Kapstaden, Garden Route & Safari - Sydafrika i ett nötskal

Kapstaden, Garden Route & Safari - En klassisk sydafrikaresa som tilltalar alla sinnen

En klassisk Sydafrikaresa som tilltalar alla sinnen! Vi börjar i magiska Kapstaden, fortsätter med vindistrikten och avslutar med safari i vildmarken. Däremellan färdas vi längs med Garden Route och njuter av vackra omgivningar. Innan vi når vår safaridestination stannar vi till i  natursköna Knysna.

I priset ingår måltider och flygskatterna från 4 500kr. Resan är på 16 dagar/15 nätter inkl. resdagarna.  

 

Pris från:
30 985 kr
Dagar:14
Alla flygresor* med skatter, del i dubbelrum med frukost, transfer, luncher, middagar och utflykter enligt program, safari och inträden/aktiviteter enligt program, svensktalande guide. *Flygskatter ingår men eventuella korrigeringar på skatten slutfaktureras ca 50 dagar innan avresa
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaHemresaAvreseortDestinationLediga platserfrån pris
27/10-189/11-18KöpenhamnKapstaden, Garden Route & SafariMer än 830 985 krBoka
27/10-189/11-18GöteborgKapstaden, Garden Route & Safari830 985 krBoka
27/10-189/11-18StockholmKapstaden, Garden Route & SafariMer än 830 985 krBoka
AvresaHemresaAvreseortDestinationLediga platserfrån pris
21/12-183/1-19KöpenhamnKapstaden, Garden Route & SafariMer än 836 985 krBoka
21/12-183/1-19GöteborgKapstaden, Garden Route & SafariMer än 836 985 krBoka
21/12-183/1-19StockholmKapstaden, Garden Route & SafariMer än 836 985 krBoka
AvresaHemresaAvreseortDestinationLediga platserfrån pris
15/2-1928/2-19KöpenhamnKapstaden, Garden Route & SafariMer än 832 985 krBoka
15/2-1928/2-19GöteborgKapstaden, Garden Route & SafariMer än 832 985 krBoka
15/2-1928/2-19StockholmKapstaden, Garden Route & SafariMer än 832 985 krBoka
AvresaHemresaAvreseortDestinationLediga platserfrån pris
17/4-1930/4-19KöpenhamnKapstaden, Garden Route & SafariMer än 834 985 krBoka
17/4-1930/4-19GöteborgKapstaden, Garden Route & SafariMer än 834 985 krBoka
17/4-1917/4-19StockholmKapstaden, Garden Route & SafariMer än 834 985 krBoka

Program

Program

Dag 1. Kapstaden

Vi anländer till Kapstadens flygplats och välkomnas av vår guide. Därefter beger vi oss mot stan för en guidad stadsrundtur som, om vädret tillåter, avslutas med en tur upp till Table Mountain där vi äter gemensam lunch. Därefter checkar vi in på vårt hotell och får lite tid att vila och byta om för kvällen då vi äter gemensam välkomstmiddag på Gold Restaurant, där de afrikanska smakerna står i centrum. Kulinariska specialiteter från hela kontinenten, tillsammans med häftig underhållning, fullbordar vår första dag på det afrikanska äventyret.
(Måltider: lunch och middag)

Dag 2. Kapstaden

Efter frukost på hotellet beger vi oss på en guidad heldagstur runt Kaphalvön, med besök på legendariska Godahoppsudden. Vi följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat över Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Godahoppsudden ligger i ett naturreservat, där den unika floran bjuder på en svårslagen artrikedom. Här finns också chans att börja stifta bekantskap med en del av Sydafrikas spännande fauna. Det var Godahoppsudden som Bartolomeo Dias och senare Vasco da Gama rundade i slutet av 1400-talet i sin jakt på att finna en sjöväg till Asien. Här ute på havet, vid samma udde, myntades legenden om spökskeppet Den Flygande Holländaren. På vägen tillbaka mot Kapstaden besöker vi kolonin med afrikanska pingviner som håller till vid Boulder’s Beach strax utanför Simon’s Town. Här har stora ansträngningar gjorts för att rädda de hotade pingvinerna, något som nu har börjat ge resultat. Under dagen äter vi gemensam lunch längs vägen. Efter återkomsten till hotellet är kvällen fri för egna upptäcktsfärder i Kapstaden och middag på egen hand.
(Måltider: frukost och lunch)

