Walking safari i Krugerparken

Resor till Safari i Afrika på Kruger Park

Prisvärd och unik walking safari i det exklusiva Big Five området, Greater Kruger National Park. Det finns en stor skillnad mellan att uppleva en safari i Afrika till fots, ”i gammal stil”, än se djuren från de tonade fönstren i en lyxig buss! Att gå är att vara ute med det afrikanska djurlivet, dela deras vägar och vattenhål, dela det dagliga dramat i deras liv, dela deras utrymme. Att gå är att följa deras spår, känna pirret i dina sinnen och höra hur ditt hjärta slår extra hårt när du kommer nära en flock elefanter som vilar i skuggan . Att sova i tält under träden med endast duken mellan dig och bushen är en upplevelse du aldrig kommer att glömma. En safari är en resa i kropp och själ, en satsning ut i det okända och en möjlighet att möta några av naturens mysterier . Med över 15 års erfarenhet, tror vi fortfarande på den magiska bushen och strävar efter att erbjuda  " a once in a lifetime experience" till alla våra gäster.

”Vildmarken är något speciellt. För mig är det enda sättet att uppleva den sanna andan av Afrika är till fots. Bort från buller och kaos i det moderna samhället, det hjälper verkligen dig att få dina jordiska problem i ett nytt perspektiv "
- Norman Carr , Kakuli
 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan

Resfakta

Dessa schemalagda safaris körs två gånger i veckan - det finns två paket - antingen fredag till måndag (4 dagar / 3 nätter) eller torsdag till måndag (5 dagar / 4 nätter).Tsakane Safari Lodge är privat och avskilt och inte öppet för dagsbesökare. I lägret kan det sova upp till 8 personer, i 4 upphöjda stora tält, boende med två enkelsängar i varje tält. Lakan och handdukar ingår. Det finns dusch och toalett i tältet som är gjort av både canvas och trä med en veranda där man kan sitta och se ut i bushen.
Dessa dagar är det naturligtvis vandringar som står högt upp på listan men vi gör även i safari i öppna 4x4 Landroverjeepar beroende på väder och djurens förflyttning. Turerna utgår från lägret tidiga morgnar, sena eftermiddagar och på natten efter beslut av viltvårdaren/rangern som bestämmer dagens rutt. Varje safari är enkel och utformad för att uppleva bushen som man bör - till fots. Efter den första promenad kommer du inse att du har gått tillbaka i tiden - en med dina förfäder som strövade i dessa afrikanska spår. Även om vi är i Big Five områden, så finns det inga garantier om iakttagelser - vad du ser är vad du får. Vi garanterar dock en verklig bush upplevelse!

Var
Vårt läger ligger i bushen i Greater Kruger National Park. Vi kan ordna med transfer till och från Johannesburg till ett mycket överkomligt pris. Alternativet är att ni flyger till Hoedspruit så ordnar vi med en transfer till och från flygplatsen och lägret. Din safari börjar vid ankomsten av staden Hoedspruit som ligger på kanten av Greater Kruger National Park varifrån vi kör dig till vår exklusiva camp där du kommer att bo under din safari. Det finns inga staket mellan Kruger National Park, Krugerparken och reservaten, därav namnet Greater Kruger National Park. Den stora fördelen med dessa exklusiva vildmarksområden är deras ”privatliv”. Ni delar inte iakttagelserna med andra eller delar läger med andra turister. I själva Krugerparken kan det bli riktigt trångt med många bilar som skall dela det spännande man kan se.

Vem
Denna safari tilltalar alla med en äventyrlig själ som gärna vill få en lärorik erfarenhet. Varje promenad är som en bok på egen hand, med tonvikt på alla naturens under, stora och små. På grund av de farliga aspekterna av en safari till fots, är den lägsta åldern 16 år( vissa undantag kan göras) . Även om det inte finns någon övre åldersgräns, kan promenader pågå upp till 6 timmar och spårningen kan leda vandringen genom tjock bush, flodbäddar och raviner. Därför krävs hyfsad genomsnittlig kondition, särskilt i de varmare sommarmånaderna (nov-mar). Maximalt 8 personer gör vandringarna, inget minimum.

Naturligtvis hjälper vi er att boka flyg till bästa pris, vi bokar också förlängningar, Kapstaden, sol och bad, Victoriafallen?

Pris

Pris från 4 290 kr per person som delar tält. Walking Safari start torsdag till måndag varje vecka (5 dagar/4 nätter)
Pris från 3 220 kr per person som delar tält. Walking Safari start fredag till måndag varje vecka (4 dagar/3 nätter)

För er som inte har någon att dela tält med så tillkommer 25% på priset.

Transfers från Johannesburg/Pretoria till Hoedspruit 650 kr per person enkel väg
Transfers från Eastgate Airport till lägret 300 kr enkel väg 

Detta ingår i priset:  

  • Helpension, all mat och logi
  • Safari till fots med erfaren viltvårdare/ranger och safari i öppen jeep

Detta ingår inte i priset: 

  • Dryck
  • Eventuell dricks
  • Transfer, se pris nedan
  • Reservatsavgift, se pris nedan

Reservatsavgift, viltvårdsavgift tillkommer med R100 per person ca 70 kr (med reservation för ändringar). Denna avgift används för att vårda reservatet bla anti tjuvjakt, övervakning av djur och forskning.

Vi reserverar oss för förändringar i programmet samt valutaförändringar. 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Skicka förfrågan
Skicka förfrågan