Det Stora Äventyret-Kenya och Zanzibar

14 dagar

Söker du de stora upplevelserna med djur, natur och kultur i centrum är det här en resa för dig och hela familjen. Med Linda och Sven som erfarna guider möter du det vilda Afrika och massajkulturen på det ultimata sättet i ett av jordens viltrikaste områden, Masai Mara. Lägg om du vill till sex nätter på exotiska Zanzibar med sol, bad, spännande kultur och möjlighet till roliga utflykter.

Läs mer
från 36 785 kr

Resor till Tanzania och Zanzibar

Tanzania erbjuder besökaren safari i världsklass med Serengeti och vulkankratern Ngorongoro som höjdpunkter. Har ni tur och kommer vid rätt tidpunkt på året kan ni också uppleva den stora migrationen då hundratusentals djur flyttar över till Kenya för att söka mat och vatten. Vid kusten ligger Zanzibar, även kallad kryddön,  med underbara stränder och Stone Town med sitt färgsprakande folkliv.

Tanzaniasafari med Zanzibar

Tanzaniasafari med Zanzibar
Få resor kan uppfylla drömmen om Afrika som en safari i Tanzanias vilda natur i kombination med Zanzibars vita stränder och turkosa hav. På er safari till Serengeti , Ngorongorokratern och Lake Manyara får ni se gnuernas och zebrornas migration, lejon, hyenor, elefanter och mängder av andra vilda djur. På Zanzibar ....Läs mer »

Tanzania Big Five Safari med Zanzibar

Drömmer ni om att uppleva en safari och se Afrikas Big Five? På denna safariresa till Tanzania besöker ni landets bästa och mest berömda safariparker; Serengeti och Ngorongorokratern med chanser att se alla de stora däggdjuren inklusive lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning; The Big Five. Resan avslutas ....Läs mer »

Tanzania med svensk reseledare

Elefanter vid jeep Serengeti
Safariresa till Tanzania och Zanzibar med vår svenska reseledare Hazze Sandström  Följ med vår svenska reseledare Hazze Sandström på en unik resa till Tanzania. Hazze som är född och uppvuxen i Tanzania tar er med på en unik rundresa i fantastiska Tanzania. Detta är en gruppresa på ....Läs mer »14 dagarfrån 44 925 kr

Tanzaniasafari för familjen

Elefant vid jeep i Lake Manyara
Vår familjeresa till Tanzania passar perfekt för er som reser med barn och ungdomar och vill uppleva Tanzanias fantastiska natur och kultur. Möt människorna i Ng'resi village vid Mount Merus fot, spana efter lejon, leopard, hyena, elefant, buffel, giraff och mängder av andra djur i Tarangire och Lake Manyara och avsluta ....Läs mer »

Tanzania och Zanzibar 10 dagar

Elefant vid jeep i tarangire
Tanzanias fantastiska safariparker ger er mötena med de stora djuren som ni alltid drömt om. Efter en fantastisk safari till Tarangire , Lake Manyara och Ngorongorokratern med lejon, hyenor, elefanter, zebror, giraffer och mängder av andra djur kan ni smälta alla intryck på en vit strand på Zanzibar. Höjdpunkter ....Läs mer »

Familjeresa till Tanzania och Zanzibar

HÖSTLOV I TANZANIA OCH ZANZIBAR.  Upplev ett riktigt äventyr med sol och bad och safari för hela familjen under höstlovet. I Selous Game Reserve i Tanzania får ni uppleva safari i jeep, till fots samt båtsafari. Detta reservat i södra Tanzania är Afrikas största och, trots det ett ....Läs mer »

Löparäventyr i Tanzania med Kilimanjaro marathon

fredrik zillen springer mount meru
2019 ÅRS RESA VAR EN SUCCÉ! NATURLIGTVIS RESER VI IGEN 2020! Unik resa till Tanzania tillsammans med löpcoachen Fredrik Zillén. Lär er mer om löpning av en Sveriges ledande experter på löpteknik. Detta är en resa för er som vill ha upplevelser, äventyr, möten med fantastiska ....Läs mer »10 dagarfrån 23 500 kr