Dag 3. Kapstaden

Dagen är fri för egna aktiviteter och måltider.

Förslag på aktiviteter i Kapstaden:

 * Halvdagstur till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad under många år.
 * Besök på marknaden vid Green Market Square med bland annat afrikanskt hantverk.
* Strandliv på Clifton Beach, Camps Bay Beach eller någon av de många stränderna längs med False Bay-kusten.
* Utflykt till Hout Bay, med besök på World of Birds eller en båttur till sälkolonin i bukten.
(Måltider: frukost)

Dag 4. Kapstaden

Efter frukost åker vi ut till en skola för att spendera förmiddagen på ett av Greenpops (www.greenpop.org) trädplanteringsprojekt. Här får vi en presentation om projektet under en introducerande fika innan det är dags att plantera träd på skolgården i en härlig teambuilding- atmosfär tillsammans med elever från skolan. Efter en härlig förmiddag får vi inte bara upplevelsen med oss hem utan även ett certifikat med namn och GPS-koordinater för de träd vi planterat. Vi åker sedan vidare till kåkstaden Langa där vi äter gemensam lunch hos Sheila och dottern Monica som driver den populära restaurangen Lelapa i sitt hem. Där får vi prova traditionella rätter och spännande smak-kombinationer. På eftermiddagen återvänder vi till hotellet och har kvällen fri för egna aktiviteter.
(Måltider: frukost och lunch)

Dag 5. Stellenbosch

Efter en tidig frukost på hotellet checkar vi ut och beger oss mot vindistrikten utanför Kapstaden. Vi börjar med att besöka vindalen Franschhoek, där franska flyktingar på 1600-talet lade grunden till det som skulle bli den sydafrikanska vinindustrin. Vi besöker en vingård under förmiddagen och får först lära oss mer om hur vintillverkning går till, innan det är dags att själva prova vin. Vi får sedan en guidad tur i Franschhoek innan det är dags för ett andra vingårdsbesök och en ny provning av typiska viner för den här regionen. Under dagen äter vi gemensam lunch på en vingård för att under eftermiddagen checka in på vårt hotell strax utanför Stellenbosch, med vacker utsikt över bergen och vingårdarna. På kvällen äter vi gemensam middag i Stellenbosch.
(Måltider: frukost, lunch och middag)

Dag 6. Stellenbosch

Ännu en dag i vinlandet, den här gången med fokus på Stellenbosch och Paarl. Vi gör under dagen två vingårdsbesök, varav det ena på en gård som även har andra specialiteter än vin. Vi kommer också att få en guidad rundtur i universitetsstaden Stellenbosch, Sydafrikas näst äldsta stad. Under dagen äter vi gemensam lunch på en vingård.
(Måltider: frukost och lunch)     

Dag 7. Montagu

Det har blivit dags att fortsätta resan österut, efter frukost och utcheckning färdas vi genom vindalarna, lägst med den klassiska vinvägen Route 62. Längs vägen stannar vi på vingården Viljoensdrift, där vi provar vin, äter lunch och åker på en tur längs floden Breede River. Efter flodturen fortsätter vi till Montagu där vi checkar in på ett anrikt landsortshotell i typisk art noveau-stil, och har eftermiddagen fri till avkoppling. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.
(Måltider: frukost, lunch och middag)

