Fokus är inte alltid att komma nära djuren utan att lära er mer om hur ekosystemet hänger ihop, spåra djuren och lär er tyda tecken i vildmarken. Det är en spännande upplevelse att vara mitt i naturen och ni kommer märka vilken skillnad det är att se vildmarken till fots, delvis hur djuren beter sig men även hur det pirrar till i kroppen och kanske att hjärtat slår ett extra slag! I kombination till vandringssafari åker ni också på traditionell jeepsafari.

Resan är på totalt 4 dagar/3 nätter med avresa året om. Denna safarivistelse kan med fördel kombineras med andra destinationer och resmål.

Vildmarken är något speciellt. För mig är det enda sättet att uppleva den sanna andan av Afrika är till fots. Bort från buller och kaos i det moderna samhället, det hjälper verkligen dig att få dina jordiska problem i ett nytt perspektiv "
- Norman Carr

Höjdpunkter:
Att få uppleva safari både till fots och med jeep i en privat park med utmärkta chanser till att få uppleva Krugerparkens fantastiska djur- och fågelliv.

Detta ingår i priset:  

 • 4 nätter på Africa on Foot inkl. frukost, lunch och middag
 • Safari till fots med erfaren guide och safari i öppen jeep
 • Transfer t/r till Africa on Foot från Hoedspruits flygplats
 • Inträdesavgift till reservatet samt viltvårdsavgift 
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här 


Pris från: 11 995 kr per person
För mer detaljerad information, se program och resfakta/pris

Program

Program

Dag 1: Hoedspruit till Africa on Foot

Vid ankomsten till Hoedspruit flygplats blir ni mötta av en representant från campen och ni har en transfer på ca en timme som tar er till er safari camp Africa on Foot. Väl framme gör ni er hemmastadda i ert rum innan det är dags för en välsmakande lunch som ofta består av sallad, ost, kallskuret tillsammans med pajer.

På eftermiddagen är det dags att påbörja safariäventyret och ni beger er ut på en game drive med jeep tillsammans med en kunnig guide som tar er runt detta fantastiska reservat. Vid en väl vald utsiktsplats stannar ni och insuper en vacker afrikansk solnedgången. Med något kallt i glaset skålar ni för er första dag i vildmarken.

Tillbaka i campen, har ni tid för avkoppling innan middag. Tillbaka i ert rum så somnar ni till vildmarkens alla ljud utanför dörren. Campen har inget staket runt sig och ni blir hämtade och lämnade av er guide efter mörkrets inbrott.

Dag 2-3: Safari till fots och till jeep

Ni har en tidig start på dagen, redan innan soluppgång väcks ni och det är dags att upptäcka vildmarken, denna gång till fots. Din safariguide har en unik och specialiserad utbildning för att guida till fots och vet hur man ska bemöta djur, stora som små. Vandringsafarin är ungefär 2-3 h långa och de börjar alltid med en detaljerad demonstration hur man ska bete sig i vildmarken.  

Innan det blir för varmt är det dags att återvända till campen för att äta en ordentlig frukost. Följt av ledig tid. Njut av en god bok vid poolen, kanske ta en tupplur eller förbättra solbrännan.

Dags för lunch följt av eftermiddagens game drive. Klaserie Natur Reserve är en del av Greater Kruger Park, och det finns inga staket till Kruger Park. Detta reservat sträcker sig över 60 000 hektar, dess storlek gör att ni kommer uppleva olika biotoper och dess olika arter. Klaserie reservatet är speciellt känt för sin flock med lejon, andra fantastiska rovdjur som fläckig hyena, ökenlo, leopard,  krokodil, gepard och afrikansk vildhund. Djur ni också kan tänkas få se är bland annat: elefant, noshörning, buffel, antiloper, zebra, giraff, babian, markatta, flodhäst, vårtsvin med flera.

Tillbaka till campen för kvällens middag.

Dag 4: Safari och utcheckning

Denna morgon börjar ni med en vandringssafari, väl tillbaka till campen är det dags för frukost och sedan utcheckning för att ta er tillbaka till flygplatsen. Kanske är det dags för nya äventyr i på andra orter i Sydafrika eller grannländerna. 

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris från: 11 995 kr per person  

Denna safarivistelse kan göras kortare eller längre och kan med fördel kombineras med andra destinationer och resmål. Notera att barn över 5 år är välkomna, men en åldersgräns på 16 år är satt för vandringssafarin.

Detta ingår i priset:  

 • 4 nätter på Africa on Foot inkl. frukost, lunch och middag
 • Safari till fots med erfaren guide och safari i öppen jeep
 • Transfer t/r till Africa on Foot från Hoedspruit flygplats
 • Inträdesavgift till reservatet samt viltvårdsavgift 
 • Vår trygghetsgaranti
 • Klimatkompensering, läs mer här   


Detta ingår inte i priset: 

 • Importerade dryck
 • Dricks till guider och övrig personal 
 • Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
 • Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
 • Nödvändiga vaccinationer, kontakta vaccinationsklinik för rådgivning


Vi reserverar oss för förändringar i programmet samt prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar.


 

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.