Tanzania Big Five Safari Jul & Nyår

zebror serengeti
Upplev en riktig Big Five safari i Tanzania i kombination med sol och bad på underbara Zanzibar. Vi har platser kvar över jul och nyår. Byt kyla och mörker mot solsken, värme, safari och vita stränder. På denna safariresa till Tanzania besöker ni landets bästa och mest berömda safariparker; Serengeti ....Läs mer »12 dagarfrån 40 895 kr

Safari i Selous Game Reserve i Tanzania med barfotaliv på Zanzibar

Upplev sol och bad på Zanzibar samt safari i Selous Game Reserve från 18 940 kr per person i 10 dagar/9 nätter. Se även vårt utökade program för 12 dagar/11 nätter. Detta är för er som vill uppleva det riktiga Afrika! Höjdpunkter: Sol och bad på Zanzibar och safari ....Läs mer »

Kenya & Tanzania - en unik rundresa

Följ med på ert livs safari, ordet safari är Swahili och betyder resa. Ni kommer att uppleva en mångfald av landskap som är väldigt varierande. Ett överflöd av djurliv finns i både Tanzania och Kenya och ni får uppleva alla de kända nationalparkerna och reservaten.  Resan är 12 dagar/11 ....Läs mer »

Tanzaniasafari och Praslin och Mahe på Seychellerna

En spännande safariresa i Tanzania med Lake Manyara, Serengeti och Ngorongorokratern, kombinerat med härliga dagar med sol och bad på öarna Praslin och Mahe som är de två största, av totalt 105 öar, som tillhör Seychellerna. Detta är en skräddarsydd resa på 14 dagar/13 nätter som ....Läs mer »

Seychellerna och safari i Tanzania - En drömresa

En härlig resa med det lilla extra när det gäller lyx och vackra stränder med sol och bad. Ni börjar resan med några dagars safari i de mest berömda parkerna i Tanzania, bor på riktigt bra lodger och avslutar sedan på två olika resorts på vackra Seychellerna varav den ena på en privat ....Läs mer »

Det Stora Äventyret - Kenya & Zanzibar

Vandring till spännande safari i Tanzania Zanzibar
En resa fylld av upplevelser och starka intryck från det vilda Afrika med två svensktalande erfarna färdledare Sven Zetterlund och Linda Rasmussen. Sven och Linda försöker göra resan i slutet av september och i januari varje år och passar alla åldrar och resan är på 12 dagar/11 nätter om ni ....Läs mer »14 dagarfrån 36 785 kr

Karibu Kenya Safari & Zanzibar

Masai Mara ballong
Kombinera sex dagars safari i Kenyas allra bästa safariparker; Masai Mara, Lake Nakuru och Amboseli, med sex nätter sol och bad på underbara Zanzibar. Safari med privat guide och privat safarifordon med chans att se mängder av djur inklusive lejon, leopard, antiloper, gnu, zebra, buffel, elefant och många fler. Ni startar ....Läs mer »

Migrationen

Migrationen i Masai Mara och Serengeti , på engelska ofta kallad The Great Migration, är ett av naturens verkliga underverk och ett av få bevarade migrationssystem ni kan få uppleva. Masai Mara och Serengeti är hjärtat i ett skyddat naturområde som sträcker sig över nästan 40 000 kvadratkilometer ....Läs mer »

Klimat

Klimat

Den huvudsakliga regnperioden, de så kallade ”långa regnen” infaller under perioden mars-maj, vanligtvis med regn i form av åskskurar på eftermiddagarna.
En kortare regnperiod infaller i november-december. Man skall dock komma ihåg att det finns stora regionala skillnader där bland annat kusten är generellt sett varmare och fuktigare.

Den långa torrperioden varar juni till oktober och det är under denna perioden ovanligt med nederbörd. Temperaturen varierar beroende på vart man befinner sig men överlag är det oftast fina klara dagar med soligt väder — vilket gör det till en bra tid att besöka Tanzania.

December–mars och juni–oktober är alltså  torrperioder, då framkomligheten ute i bushen och förutsättningarna för att åka på safari är som bäst med sin temperatur runt 25-30 grader om dagarna, det kan var anågot varmare än så i december-mars och lite svalare i juni och början av juli. Åk då så att du får mesta möjliga utbyte av safarin. Så under de svenska loven (förutom påsklovet) är det bra tillfällen att besöka Tanzania.