Dag 8. Oudtshoorn och Knysna

Efter frukost reser vi vidare österut mot dagens mål: Oudtshoorn, huvudort i halvökenområdet Klein Karoo. I Oudtshoorn är strutsuppfödning den dominerande näringen och staden kallas ibland för världens fjäderhuvudstad. Vi besöker en strutsfarm och får lära oss mer om dessa märkliga fåglar. För den som vill – och inte väger mer än 75 kg – kommer det även att finnas möjlighet att rida på en struts. Vi äter gemensam lunch på strutsfarmen innan vi fortsätter till de spektakulära och världsberömda grottorna Cango Caves, strax utanför Oudtshoorn. Här får vi en guidad tur i grottorna och får se de fantastiska droppstensformationerna djupt inne i berget. Under sen eftermiddag lämnar vi Oudtshoorn och fortsätter mot den berömda kuststräckan som kallas Garden Route. Vi kör bland annat över spektakulära Robinson Pass längs den vackra sydkusten innan vi kommer fram till Knysna. Vi checkar in på hotellet som ligger med promenadavstånd till Knysnas hamnområde med mängder av butiker och restauranger. Här har vi  kvällen fri till middag på egen hand.
(Måltider: frukost och lunch)

Dag 9. Knysna

Efter frukost gör vi en utflykt till det vackra naturreservatet Fetherbed Nature Reserve. Turen inleds med en båtresa över Knysna-lagunen och sedan väntar ett litet "tåg" med engelsktalande specialguide som tar oss upp till toppen av reservatet. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över lagunens dramatiska mynning och de som vill kan vandra tillbaka ner genom skogen tillsammans med guiden, en promenad på 2,2 km, som bjuder på fler vyer och ett spännande växt- och djurliv. Väl tillbaka vid utgångspunkten bjuds vi på en härlig lunchbuffé innan båtfärden går tillbaka över lagunen igen. Kvällen är fri till egna upptäcktsfärder och middag på egen hand. 
(Måltider: frukost och lunch)

Dag 10. Knysna och Brenton-on-Sea

Frukost serveras på hotellet och sedan har vi en avslappnad dag med strandliv på Brenton-on-Sea strand som ligger med ca. 20 minuters resa från hotellet.  Brenton-on-Sea är en vacker strand som sträcker sig flera kilometer efter kustlinjen. Här njuter vi av strandliv och  långa promenader och det finns även chans till att skåda valar och lekande delfiner i bukten. Transfer tillbaka till hotellet och kvällen är sedan ledig för att upptäcka stadskärnan på egen hand. 
(Måltider: Frukost)

Dag 11. Tsitsikamma & Cape St Francis

Efter frukost reser vi vidare mot dagens mål: Tsitsikamma National park.
Här finns det möjlighet att utforska den fantastiska naturen och göra en kortare vandring över den imponerande hängbron som spänner över floden Storms River. Vi äter en gemensam lättare lunch innan vi åker vidare mot Cape St Francis, där vi ska bo för natten.
Väl framme i Cape St Francis är eftermiddagen fri att hänga på stranden innan vi möts upp igen för en gemensam middag.
(Måltider: frukost, lunch och middag)

Dag 12. Kariega

Det har blivit dags för safariäventyr och efter frukost lämnar vi Knysna och civilisationen bakom oss för att ge oss ut i bushen. Längs vägen gör vi ett stopp i nationalparken Tsitsikamma, där det finns möjlighet att göra en kortare vandring till den imponerande hängbron som spänner över floden Storms River. Vi tar en paus med fika innan vi åker vidare mot Kariega, som är målet för dagen. Kariega Game Reserve är ett vidsträckt viltreservat och är hem till alla de djur som ingår i ”The Big Five”. Området är malariafritt. Vi checkar in i våra stugor, ”chalets”, äter gemensam lunch och kan ägna en stund till att njuta av utsikten över vildmarken eller ta ett dopp i poolen. Under eftermiddagen är det dags att ge sig ut på game drive, d.v.s. safari i öppna bilar, för att försöka se alla de vilda djur som håller till i området.
(Måltider: frukost, lunch och middag)

Dag 13. Kariega

I gryningen, medan de nattaktiva djuren fortfarande är i rörelse, ger vi oss ut på ytterligare en game drive. Därefter återvänder vi till lodgen för frukost. Resten av dagen kan man antingen ägna åt att koppla av på lodgen, eller gå en guidad promenad i den vilda naturen, en så kallad bush walk. Efter en sen lunch är det återigen dags för en kvällstur med bil, i jakt på nya djurupplevelser, varefter vi äter gemensam middag på lodgen.
(Måltider: frukost, lunch och middag)

Dag 14. Kariega

Vi hinner en sista gryningstur bland de vilda djuren, följt av frukost, innan vi lämnar Kariega. Färden går nu till Port Elizabeths flygplats, varifrån hemresan går via Johannesburg. Med i bagaget finns fantastiska minnen och nya vänner. Lunch på egen hand på antingen Port Elizabeths eller Johannesburgs flygplats.
(Måltider: frukost)

Program Höst/Vinter 2018/2019

Program Höst/Vinter 2018/2019

Dag 1. Kapstaden

Vi anländer till Kapstadens flygplats och välkomnas av vår guide. Vi åker till hotellet där vi kan lämna in våra väskor och den som önskar kan utforska området på egen hand. På kvällen  möts vi upp i lobbyn på hotellet då vi åker och äter gemensam välkomstmiddag på Gold Restaurant, där de afrikanska smakerna står i centrum. Kulinariska specialiteter från hela kontinenten, tillsammans med häftig underhållning, fullbordar vår första dag på det afrikanska äventyret.
(Måltider: Middag)

Dag 2-4. Kapstaden

Dagarna är fira för egna aktiviteter eller för de som väljer vårt utflyktspaket har några spännande dagar framför sig.
(Måltider: Frukost)

Dag 5. Stellenbosch

Efter en tidig frukost på hotellet checkar vi ut och beger oss mot vindistrikten utanför Kapstaden. Eftermiddag och kväll för egna aktiviteter eller vinprovningar för de som väljer tilläggspaketet. 
(Måltider: Frukost)

Dag 6. Stellenbosch

Dagen är fri för egna strövtåg i den mysiga universitetsstaden eller mer vinprovningar för de som väljer utflyktspaketet.
(Måltider: Frukost)     

Dag 7. Montagu

Det har blivit dags att fortsätta resan österut, efter frukost och utcheckning färdas vi genom vindalarna, lägst med den klassiska vinvägen Route 62 och väl framme i Montagu checkar vi in på vårt hotell och har eftermiddagen fri till avkoppling. Gemensam middag på hotellet.
(Måltider: Frukost och middag)

Dag 8. Knysna

Efter frukost reser vi vidare österut mot den berömda kuststräckan som kallas Garden Route. Vi kör bland annat över spektakulära Robinson Pass längs den vackra sydkusten innan vi kommer fram till Knysna. Vi checkar in på hotellet och har kvällen fri till middag på egen hand.
(Måltider: frukost)

Dag 9. Knysna

Efter frukost är dagen är fri för egna upptäcktsfärder. De som väljer utflyktspaketet kommer att göra en båttur till Featherbed Nature Reserve.
(Måltider: Frukost)

Dag 10. Tsitsikamma & Cape St Francis

Efter frukost reser vi vidare österut mot Cape St Francis, där vi ska bo för natten. Väl framme i Cape St Francis är eftermiddagen fri att hänga på stranden innan vi möts upp igen för en gemensam middag.
(Måltider: Frukost och middag)