Visum och vaccinationer

Visum och vaccinationer

Visum behövs för nordiska medborgare och kan lösas hos Tanzaniska Ambassaden i Stockholm eller på flygplatsen när man landar. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet samt ha minst två blanka sidor och vara i fullgott skick. Tanzania har nyligen ändrat sina rutiner för att söka visum vid ankomst, vilket innebär att det kan ta mycket längre tid att få ett visum än tidigare. Det kan därför vara en god idé att ansöka redan hemifrån för att spara tid vid ankomst.

Det finns i dagsläget tre alternativ att välja på, när det gäller att söka visum till Tanzania.

 1. Tanzanias Ambassad
  Visum till Tanzania går att ordna via Tanzanias ambassad i Stockholm. Kostnad för visum om ni ansöker via ambassaden är 500 kr + eventuell kostnad för att skicka ert pass med rekommenderat brev om ni inte har möjlighet att åka till ambassaden med ert pass. Om ni skickar in ert pass till ambassaden behöver ni skicka med ett frankerat samt rekommenderat returbrev (kostnad 120 kr). Passet måste skickas rekommenderat tillsammans med ifylld ansökningsblankett och ett kvitto på betald visa-avgift på 500 kr, som måste betalas i förväg.
  All information hittar ni på ambassadens hemsida: www.tanemb.se/visa-at-embassy
   
 2. Elektroniskt visa sk. E-visa ansöker man om på https://eservices.immigration.go.tz/visa/start
  Om ni ansöker elektroniskt är kostnaden för visum 50 USD + en avgift på 70 USD. Vi rekommenderar därför i första hand att ni söker visum via ambassaden.
   
 3. Ansökan vid ankomst till Tanzania. Visum till Tanzania (USD50) går att köpa på flygplatsen med kontanter. Dock kan väntetiden vara längre än tidigare. För att påskynda processen på plats, rekommenderar vi att ni i förväg fyller i formuläret ”Entry/Arrival declaration form”.
   

För mer information, vänligen kontakta Tanzanias Ambassad

Tanzanias Ambassad i Stockholm
Näsby allé 6
183 55 Täby
Telefon: 08-732243031
E-mail: mailbox@tanemb.se
https://www.tanemb.se/

När det gäller vaccinationer så behöver man malaria samt hepatit A. Gula febern-vaccinationen krävs om du anländer från vissa länder i Afrika. För mer information, kontakta en vaccinationscentral.

Inför varje resa uppmanar vi varje resenär att själva kontakta sin närmaste vaccinationscentral för att få korrekt och uppdaterad information om vilka vaccinationer som behövs!

Nationalparker och reservat

Nationalparker och reservat

Serengeti National Park

Serengeti består av stora grässlätter i söder, akaciesavann i mitten, trädsavann i norr, samt växlande trädsavann och slättområden kantade av låga berg i väster. På många håll förekommer kopjes – granitöar – som med sin vegetation och sina klippor är populära ställe för många djur inte minst alla kattdjur. Serengeti går i norr ihop med Masai mara som ligger i Kenya, men gränsen mellan parkerna är stängd för alla utom djuren. Årligen sker den stora migrationen mellan Serengeti och Masai Mara. Det mesta av djurlivet i Serengeti är stationärt, men där finns också hjordar av zebror och gnuer som under årets olika faser av regn och torka flyttar sig långa sträckor för att hitta bete och detta kallas migrationen. Vi pratar om ca en miljon gnuer och hundratals zebror. De brukar vandra över till Kenya i juni – juli för att komma tillbaka till Serengeti i oktober- november och fortsätta ner mot södra delarna av Serengeti. Men djurens migration är inte alltid så lätt, vid Grumetifloden i parken finns några av världens största krokodiler som ligger och väntar på sitt byte och när hjordarna klarat sig förbi krokodilerna ligger lejonen spanandes efter sitt byte på andra sidan floden, så det är många som faller offer för rovdjuren. Läs mer om Serengeti.


Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Conservation Area är ett stort naturskyddsområde i norra Tanzania som är beläget mellan Serengeti NP och Great Rift Valley. Det är ingen vanlig nationalpark utan ett naturskyddsområde så reglerna är lite annorlunda.  Här får t.ex. massajerna bo och driva sina boskap på traditionellt vis vilket dem inte får i en nationalpark.