Dag 11. Kariega

Det har blivit dags för safariäventyr och efter frukost lämnar vi Knysna och civilisationen bakom oss för att ge oss ut i bushen. Längs vägen gör vi ett stopp i nationalparken Tsitsikamma, där det finns möjlighet att göra en kortare vandring till den imponerande hängbron som spänner över floden Storms River. Vi tar en paus med fika innan vi åker vidare mot Kariega, som är målet för dagen. Kariega Game Reserve är ett vidsträckt viltreservat och är hem till alla de djur som ingår i ”The Big Five”. Området är malariafritt. Vi checkar in i våra stugor, ”chalets”, äter gemensam lunch och kan ägna en stund till att njuta av utsikten över vildmarken eller ta ett dopp i poolen. Under eftermiddagen är det dags att ge sig ut på game drive, d.v.s. safari i öppna bilar, för att försöka se alla de vilda djur som håller till i området.
(Måltider: Frukost, lunch och middag)

Dag 12. Kariega

I gryningen, medan de nattaktiva djuren fortfarande är i rörelse, ger vi oss ut på ytterligare en game drive. Därefter återvänder vi till lodgen för frukost. Resten av dagen kan man antingen ägna åt att koppla av på lodgen, eller gå en guidad promenad i den vilda naturen, en så kallad bush walk. Efter en sen lunch är det återigen dags för en kvällstur med bil, i jakt på nya djurupplevelser, varefter vi äter gemensam middag på lodgen.
(Måltider: Frukost, lunch och middag)

Dag 13. Kariega

Vi hinner en sista gryningstur bland de vilda djuren, följt av frukost, innan vi lämnar Kariega. Färden går nu till Port Elizabeths flygplats, varifrån hemresan går via Johannesburg. Med i bagaget finns fantastiska minnen och nya vänner. Lunch på egen hand på antingen Port Elizabeths eller Johannesburgs flygplats.
(Måltider: Frukost)

Utflyktspaket höst/vinter 2018/2019

För våra avresor hösten/vintern 2018/2019 så har vi valt att ha flertalet utflykter som ett tillval så att valmöjligheten finns. Detta gäller med avresor från november 2018.

Upplev Sydafrika ännu mer genom att köpa till vårt utflyktspaket där ni tillsammans med vår guide får uppleva ännu mer av Sydafrika, dess natur, kultur och goda viner!

I paketet kommer ni att få uppleva följande:

Kabinbanetur upp till Taffelbergets topp

Heldagstur längs Kaphalvön med lunch (inkl. Chapmans Peak, Godahoppsudden, Cape Point och pingvinerna på Boulders Beach)

Efter frukost på hotellet beger vi oss på en guidad heldagstur runt Kaphalvön, med besök på legendariska Godahoppsudden. Vi följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Godahoppsudden ligger i ett naturreservat, där den unika floran bjuder på en svårslagen artrikedom. Här finns också chans att börja stifta bekantskap med en del av Sydafrikas spännande fauna. Det var Godahoppsudden som Bartolomeo Dias och senare Vasco da Gama rundade i slutet av 1400-talet i sin jakt på att finna en sjöväg till Asien. Här ute på havet, vid samma udde, myntades legenden om spökskeppet Den Flygande Holländaren. På vägen tillbaka mot Kapstaden besöker vi kolonin med afrikanska pingviner som håller till vid Boulder’s Beach strax utanför Simon’s Town. Här har stora ansträngningar gjorts för att rädda de hotade pingvinerna, något som nu har börjat ge resultat. Under dagen äter vi gemensam lunch längs vägen.

Halvdagstur ut till kåkstäderna som avslutas med lunch på restaurang i Khayelitsha

Heldagstur i vindistrikten med 2 vinprovningar, 1 ”cellar tour” och lunch på vingård

Efter en stadig frukost på hotellet beger vi oss ut på upptäcktsfärd i vinlandet. Vi gör en guidad rundtur i universitetsstaden Stellenbosch, Sydafrikas näst äldsta stad, och efteråt provar vi vin på några av områdets många fantastiska vingårdar. Under dagen besöker vi också Franschhoek, där franska flyktingar på 1600-talet lade grunden till det som skulle bli den sydafrikanska vinindustrin. Vi avnjuter en gemensam lunch på en vackert belägen vingård.