Området är fullt av krater, sjöar och en aktiv vulkan vid namn Oldoinyo Lengai som fortfarande får utbrott med jämna mellanrum.  Det som är mest känt i området är Ngorongorokratern även kallad Africa´s Eden är en krater som uppstått efter ett gammalt vulkanutbrott. 600 meter ner i kratern lever många olika djurarter. Här kan du hitta the ”big five”, många olika fågelarter som cirkulerar runt sjöarna inom kraterns väggar. Här vandrar ca 20st svarta noshörningar och detta ger dig den största möjlighet att beskåda dem i norra delarna av Tanzania. I västra delen av Ngorongoro området har det hittats fossiler efter människans förfäder i lager av lava. Många gör därför ett stopp mellan Serengeti och Ngorongorokratern för att besöka muséet innehållandes dessa fynd.


Tarangire National Park

Tarangire National Park i norra Tanzania är elefanternas och baobabträdens park, där du vid rätt tid på året (den svenska hösten) kan få se stora mängden djur. Med en yta på 2 600 km2 består parken av grässavann, trädsavann, våtmarker och palmskog och en stor mängd av de vackra Baobabträden. Tarangirefloden som rinner genom parken och ut i Lake Burungi strax utanför parkgränsen, anses vara parkens livsnerv. Tarangire har ett rikt djurliv med en stor mängd elefanter, gnuer och zebror och de djur som håller sig stationerade i parken är bland annat Afrikansk buffel, giraff, impala, vattenbock, babian, grön markatta och rovdjur.

Eftersom Tarangire ligger längs med färdvägen till parkerna Serengeti, Ngorongorokratern och Lake Manyara så brukar dem oftast kombineras av resenärerna. Läs mer om Tarangire.


Selous Game Reserve

Selous ligger i sydöstra delen av Tanzania och är Afrikas största park som till stora delar består av Miomboskog och öppna gräsmarker. Selous är inte en nationalpark utan ett viltreservat och innebär att naturskyddet då inte är lika strängt.

Parken är stor men inte särskilt välbesökt eftersom bara delen norr om Rufijifloden är öppen för safariturister och den södra delen av parken är tillåten för professionella fotografer, jakt och fiske bland annat. I parken finns förutom gott om elefant bland annat Lichtensteins koantilop, afrikansk buffel, sabelantilop och större kudu, lejon, hyenor och strutsar samt ett  rikt fågelliv. Selous är också en av få safariparker i Östafrika där det finns goda chanser att se afrikansk vildhund. .


Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park ligger i norra Tanzania och har inte den savannartade natur som många andra nationalparker i landet, utan är till stor del trädtäckt. Med tanke på att den ligger nära Ngorongorokratern och Serengeti är det ett ypperligt tillfälle för att kombinera parkerna och så se så mycket som möjligt.

Parken har en fantastisk natur, med ett rikt fågelliv, elefanter, babianer och en hel del olika växtätande djur. Kattdjur förekommer, men är svåra att hitta på grund av de täta skogarna. Åker man utåt mot den lite mer glesare skogen finns det bland annat giraffer, zebror, lejon och bufflar. Lejonen i parken har en sällsynt vana att klättra i träden och ligga och slappa på grenarna som leoparder. Själva sjön Manyara ligger inne i nationalparken och är en sodasjö. Här cirkulerar många olika fågelarter som bland annat ståtliga flamingos. Läs mer om Lake Manyara.


Killimanjaro National Park

Kilimanjaro är Afrikas högsta berg med sina 5 895 meter i höjd. Kilimanjaro National Park omfattar berget från cirka 2000 meters höjd och uppåt. Berget är en slocknad vulkan med de tre topparna: Kibo, Mawenzi och Shira. Längst på bergets sluttning efter jordbrukslandskapet kring berget finns tät bergskog där det bland annat lever en ovanlig antilop som heter abbotdyrkare. Därefter följer ett öppet hedlandskap med jätteväxter, följt av alpin öken och slutligen glaciärer.
Berget kan bestigas på minst 5 dagar och det är möjligt både för amatörer och proffs. Många som är på safari i Tanzania eller Kenya brukar göra ett försök till att bestiga berget.
 

Nyfiken på andra livsstilsresor? Besök våra systerföretag.