Inträde till Cango Caves droppstensgrottor 

Vi besöker en strutsfarm och får lära oss mer om dessa märkliga fåglar. För den som vill – och inte väger mer än 75 kg – kommer det även att finnas möjlighet att rida på en struts.
Vi äter gemensam lunch på strutsfarmen innan vi fortsätter till de spektakulära och världsberömda grottorna Cango Caves, strax utanför Oudtshoorn. Här får vi en guidad tur i grottorna och får se de fantastiska droppstensformationerna djupt inne i berget.

Båttur och lunch till Featherbed Nature Reserve i Knysna

Efter frukost gör vi en utfärd till det vackra naturreservatet Featherbed Nature Reserve. Turen inleds med en båtresa över Knysna-lagunen och sedan väntar ett litet "tåg" med engelsktalande specialguide som tar oss upp till toppen av reservatet. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över lagunens dramatiska mynning och de som vill kan vandra tillbaka ner genom skogen tillsammans med guiden, en promenad på 2,2 km, som bjuder på fler vyer och ett spännande växt- och djurliv. Väl tillbaka vid utgångspunkten bjuds vi på en härlig lunchbuffé innan båtfärden går tillbaka över lagunen igen.


Pris: 4 485 kr per person

I priset ingår:

  • Alla utflykter enligt ovan med vår svenska guide som är med på resan
  • Alla entrér 
  • Lunch på Taffelberget
  • Dricks

Pris Resfakta Höst/Vinter 2018/2019

Pris Resfakta Höst/Vinter 2018/2019

Pris från: 31 485 kr per person, del i dubbelrum med flygskatter
Enkelrumstillägg: 6 585 kr
För barnpris, kontakta oss för pris

 

I priset ingår:
• Alla flygresor med flygskatter (med reservation för prisändringar)
• Boende enligt program, del i dubbelrum
• Transfer enligt program
• Måltider enligt program (frukost alla dagar, 2 luncher och 5 middagar)
• 4 safariturer i Kariega Game Reserve
• Dricks till guider och övrig personal

I priset ingår ej:
• Måltider som ej anges inom parantes i programmet
• Extra utflykter som önskas, se mer info under Utflyktspaket
• Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
• Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen

Samtliga boenden i våra program är bättre medelklasshotell (3-4 stjärnor) och håller alla god standard. Hotellen har alla utomhuspool på området. I god tid innan avresa skickar vi ut ett detaljerat program där samtliga hotell presenteras och ni kan gå in via länkarna och läsa mer om respektive hotell.

Det krävs minst 10 personer för att resan skall bli av, max 30.

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar. Flygskatterna kan behöva korrigeras pga skatteändringar från flygbolagen. Förändringar i programmet kan inträffa utanför vår kontroll.

Enkelrumstillägget avser de boenden som inte har enkelrum och som därför måste ta betalt för ett dubbelrum, även om det bara bor en gäst i rummet. Ett billigare enkelrum kommer däremot alltid att bokas i de fall det finns tillgängligt (rummen kan då skilja sig något gentemot ordinarie dubbelrum).

 

 

Våra guider

Görrel Espelund

Görrel Espelund är Afrikakorrespondenten som sadlade om och blev guide. Som journalist har hon haft särskilt fokus på Afrika i över 20 år och mellan 1997 och 2004 var hon stationerad i Kapstaden som korrespondent för Sydsvenskan och Göteborgs-Posten. Hennes bevakningsområde var Afrika, söder om Sahara.
I Sverige är Görrel en flitigt anlitad föredragshållare och moderator. Genom åren har hon även skrivit ett flertal böcker, den senaste, ”Kap till Kairo – anteckningar längs vägen”, tillsammans med Andreas Karlsson.
Sedan några år tillbaka har hon återvänt till sitt andra hemland Sydafrika och är nu utbildad och ackrediterad kulturguide i enlighet med South African Tourism Service Associations (SATSA) krav.

Andreas Karlsson

Andreas Karlsson är utbildad safariguide/ranger med lång erfarenhet från den afrikanska vildmarken. Han har en bakgrund som journalist och fotograf och har rest i och bevakat Afrika i över ett decennium. Han är föredragshållare och prisbelönt naturfotograf, och han har skrivit ett flertal böcker om Afrika, bland annat ”Kap till Kairo” (tillsammans med Görrel Espelund) och guideboken ”Mitt Kapstaden”. Andreas håller för närvarande på att avsluta en bok om Sydafrikas historia som kommer att komma ut i Sverige under 2016.
Andreas är ackrediterad av Field Guides Association South Africa (FGASA). Han är även utbildad och ackrediterad kulturguide i enlighet med South African Tourism Service Associations (SATSA) krav.

Pris Resfakta

Pris Resfakta

Pris från: 34 985 kr per person, del i dubbelrum med flygskatter
Enkelrumstillägg: 7 485 kr
Enkelrumstillägg, december: 8 985 kr
Barnpris från: 28 985 kr per barn under 12 år som delar rum med 2 vuxna 

 

I priset ingår:
• Alla flygresor med flygskatter (med reservation för prisändringar)
• Boende enligt program, del i dubbelrum
• Transfer enligt program
• Måltider enligt program (frukost alla dagar, 10 luncher och 5 middagar)
• Stadsrundtur i Kapstaden med besök till Taffelberget exkl. linbanan upp till toppen
• Heldags guidad utflykt, Cape Peninsula exkl. lunch och Boulders Beach entré
• Halvdagsutflykt, kåkstäderna
• 2 dagar med vinprovningar samt 1 vinprovning på Viljoensdrift vingård
• Besök till strutsfarm och Cango Caves
• 4 safariturer i Kariega Game Reserve

I priset ingår ej:
• Måltider som ej anges inom parantes i programmet
• Extra utflykter som önskas i programmet dag 3
• Dricks till guider och övrig personal
• Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
• Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen

Det krävs minst 10 personer för att resan skall bli av, max 30.

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar. Flygskatterna kan behöva korrigeras pga skatteändringar från flygbolagen. Förändringar i programmet kan inträffa utanför vår kontroll.

Enkelrumstillägget avser de boenden som inte har enkelrum och som därför måste ta betalt för ett dubbelrum, även om det bara bor en gäst i rummet. Ett billigare enkelrum kommer däremot alltid att bokas i de fall det finns tillgängligt (rummen kan då skilja sig något gentemot ordinarie dubbelrum).

 

 

Karta

Kommentarer

Blandade kommentarer från resorna november 2014-feburari 2015:

En underbar resa med en fantastisk guide, kanske lite för mycket vinprovning istället längre tid i Kapstaden.
Resan var perfekt, Sydafrika i ett nötskal med den bästa guiden man kan tänka sig och mycket trevligt ressällskap i gruppen. Bra blandning av människor mellan 16 och 86 år! Tack!
Skippa Montage och ha en ytterligare dag på safari.
Ytterligare ett plus skulle vara att kunna checka in i förväg i Kariega så allt var klart och man hade haft möjlighet att välja plats på flyget.

Pris från:
30 985 kr
Dagar:14
Alla flygresor* med skatter, del i dubbelrum med frukost, transfer, luncher, middagar och utflykter enligt program, safari och inträden/aktiviteter enligt program, svensktalande guide. *Flygskatter ingår men eventuella korrigeringar på skatten slutfaktureras ca 50 dagar innan avresa
Boka resa
Boka resa